Νορβηγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα

Νορβηγικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
1

Το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι Νορβηγικών επενδυτικών κεφαλαίων που επισκέφθηκαν σήμερα την «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Μοναχολιάς, οι εκπρόσωποι της Norwegian Investors Pal Brun, Managing Partner και Maria-Sofia Kourti, Managing Partner και του επενδυτικού συμβούλου Monogram A.S, Frank A.A. de Wit και Aggelos I. Tsikas, ph.d., C.E.O.

Τους επιχειρηματίες συνόδευσε εκ μέρους της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα η Elisabeth Lothe, Deputy Head of Mission, η οποία τόνισε ότι το ενεργειακό μείγμα της Νορβηγίας αποτελείται σχεδόν στο σύνολό του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Για τον λόγο αυτό, η χώρα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία της στην Ελλάδα που, κατά την ίδια, βρίσκεται πλέον στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών για έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Μοναχολιάς ανέφερε ότι στο σύγχρονο διεθνές ενεργειακό περιβάλλον υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αντληθούν διεθνή κεφάλαια για έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

«Προσπάθειά μας είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες να γίνει πρωταθλητής σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Frank A.A. de Wit εξέφρασε την πίστη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στην τοποθέτηση επενδύσεων και στην υλοποίηση νέων έργων.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια