Την Δευτέρα αποφασίστηκε από την ομάδα που ασχολείται με τα domain του ίντερνετ να σταματήσει ο περιορισμός στις καταλήξεις όπως .com και .gov και έτσι θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρίες θα επικοινωνούν με τους πελάτες τους- πληρώνοντας το αντίτιμο.

Ο James Gregory της CoreBrand δήλωσε ότι "αυτό θα κάνει την Άγρια Δύση να μοιάζει πολιτισμένη."

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 22 πιο συχνά domain όπως .info και .org συν 250 που δηλώνουν τοποθεσία όπως .uk, .gr. Αυτό το πλαίσιο ρύθμισης έχει ήδη δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο εταιρίες αναγκάζονται να αγοράζουν χιλιάδες πιθανά ονόματα domain προκειμένου να αποφύγουν πωλήσεις παραπλήσιων προϊόντων.

Τα νέα ονόματα που θα μπορούσα να είναι ακόμα και italian.food θα αρχίσουν να εγκρίνονται από το τέλος του 2012. Εταιρίες που ήδη ξοδεύουν εκατοντάδες ή ακόμα και εκατομμύρια δολάρια για να κατοχυρώσουν ονόματα που δεν χρησιμοποιούν καν θα πρέπει να ανοίξουν κι άλλο το πορτοφόλι στις απείρως μεγαλύτερης πιθανότητας "cybersquatting".

Οι αιτούντες προς την εταιρία που θα παίρνει τις αποφάσεις, the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, θα αποφασίζει κι αν ο λόγος για τον οποίον κάποιος θέλει να κατοχυρώσει ένα όνομα είναι θεμιτός, ενώ κάθε αίτηση θα κοστίζει 185.000 δολάρια.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr