Το χαρακτηριστικό Dark Theme του YouTube έχει αρχίσει επίσημα να κυκλοφορεί στους χρήστες της πλατφόρμας iOS της Apple. Η ομάδα του YouTube διάλεξε το Twitter για να κάνει την επίσημη ανακοίνωσή της.

 

Από τότε που το YouTube παρουσίασε το Σκοτεινό Θέμα (Dark Theme) στην ιστοσελίδα του πέρυσι, αναρωτιόμαστε πότε θα το έφερνε και στα κινητά. Για όλους τους λάτρεις των σκοτεινών πραγμάτων αυτή η στιγμή έφτασε, αφού το νέο χαρακτηριστικό ξεκινάει από σήμερα στο iOS, ενώ θα φτάσει και στο Android "σύντομα".

 

 

 

Πέρα από τις αισθητικές προτιμήσεις του καθένα, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι οι που χρήστες προτιμούν το σκούρο φόντο επειδή είναι πιο ξεκούραστο στα μάτια, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε σκοτεινό περιβάλλον.

 

Επίσης, το σκούρο φόντο εξοικονομεί ενέργεια στην μπαταρία σε οθόνες OLED, αν και θα ήταν ωραίο να είχαμε μια πρόσθετη επιλογή που χρησιμοποιεί το καθαρό μαύρο χρώμα (σε αντίθεση με το σκούρο γκρι) για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Κρίμα που οι χρήστες του Android θα πρέπει να περιμένουν για να έρθει το χαρακτηριστικό στο λειτουργικό τους, αλλά η ομάδα του YouTube ρωτήθηκε για τη διαθεσιμότητα της λειτουργικότητας στο Android, απάντησε ότι πρόκειται να έρθει σύντομα, χωρίς όμως να κάνει μια συγκεκριμένη χρονική εκτίμηση.

 

Οπότε, όσοι χρήστες iOS θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να δοκιμάσετε πώς φαίνεται το Dark Theme στις φορητές συσκευές σας, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και να βρείτε την αντίστοιχη επιλογή.