H Microsoft βελτιώνει επιτέλους τα Windows για τους χρήστες smartphone

H Microsoft βελτιώνει επιτέλους τα Windows για τους χρήστες smartphone Facebook Twitter
0

H εφαρμογή «Your Phone» της Microsoft συνδέει Android και iOS με Windows υπολογιστές. 

Η διαχείριση πολλαπλών συσκευών είναι απαραίτητη το 2018. Oι ειδοποιήσεις ημερολογίου, οι ενημερώσεις και τα μηνύματα που έχουν συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές σας δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξασφαλίζουν ότι δεν θα χάσετε τίποτα σημαντικό - ακόμα κι αν ξεχάσετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι ή εάν βρίσκεστε μακριά από το γραφείο σας. Η σωστή διαχείριση διαφορετικών συσκευών διασφαλίζει επίσης ότι όλα τα σημαντικά αρχεία ή οι φωτογραφίες μπορούν εύκολα να μοιραστούν ανεξάρτητα από το gadget που χρησιμοποιείτε. Όμως, καθώς η χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει πολλαπλασιαστεί, οι χρήστες desktop των Windows έχουν ζοριστεί σχετικά με κάποιες από αυτές τις χρηστικές λειτουργίες.

Σε αντίθεση με το iOS, το οποίο συγχρονίζεται ομαλά με τα προϊόντα MacOS ή με το Android, με τις ισχυρές και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud όπως το Gmail και το Google Photos, οι χρήστες των Windows αντιμετώπιζαν συχνά μια πιο χρονοβόρα διαδικασία εάν ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι οι ειδοποιήσεις και οι φωτογραφίες τους μοιράζονται ομαλά. Με μια εφαρμογή που ανακοινώθηκε στο συνέδριο Build της Microsoft αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία βάζει ένα τέλος στον πόνο του κοινού μοιράσματος σε διαφορετικές συσκευές.

Η Microsoft παρουσίασε μια νέα εφαρμογή για iOS και Android που ονομάζεται «Your Phone». Η εφαρμογή συνδέει τα περιεχόμενα του smartphone με τον Windows υπολογιστή σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα μηνύματα κειμένου και τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας. Με το τηλέφωνό σας, θα μπορείτε να κάνετε μεταφορά και αποθήκευση (drag and drop) φωτογραφιών από το κινητό σας στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή. Παρόλο που αρχικά μπορεί να μην ακούγεται ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν είχατε ποτέ προσπαθήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών με το iTunes σε PC, τότε μάλλον θα εκτιμήσετε πολύ αυτήν την νέα cross-platform λειτουργία.

Όλο αυτό, δείχνει επίσης μια ενδιαφέρουσα στροφή της Microsoft. Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία δεν είχε κανένα σημαντικό κίνητρο να προσφέρει τέτοια συμβατότητα μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων, επειδή αγωνιζόταν να δελέασει τους χρήστες στο οικοσύστημα Windows Phone. Τον Οκτώβριο, η Microsoft εγκατέλειψε επίσημα αυτές τις προσπάθειες και τώρα βλέπουμε την εταιρεία να προσπαθεί ενεργά να διασφαλίσει ότι τα επιτραπέζια προϊόντα της είναι συμβατά με τις δύο κυρίαρχες κινητές πλατφόρμες iOS και Android.

Η εφαρμογή θα παρουσιαστεί μέσω της έκδοσης Redstone 5 που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Η Microsoft θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή «Your Phone», τη δεύτερη ημέρα του επερχόμενου συνεδρίου των προγραμματιστών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM