Επιτόκιο "σχεδόν Σαμαρά" μέχρι τώρα για το ομόλογο

Επιτόκιο "σχεδόν Σαμαρά" μέχρι τώρα για το ομόλογο Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λονδίνο που μεταδίδει το Bloomberg κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών, η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,875%.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στόχος της κυβέρνησης ήταν ένα επιτόκιο κοντά στο 4,2%.

Οπωσδήποτε επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν το επιτόκιο που θα εξασφαλιστεί από τη δημοπρασία να είναι μικρότερο του επιτοκίου με το οποίο είχε δανειστεί η χώρα μας στην προηγούμενη έξοδό της στις αγορές, το 2014, επί Αντώνη Σαμαρά. Τότε το επιτόκιο ήταν στο 4,95%.

Η δημόσια προσφορά απευθύνεται ταυτόχρονα αφενός στους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019 και αφετέρου σε νέους επενδυτές με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.

Οι εκτιμήσεις ήταν ότι το επιτόκιο του νέου πενταετούς θα διαμορφωθεί στο 4,5% ή και λίγο χαμηλότερα,

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχώς δεν πήγε καλά το πράγμα. Να προσθέσω με την ευκαιρία κανά 2 πράγματα: 1. Όταν βγήκε ο Σαμαράς με το ομόλογο του 14, δανείστηκε καταρχήν ΝΕΟ χρήμα και επιπλέον δανείστηκε με 1% πάνω από τις άλλες χώρες των μνημονίων. Συμπαθητική απόδοση. Σήμερα η Ελλάδα δεν βγήκε για νέο χρέος, αλλά για ανταλλαγή παλιού με νέο. Για νέο χρέος ΔΕΝ μπορεί να βγει η Ελλάδα. Της έχει απαγορευτεί επί κυβέρνησης Τσίπρα. Άλλη μία επιτυχία. (Μεταξύ μας ευτυχώς, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνουν αυτοί οι κατσαπλιάδες!) 2. Οι προσδοκίες ήταν για γύρω στο 4,5% και θα ήταν μία επιτυχία όντως, αν και οι άλλες χώρες δανείζονται αντίστοιχα με 1-1,4%, δηλαδή καμία σχέση με το τι έγινε το 2014. 3. Αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αποτυχία - δεν την περίμενα προσωπικά - και δείχνει ότι με αυτά τα εθνίκια, κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει καμία πράξη με την Ελλάδα. Πρέπει να τσακιστούν άμεσα. ================================