Ο Χοακίν Φίνιξ έσωσε αγελάδα και το νεογέννητο μοσχαράκι της από σφαγείο

Ο Χοακίν Φίνιξ έσωσε αγελάδα και το νεογέννητο μοσχαράκι της από σφαγείο Facebook Twitter
1

Λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την δυνατή ομιλία του στα Όσκαρ, όπου στηλίτευσε μεταξύ άλλων την εκμετάλλευση των αγελάδων για το γάλα και το κρέας τους, ο Χοακίν Φίνιξ έδωσε και ένα έμπρακτο παράδειγμα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και βίγκαν ακτιβιστής διέσωσε μια αγελάδα με το νεογέννητο μοσχαράκι της από ένα σφαγείο στην πόλη Πίκο Ριβέρα της Καλιφόρνια, και στη συνέχεια τα παρέδωσε προσωπικά σε μια άλλη δομή της Farm Sanctuary.

Ο Χοακίν Φίνιξ ονόμασε την αγελάδα Liberty [σ.σ. Ελευθερία] και το μωρό της, Indigo. Η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των ζώων Farm Sanctuary δημοσίευσε βίντεο από την «επιχείρηση διάσωσης», στο οποίο ο διάσημος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους πίσω από την κίνησή του.

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρω φίλους σε ένα σφαγείο,αλλά γνωρίζοντας τον Άντονι [Ντι Μαρία, πρόεδρος/CEO του σφαγείου] και ανοίγοντάς του την καρδιά μου, συνειδητοποίησα πως μπορεί τελικά να έχουμε μεταξύ περισσότερα κοινά παρά διαφορές», είπε ο Φίνιξ. Ο Ντι Μαρία είπε, όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο, πως όποτε μια αγελάδα γεννά στην ιδιοκτησία του, αρνείται να χωρίσει μητέρα και παιδί.

Παρόλο που τελικά συμφιλιώνονται, στην αρχή του βίντεο οι δυο τους επιδίδονται σε μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «εκτροφή» vs. «δολοφονία» για να χαρακτηρίσουν αυτό που συμβαίνει στα ζώα του σφαγείου.

«Χωρίς την κίνηση καλοσύνης του, η Λίμπερτι και το μωρό της θα είχαν φρικτό τέλος. Παρόλο που θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την απελευθέρωση όλων των ζώων που υποφέρουν σε τέτοια καταπιεστικά συστήματα, πρέπει να κάνουμε μια παύση για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε αυτές τις νίκες και τους ανθρώπους που βοηθάνε να πετύχουν», σχολίασε ο Χοακίν Φίνιξ. «Ελπίζω βλέποντας την μικρή Indigo να μεγαλώνει με την μητέρα της στο Farm Sanctuary, να θυμόμαστε πάντα πως φιλίες μπορεί να προκύψουν στα πιο αναπάντεχα μέρη. Και πως άσχετα με τις διαφορές μας, η καλοσύνη και συμπόνοια θα πρέπει να κυριαρχεί στα πάντα γύρω μας», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χοακίν Φίνιξ: Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή - Νιώθω ευγνώμων που μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία

Φωτογραφίες- Βίντεο / Χοακίν Φίνιξ: Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή - Νιώθω ευγνώμων που μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία

Οικολογικά μηνύματα, μια ειλικρινής παραδοχή και ένας στίχος του αδερφού του Ρίβερ στην συγκλονιστική ευχαριστήρια ομιλία του Ρίβερ Φίνιξ όταν παρέλαβε το Όσκαρ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια