Στο μέλλον οι ταινίες ίσως κάνουν πρεμιέρα και στο σαλόνι μας

Στο μέλλον οι ταινίες ίσως κάνουν πρεμιέρα και στο σαλόνι μας Facebook Twitter
1

Ένα νεό μοντέλο κινηματογραφικής διανομής ονόματι Screening Room, βάσει του οποίου οι νέες ταινίες θα μπορούν να κάνουν πρεμιέρα και στο σαλόνι μας, παράλληλα με τις κινηματογραφικές αίθουσες έναντι μιας γενναίας συνδρομής, βρίσκει την υποστήριξη μεγάλων ονομάτων του Χόλιγουντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Ήδη ανάμεσα στους υποστηρικτές του νέου μοντέλου διανομής, βρίσκονται τα ονόματα του Steven Spielberg, του JJ Abrams και του Peter Jackson ενώ, στην startup που υποστηρίζει την υλοποίηση του μοντέλου διανομής, έχουν επενδύσει δύο ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ. Ο σκηνοθέτης Ron Howard και ο παραγωγός Brian Grazer.

Το Screening Room, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα χρεώνει 150 δολάρια για μια συσκευή κρυπτογραφημένου αποκωδικοποιητή, που θα επιτρέπει στο κοινό να αποφεύγει τις ουρές των ταμείων, φέρνοντας μέσω streaming τις νέες ταινίες στο λίβινγκ ρουμ, παράλληλα με την πρεμιέρα τους στην μεγάλη οθόνη. Εκτός του κόστους του εξοπλισμού, οι θεατές θα πληρώνουν 50 δολάρια ανά ταινία και θα έχουν στη διάθεσή τους 48 ώρες για να την δουν, ενώ οι αιθουσάρχες θα εισπράττουν ένα ποσοστό επί των κερδών, που μπορεί να φτάνει τα 20 δολάρια ανά ταινία και ανά συνδρομητή.

Πάντως, οι συνδρομητές του Screening Room, ενδέχεται να λαμβάνουν δύο εισιτήρια δώρο, για να ξαναδούν την ίδια ταινία στον κινηματογράφο, σύμφωνα με το Variety.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ακουστεί κάποια επίσημη δήλωση από εκπροσώπους των κινηματογραφιστών, σχετικά με το νέο μοντέλο.

Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια