Επίσημη ανακοίνωση από την «ΘΕΣγάλα»: Γιατί προσφύγαμε στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα

Επίσημη ανακοίνωση από την «ΘΕΣγάλα»: Γιατί προσφύγαμε στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
4

Διευκρινίσεις σχετικά με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα την οποία κατέθεσε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Πρωτοδικείο Λάρισας, δίνει με ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα».

Στην ανακοίνωση που έχει τίτλο «Ο ΘΕΣγάλα προχωρά σε πλήρη εξυγίανση και ανάπτυξη», ο συνεταιρισμός εξηγεί πως η προσφυγή στο άρθρο έγινε ώστε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για να υλοποιηθεί η ανάπτυξη και να δοθεί η δυνατότητα να αναδιαρθρωθούν δάνεια και οφειλές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Αυτόματοι Πωλητές και τα καταστήματα ΘΕΣγάλα συν συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Αναφορικά με την πορεία του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Ο Συνεταιρισμός μας, την Παρασκευή 25/01/2019, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησε στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007.

Πρόκειται για ένα νόμο που διασφαλίζει απόλυτα την βιωσιμότητά μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας.

Μας εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο –χωρίς ασφυκτικές πιέσεις– να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας.

Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό το νόμο, είναι μία προνοητική κίνηση και όχι μία αναγκαστική συνθήκη.

Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις Τράπεζες, όταν και εκείνες διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από 2 περίπου χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση, αλλά και με την δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας. Επακόλουθη συνέπεια αυτών, ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η ατελής εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες μας. Σήμερα, μετά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντι τους, είναι πρώτιστο μέλημα. Είναι ζήτημα αρχών για εμάς.

Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους που μας συντροφεύουν με την αγάπη τους και τη συνεχή εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας, υπογραμμίζοντας την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε τιμές προσιτές, όπως και τη συνέχεια της πορείας μας προς νέες καινοτομίες.

Το ΘΕΣγάλα είναι βέβαιο ότι θα δικαιώσει τη νέα τάση στην οικονομία του «συνεταιρίζεσθαι» που σηματοδότησε με την ίδρυσή του. Για εμάς το «συν» δεν εκφράζει μόνο τον χαρακτήρα του Συνεταιρισμού, είναι το «συν» που μας συνδέει με την κοινωνία. Συνεχίζουμε μαζί!»

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ

σχόλια

2 σχόλια
"Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό το νόμο, είναι μία προνοητική κίνηση και όχι μία αναγκαστική συνθήκη."Αν οντως ειναι αληθεια, δεν προκειται για καταχρηση της συγκεκριμενης διαταξης; Δεν θα επρεπε να υπαγονται εταιριες που βρισκονται σε πραγματικο προβλημα πτωχευσης και οι υπολοιπες, θεωρητικα, πιο υγιεις να προσπαθουν να κανουν απευθειας διακανονισμο;
Το αρ. 106α παρα. 1 ΠτΚ αναφέρεται στα προληπτικά μέτρα κατά την κατάθεση αίτησης εξυγίανσης και όχι σε διαδικασία πτώχευσης.Είναι προπτωχευτική διαδικασία και όχι πτωχευτική. Με απλά λόγια λέει ότι μέχρι να συνεννοηθώ με τις τράπεζες (πιστωτές) μην κου κάνετε εκτέλεση, μην μου μπλοκάρετε λογαριασμούς κτλ.Η μεγαλύτερη, δυστυχώς, αλήθεια είναι αυτή που γράφει ο citellus από κάτω. Και είναι κάτι που δεν λέει κανείς.Ο Τιτάν (τσιμέντα) έφυγε από την Ελλάδα, η Ηλεκτρονική ΑΘηνών έκλεισε, η ΦΑΓΕ έφυγε, η Βιοχάλκο έφυγε, οι τράπεζες καταποντίζονται καθημερινά αλλά... κάναμε 17 ώρες διαπραγμάτευση! Χορέψαμε τσάμικα στο σύνταγμα.