Μετά τις live μεταδόσεις δολοφονιών, το Facebook προσλαμβάνει 3.000 άτομα για να ελέγχουν τις αναρτήσεις

Μετά τις live μεταδόσεις δολοφονιών, το Facebook προσλαμβάνει 3.000 άτομα για να ελέγχουν τις αναρτήσεις Facebook Twitter
0

Μετά τις πρόσφατες live μεταδόσεις δολοφονιών και την κριτική που δέχθηκε ότι δεν προσπαθεί αρκετά για να αποτρέψει τη δημοσίευση τέτοιου περιεχομένου, το Facebook θα προσλάβει 3.000 εργαζόμενους που θα αναλάβουν να παρακολουθούν και να φιλτράρουν αναρτήσεις με βίαιο περιεχόμενο.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του πως «για να οικοδομήσουμε μια ασφαλή κοινότητα θα πρέπει να αντιδρούμε γρήγορα (...) είτε αυτό σημαίνει να παρέχουμε βοήθεια σε κάποιον που την χρειάζεται είτε να κατεβάζουμε μια ανάρτηση».

Διευκρίνισε ακόμα πως οι 3.000 προσλήψεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια του «επόμενου έτους», ενώ θα απλοποιηθεί ο μηχανισμός καταγγελίας περιεχομένου από τους χρήστες.

Το Facebook σήμερα έχει περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες, ενώ ήδη 4.500 άτομα εργάζονται για τον έλεγχο αναρτήσεων. Οι ελεγκτές θα αφαιρούν αναρτήσεις που παραβιάζουν τους όρους χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα εκείνες που προβάλουν κακοποίηση παιδιών ή ρητορική μίσους.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει βίντεο με live δολοφονίες και αυτοκτονίες. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας πατέρας στην Ταϊλάνδη μετέδωσε live στο Facebook τη δολοφονία της κόρης του, ηλικίας μόλις 11 μηνών, προτού βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Τα δύο βίντεο, που έδειχναν τη δολοφονία του παιδιού, ήταν προσβάσιμα επί περίπου 24 ώρες με χιλιάδες θεάσεις.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας άνδρας στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε έναν συνταξιούχο που συνάντησε τυχαία στον δρόμο του, είχε επίσης αναρτήσει τη σκηνή του φόνου στο Facebook.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM