Η Lego κατάφερε να εξοργίσει τον Κινέζο καλλιτέχνη Ai Weiwei, ο οποίος πέταξε τα τουβλάκια του μόλις η εταιρεία αρνήθηκε να του στείλει μια μεγάλη παραγγελία. 


Η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών από τη Δανία,αρνήθηκε να ολοκληρώσει τη μεγάλη παραγγελία του θρυλικού καλλιτέχνη, με την αιτιολογία ότι τα τούβλα επρόκειτο να χρησιμοποιηθoύν σε έργο-πολιτική δήλωση στη νέα του έκθεση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 

 

Πέρυσι, ο Ai Weiwei χρησιμοποίησε Lego για να δημιουργήσει εικόνες πολιτικών προσωπικοτήτων σε μια μεγάλη οθόνη η οποία έδειχνε τη φυλακή του Αλκατράζ.

 

Ο καλλιτέχνης μάλιστα έγραψε στο Twitter: Η Lego θα μας τι να κάνουμε ή τι να μην κάνουμε. Αυτό είναι φανταστικό!


Χρησιμοποίησε επίσης το Instagram του για να ανακοινώσει ότι δημιουργεί σημεία σε όλο τον κόσμο όπου οι υποστηρικτές του θα μπορούν να αφήνουν τα Lego τους. «Σε απάντηση στην άρνηση της Lego και τη συντριπτική ανταπόκριση του κοινού, ο Ai Weiwei αποφάσισε τώρα να κάνει ένα νέο έργο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της «πολιτικής τέχνης». Το Ai Weiwei Studio θα ανακοινώσει την περιγραφή του έργου και τα σημεία συλλογής Lego σε διάφορες πόλεις».

 

 

 

"Everything is awesome "

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ai Weiwei (@aiww) στις

 

 

Ο καλλιτέχνης πιστεύει επίσης ότι «ως εμπορική οντότητα, η Lego παράγει και πωλεί παιχνίδια, ταινίες και δημιουργεί πάρκα αναψυχής για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η Lego είναι ένας ισχυρός πολιτιστικός και πολιτικός παράγοντας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία με αμφίβολες τιμές. Η άρνηση της Lego για την πώληση των προϊόντων της στον καλλιτέχνης είναι μια πράξη λογοκρισίας και διακρίσεων».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr