Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Google απαιτεί την επαλήθευση ταυτότητας των αγοραστών πολιτικών διαφημίσεων στις ΗΠΑ

Η Google απαιτεί την επαλήθευση ταυτότητας των αγοραστών πολιτικών διαφημίσεων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Google αναφέρει ότι θα κάνει πιο απαιτητική την επαλήθευση των αγοραστών πολιτικών διαφημίσεων στις ΗΠΑ, απαιτώντας αντίγραφο ενός αναγνωρισμένου από το κράτος εγγράφου, όπως ταυτότητα.

Η νέα πολιτική της Google ενισχύει τη διαφάνεια των διαφημίσεων πολιτικού περιεχομένου στην πλατφόρμα της, απαιτώντας από τους διαφημιστές να επαληθεύουν με νόμιμο τρόπο την ταυτότητά τους. Σε πρόσφατη επίσημη ανάρτηση στο Keyword, ο Κεντ Γουόκερ, αντιπρόεδρος της Google, δήλωσε ότι πλέον η εταιρεία θα απαιτεί τα πλήρη στοιχεία εκείνου που πληρώνει για μια πολιτική διαφήμιση.

Οι διαφημιστές θα πρέπει να υποβάλουν πληροφορίες σχετικά με το ποιον εκπροσωπούν, ποια είναι η αποστολή τους και πως χρηματοδοτούνται. Παρότι οι αλλαγές αφορούν προς το παρόν μόνο τις ΗΠΑ δεν αποκλείεται σύντομα να τεθούν ανάλογοι περιορισμοί και στην Ευρώπη. 

Ο Γουόκερ επανέλαβε επίσης τη δέσμευση που ανέλαβε τον προηγούμενο Νοέμβριο να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη τέτοιων διαφημίσεων τις οποίες όλοι θα μπορούν να αναζητήσουν μέχρι το καλοκαίρι: «Θα παρουσιάσουμε επίσης μια νέα Έκθεση Διαφάνειας η οποία θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εκλογές. Αυτή η αναφορά θα περιγράφει ποιος αγοράζει διαφημίσεις σχετικές με εκλογές στις πλατφόρμες μας και πόσα χρήματα δαπανώνται σε αυτές. Δημιουργούμε επίσης μια βιβλιοθήκη με δυνατότητα αναζήτησης για τις προεκλογικές διαφημίσεις, όπου ο καθένας μπορεί να βρει ποια προεκλογικές διαφημίσεις αγοράστηκαν για να παίξουν στην Google και ποιος πλήρωσε για αυτές».

 

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, η Google θα ζητά από τους ενδιαφερόμενους – είτε πρόκειται για πολιτικά κόμματα, είτε για πολιτικούς οργανισμούς, είτε για μεμονωμένους υποψήφιους – να αποδεικνύουν ότι είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως είναι. Θα απαιτεί επίσης σαφή αποδεικτικά σχετικά με το ποιος χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες διαφημίσεις.

Η αλλαγή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για κατάχρηση του δικτύου διαφημίσεων της Google, όπως και άλλων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης, από ξένους παράγοντες, όπως έγινε και με το ρωσικό Internet Research Agency, που περιγράφεται ως ένας όμιλος που ασχολείται με δράσεις παρέμβασης σε πολιτικές διαδικασίες. Η ρωσική εταιρεία είναι γνωστό πως κατέβαλε προσπάθειες για επιρροή του αποτελέσματος κατά τη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016, αγοράζοντας μεταξύ άλλων διαφημίσεις αξίας χιλιάδων δολαρίων και στην πλατφόρμα της Google, όπως αποκάλυψε η τελευταία.

Το blog της Google τελειώνει με τη δήλωση ότι υποστηρίζει το νόμο Honest Ads Act, για τις έντιμες διαφημίσεις, ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλλει απαιτήσεις γνωστοποίησης στοιχείων σε διαδικτυακές διαφημίσεις, παρόμοιες με εκείνες που απαιτούνται για την τηλεόραση και άλλα μέσα. Το Facebook και το Twitter υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο.

Η Google αναφέρει ότι οι αιτήσεις στο πλαίσιο του νέου συστήματος θα ανοίξουν μέχρι το τέλος Μαΐου, με περίοδο έγκρισης που θα διαρκεί έως και πέντε ημέρες.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM