Η καταγγελία για την κίνηση του Υπουργείου Πολιτισμού επισημάνθηκε από το ΠΑΣΟΚ το οποίο στην ανακοίνωσή του σημειώνει: "Λίγες ημέρες μετά την 22η επέτειο του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη μαθαίνουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κάνει έξωση στο ομώνυμο ίδρυμα. Ένα ίδρυμα το οποίο ίδρυσε προς τιμήν της ο σύντροφός της, Ζιλ Ντασέν, αμέσως μετά τον χαμό της, το 1994. Φυσικά, δεν πρόκειται να θυμίσουμε στον κύριο Μπαλτά και το κόμμα του ποια ήταν η Μελίνα και ποια ήταν η προσφορά της στις τέχνες, την πολιτική ιστορία και στη χειραφέτηση των δύο φύλων στη χώρα μας. Απλώς επισημαίνουμε πως το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και εκθέσεις, προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές ενώ απονέμει και τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» για νέες ηθοποιούς."

 

"Αμέλεια; Αδιαφορία; Αποστροφή προς τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκε η Μελίνα; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όμως αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του καταταλαιπωρημένου σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Και η κυβέρνηση οφείλει να το προστατέψει." τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.

 

Το έγγραφο που ζητά από το ίδρυμα που βρίσκεται επί της οδού Πολυγνώτου 9-11 στην Πλάκα να συστεγαστεί με κάποια άλλη υπηρεσία του Υπουργείου φέρεται να κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

 

Έκτοτε η καταγγελία έχει διαψευστεί και απ' το ίδιο το Ίδρυμα Μερκούρη (Διαψεύδεται από όλους τους εμπλεκόμενους η "έξωση" του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη).

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr