ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι ναρκισσιστές ακολουθούν έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου στο Instagram, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Οι ναρκισσιστές ακολουθούν έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου στο Instagram, σύμφωνα με τους ψυχολόγους Facebook Twitter
0

Για τους ναρκισσιστές τα social media αποτελούν την απόλυτη πλατφόρμα αυτοπροβολής και σύμφωνα με ψυχολόγους υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου που προτιμούν και επιλέγουν να ακολουθούν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Sejong University, οι ναρκισσιστές λατρεύουν να ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο ναρκισσιστές, άλλους χρήστες που είναι επίσης ναρκισσιστές. 

Παλαιότερες έρευνες έχουν συνδέσει άμεσα τον ναρκισσισμό με τις ανθρώπινες συμπεριφορές που στόχο έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να προσελκύσουν τα βλέμματα, όπως είναι οι selfies. 

Η επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης συμφωνεί με αυτό το συμπέρασμα.

«Η δημοσίευση των selfies είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα που αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ναρκισσιστικής αυτοπροβολής στο Instagram. Ο ναρκισσισμός είναι θετικός δείκτης της επιθυμίας για selfies και της συχνότητας δημοσίευσής τους. Γιατί ο κόσμος δεν ποστάρει μόνο selfies αλλά κάνει επίσης like και follow σε άλλους που ποστάρουν selfies;», εξηγεί η Seunga Venus Jin.

Στην έρευνα που συμμετείχαν 276 ενήλικες, ένα μικρό σχετικά δείγμα, διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι χρήστες του Instagram που ανεβάζουν selfies αποδείχθηκαν πιο ναρκισσιστές από τους υπολοίπους. Όσοι δε αξιολογήθηκαν συγκεκριμένα για την τάση ναρκισσισμού τους, διαπιστώθηκε πως προτιμούσαν συχνότερα και πιο έντονα άλλους χρήστες που επίσης αγαπούν τις selfies. 

Να σημειωθεί πως έρευνα σε 20.000 millennials διαπίστωσε πως το 64% θεωρεί το Instagram το πιο ναρκισσιστικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM