Η 9χρονη blogger και οι απαγορευμένες φωτογραφίες σχολικών γευμάτων

Η 9χρονη blogger και οι απαγορευμένες φωτογραφίες σχολικών γευμάτων Facebook Twitter
0

Πρόκειται για την 9χρονη blogger Martha Payne και το blog της NeverSeconds.

H ιδέα της να φωτογραφίζει και να σχολιάζει τα πενιχρά και τηγανισμένα γεύματα του σχολείου της, νόμιζε ότι θα αφορούσε μόνο την ίδια και τους φίλους της. Από την πρώτη εβδομάδα που ανέβηκε το blog της, έφτασε να έχει 4 εκατομμύρια αναγνώστες. Κέντρισε το ενδιαφέρον του Jamie Oliver.

Στόχος της ήταν να μαζέψει χρήματα για τον οργανισμό Mary’s Meals που κατασκευάζει κουζίνες για τα σχολεία του Μαλάουι. Κατάφερε να μαζέψει 52000 λίρες Αγγλίας με την βοήθεια του γνωστού σεφ.

Ζητώντας από τους αναγνώστες της να στέλνουν γεύματα των σχολείων τους, ξεκίνησαν οι συγκρίσεις με τα φτωχά δικά της γεύματα. Όταν έγραφε με ψευδώνυμο(Veg) το blog της δεν είχε ενοχλήσει κανέναν.

Neverseconds

 Όταν μια εφημερίδα αποκάλυψε το πραγματικό της όνομα και το όνομα του σχολείου τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Καθώς η ίδια γινόταν όλο και πιο αποκαλυπτική στις λεζάντες των φωτογραφιών («Το ένα κομμάτι πίτσα είναι μια χαρά. Με μια κροκέτα πώς θα καταφέρει ένα παιδί της ηλικίας μου να βγάλει το απόγευμα;») οι υπεύθυνοι του σχολείου της άρχισαν να ενοχλούνται. Το συμβούλιο αποφάσισε να απαγορεύσει την λήψη φωτογραφιών. Την Πέμπτη ανέβασε ένα ποστ όπου ανέφερε ότι τις έχει απαγορευτεί να βγάζει φωτογραφίες και ότι είναι στεναχωρημένη για αυτό. Χρειάστηκαν 24 ώρες, 2.300 σχόλια υπέρ της στο ποστ της Πέμπτης, οργισμένες αντιδράσεις στο twitter ακόμα και από τον ίδιο τον Jamie Oliver ώστε το σχολικό συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφαση του. «Σήμερα δεν έχω φωτογραφίες. Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη. Επιστρέφω την Δευτέρα» γράφει στο τελευταίο της ποστ.   

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM