Ενώ ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους παραμένει για την ελληνική κοινωνία ένα μαξιμαλιστικό αίτημα, ο εναγκαλισμός τους αντίθετα φτάνει μέχρι το σημείο μια δημοτική αρχή να βάζει τα έξοδα για την ένδυση ενός μητροπολίτη.

Με επιστολή του στο δήμαρχο Μυκόνου, ο πρωθιερέας του μητροπολιτικού ναού της Μυκόνου, ζήτησε να τιμήσει ο δήμος το μητροπολίτη του, Δωρόθεο. Μάλιστα είχε και έτοιμη την πρόταση για την αγορά λαμπρής αρχιερατικής στολής, κοστολογημένη στο «ευτελές» ποσό των 10χιλιάδων ευρώ.

Τελικά, κατά πλειοψηφία (14 υπέρ, 7 κατά) το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να συνδράμει στην ενδυμασία του μητροπολίτη.

Ύστερα από τις διαφωνίες δημοτικών συμβούλων, που ανέδειξαν το θέμα κι έκαναν λόγο για πρόκληση σε εποχή κρίσης, όπως η δημοτική σύμβουλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, αλλά και έπειτα από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας αναδιπλώθηκε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως ο μητροπολίτης αρνήθηκε την προσφορά, αρκούμενος στην αγάπη του κόσμου. Ίσως να είχε προηγηθεί παρέμβαση του-κατά γενική ομολογία σεμνού-αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ποια φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ποια φιλανθρωπική αποστολή της Εκκλησίας; Ποιος είπε αλήθεια, ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα;

Εδώ το κράτος ήταν έτοιμο να δώσει αυτό το δεύτερο χιτώνα και μάλιστα στην προνομιακή τιμή των 10χιλιάδων ευρώ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr