Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, η απόφαση των άνεργων ηθοποιών που λειτουργούν το Eλεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός», να μην επιτρέψουν να ανέβει στη σκηνή η παράσταση «Ιερή πόρνη» του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτου.

 

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, στο ερώτημα των θεατών που βρέθηκαν έξω από το θέατρο το βράδυ της Παρασκευής χωρίς να δουν τελικά την παράσταση, απάντησαν: «Γιατί ο σκηνοθέτης είναι συστημικός και δεν μας άρεσαν όσα είπε στην Ελευθεροτυπία».

 

Να σημειωθεί, ότι το έργο υπογράφουν τόσο ο Γιάννης Σολδάτος, άτυπος σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα όσο και η σύζυγός του, ηθοποιός και συγγραφέας, Εφη Βενιανάκη.

 

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαγόρευση της παράστασης Ιερή πόρνη του Γιάννη Σολδάτου από το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Σε μια δημοκρατία, καμία παράσταση δεν μπορεί να απαγορεύεται, κανένα βιβλίο δεν πρέπει να καίγεται. Η λογοκρισία είναι μία και μοναδική. Δεν έχει χρώμα: είναι πάντα μαύρη».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr