ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πώς να κατεβάσετε και να ελέγξετε τα δεδομένα σας από το Instagram

Πώς να κατεβάσετε και να ελέγξετε τα δεδομένα σας από το Instagram Facebook Twitter
0

Η νέα «υποχρεωτική» λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους μέσω του Ιστού και βρίσκεται σε εξέλιξη στις εφαρμογές Android και iOS.

Πριν μερικές εβδομάδες, το τεχνολογικό site TechCrunch κάλεσε το Instagram να δημιουργήσει μια ανάλογη υπηρεσία όπως αυτή της μητρικής εταιρείας («Λήψη των πληροφοριών σας στο Facebook»), έτσι ώστε εάν κάποιος ήθελε να ελέγξει τι είδους πληροφορίες έχει μοιράσει στο φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο, να είχε τη δυνατότητα να το κάνει μέσω ενός ενιαίου αρχείου δεδομένων. Την επόμενη ημέρα το Instagram ανακοίνωσε πως αυτό το εργαλείο βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα κυκλοφορήσει στους χρήστες.

Η λειτουργία «Λήψη Δεδομένων» του Instagram μπορεί να αποκτηθεί από εδώ ή μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου της εφαρμογής. Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν export των φωτογραφιών, βίντεο, αρχειοθετημένων ιστοριών (όσων έχουν αναρτηθεί μετά το Δεκέμβριο του 2017), του προφίλ και των πληροφοριών του, των σχολίων και των μηνυμάτων. Όπως, καταλαβαίνετε, επειδή ο όγκος των φωτογραφιών και των βίντεο είναι πολύ μεγάλος, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες, έως και μέρες, μέχρι να φτάσει το αρχείο στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Πώς να κατεβάσετε και να ελέγξετε τα δεδομένα σας από το Instagram Facebook Twitter
Η σελίδα της «Λήψης Δεδομένων» του Instagram είναι ήδη ενεργή στον Ιστό.

Εάν αναρωτιέστε γιατί το Instagram αποφάσισε μετά από τόσα χρόνια και τόσες απαιτήσεις των χρηστών του να εφαρμόσει (επιτέλους) αυτήν την λειτουργία, ας μην πάει ο νους σας μόνο στο πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook.

O νέος νόμος GDPR, o οποίος τίθεται σε ισχύ από 25 Μαΐου, απαιτεί να υπάρχει ενσωματωμένη αυτή η λειτουργία σε κάθε εφαρμογή που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, οπότε σύντομα θα βρίσκεται, υποχρεωτικά, και σε άλλες υπηρεσίες.

Η νέα «υποχρεωτική» λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους μέσω του Ιστού και βρίσκεται σε εξέλιξη στις εφαρμογές Android και iOS. Παρόλα αυτά, αν χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα περιήγησης στο κινητό σας, μπορείτε να ζητήσετε να ξεκινήσουν να κατεβαίνουν τα δεδομένα σας, εισάγοντας τις πληροφορίες του λογαριασμού σας.

Αποκτήστε ένα αντίγραφο αυτών που έχετε μοιραστεί στο Instagram από εδώ.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM