Ο Mark Zuckerberg για τo μέλλον των social media και την ελευθερία του λόγου

Ο Mark Zuckerberg για τo μέλλον των social media και την ελευθερία του λόγου Facebook Twitter
2

Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η τρίτη δημόσια ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το Facebook στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, με τη συμμετοχή του ιδρυτή του, Mark Zuckerberg, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού και των χρηστών του, εξέθεσε τις απόψεις του για το μέλλον της κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για την ελευθερία του λόγου.

 

Όταν ρωτήθηκε από χρήστη πως φαντάζεται το μέλλον του Facebook σε 10 χρόνια από σήμερα, ο ιδρυτής του απάντησε γενικότερα για το μέλλον της κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι στο προσεχές μέλλον το internet θα 'κατακλυστεί' από ακόμα περισσότερους χρήστες, θα υπάρξει 'έκρηξη' στις εναλλακτικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και, τέλος, το μέλλον των υπολογιστών θα περιστραφεί γύρω από την έννοια της επαυξημένης / εικονικής πραγματικότητας. 

Σχετικά με την πρόβλεψη που αφορά στην εικονική πραγματικότητα ο Zuckerberg, είπε χαρακτηριστικά "Στα επόμενα 10 έως 15 χρόνια, ας φανταστούμε ότι θα υπάρξει μια νέα πλατφόρμα, η οποία είναι ακόμη πιο φυσικά και αβίαστα ενσωματωμένη στη ζωή μας από τα smartphones", και συνέχισε "...στο μέλλον θα υπάρξει κάτι το οποίο θα μπορούμε να το φοράμε και θα μοιάζει με κανονικά γυαλιά, που θα μας επιτρέπει όντας συνδεδεμένο να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να κοιτάμε σε μια οθόνη με το κεφάλι σκυμμένο προς τα κάτω".

Σχετικά με την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, ο Zuckerberg, ερωτηθείς γιατί έσπευσε να δηλώσει την συμπαράστασή του με post του, στα θύματα του Charlie Hebdo αλλά δεν το έχει κάνει ποτέ άλλοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως στο Ιράκ ή στην Παλαιστίνη, ο ιδρυτής του Facebook απάντησε ότι δεν είδε το συγκεκριμένο συμβάν ως μια απλή πράξη τρομοκρατίας αλλά ως μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Τέλος ο Zuckerberg, έσπευσε να υπερασπιστεί την απόφασή του να λογοκρίνει περιεχόμενο, ιδίως σε χώρες όπου ισχύει καθεστώς λογοκρισίας, λέγοντας ότι αν και εξατάζεται κάθε περίπτωση μεμονωμένα, το να πάει κόντρα στους νόμους μιας χώρας με καταπιεστικό καθεστώς, "θα σημάνει και τη διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας του Facebook".

"Το να συμμορφωνόμαστε με τους νόμους μιας χώρας δεν είναι μέρος ενός επιχειρηματικού πλάνου, αλλά με αυτό τον τρόπο κρατάμε ζωντανό ένα μέσο ώστε οι άνθρωποι εκεί, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εκφράζονται κατά το μέγιστο επιτρεπτό. Είναι μια περίεργη εξίσωση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη την ανοιχτή συζήτηση με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, στο παρακάτω post:

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εξαιρετικές επισημάνσεις από έναν άνθρωπο που έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του μύθο στο χώρο της τεχνολογίας. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή είναι μια σαφής τάση, όπως επίσης και η μεγαλύτερη σύνδεση του πραγματικού με τον εικονικό κόσμο.