Το ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών

Το ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών Facebook Twitter
1

Το ευρώ επιτάχυνε την πτώση του απόψε φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μπορεί να χρησιμεύσει ως προηγούμενο, μετά τις δηλώσεις προς την κατεύθυνση αυτή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δηλώσεις αυτές οδήγησαν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα στα 1,2830 δολάρια, γύρω στις 19.15 ώρα Ελλάδος, μια υποχώρηση ακόμη μεγαλύτερη από το επίπεδο του ευρώ στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο κατόπιν, γύρω στις 19.40 ώρα Ελλάδος, το ευρώ περιόρισε τις απώλειές του στα 1,2856 δολάρια.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είπε πως το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου αποτελεί νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη, πυροδοτώντας συνεπώς φόβους για περισσότερα "bail-in" στην ευρωζώνη.

Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στη Φρανκφούρτη το χρηματιστήριο αν και άνοιξε το πρωί με εμφανή την ικανοποίηση των επενδυτών μετά τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, έκλεισε τελικά με πτώση, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προκάλεσαν φόβους στους επενδυτές για νέες απώλειες.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,51% και διαμορφώθηκε στις 7.870,9 μονάδες. Ο δείκτης MDax υποχώρησε κατά 0,14% και διαμορφώθηκε στις 13.339,63 μονάδες.

Το χρηματιστήριο στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 1,12%, καθώς επικράτησε ανησυχία στους επενδυτές μήπως οι όροι του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. 
Το Παρίσι είχε εκφράσει αρχικά ικανοποίηση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Λευκωσία με τους διεθνείς πιστωτές.

Ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε απώλειες 42,31 μονάδων και έκλεισε στις 3.727,98 μονάδες.

Στο Λονδίνο το χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση 0,22%, καθώς ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 14,38 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 6.378,38 μονάδες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γάντι για τα Γερμανά. Φθηνό ευρώ, αντγωνιστικά γερμανικά προιοντα. Και το ρευστό για σαφαλεια στην Γερμανία με την συντήρηση της κρισης. ΑΓΑΜΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΉ ΕΝΩΣΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΏΠΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.