Ιστορικό ρεκόρ για την Apple - Οδηγεί την κούρσα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων!

Ιστορικό ρεκόρ για την Apple - Οδηγεί την κούρσα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων! Facebook Twitter
0

Ο πιο πολύτιμος τεχνολογικός κολοσσός στον κόσμο μόλις έγινε πολυτιμότερος: η κεφαλαιοποίηση της Apple άγγιξε σήμερα το ιστορικό ύψος των 945 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της Apple Inc. «τρέχει» με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών, καθώς οι επενδυτές «ανταμείβουν» τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του A' τριμήνου και την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος αύξησε το μερίδιο του στην εταιρεία.

Την προηγούμενη Παρασκευή, όταν η Berkshire Hathaway, του μεγαλοεπενδυτή Μπάφετ, αύξησε τη θέση της στην κορυφαία τεχνολογική εταιρεία κατά 75 εκατομμύρια μετοχές, η μετοχή της Apple έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία της.

Αναλυτές των αγορών και στρατηγικοί επενδυτές προβλέπουν ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα φθάσει ή θα ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το 2018, για πρώτη φορά στην ιστορία, αν οι μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν άνοδο.

Μετά την τολμηρή εκδήλωση της αφοσίωσης του Μπάφετ στην Apple, η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 5% στα 183,65 δολάρια. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη αύξηση της τιμής της μετοχής της Apple εντός της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την από εκείνη που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, με τις πωλήσεις του iPhone λιγότερο ασταθείς, οι επενδυτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις μεταβολές από τρίμηνο σε τρίμηνο στις πωλήσεις συσκευών της Apple. Επισημαίνουν επίσης ότι η Apple έχει πολλά διαθέσιμα μετρητά για να αγοράσει η ίδια της μετοχές της. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιστρέφει 100 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους με την αγορά ιδίων μετοχών της και επίσης αυξάνει το μέρισμα κατά 16%.

Η Microsoft ήταν η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που έφτασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 1999. Η Apple ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2012. Επί του παρόντος, η Amazon.com Inc., η Microsoft Corp., η μητρική εταιρεία Alphabet Inc. της Google και η εταιρεία Facebook Inc. είναι όλες εταιρείες μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σήμερα η μετοχή της Apple διαπραγματεύεται στα 186 δολάρια, αυξημένη κατά 10% από την αρχή του έτους.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM