Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό που θα σε κάνει να φας και πάλι με τα χέρια!

Bao Bun: Η νέα μόδα στο φαγητό που θα σε κάνει να φας και πάλι με τα χέρια! Facebook Twitter
Tα bao bun του Pink Flamingo από τα χέρια του Βασίλη Καλλίδη. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Στο καινούργιο Pink Flamingo o Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει στον ατμό bao bun με αυθεντική κινεζική συνταγή και το γεμίζει με γύρο χοιρινό που φτιάχνει με τα χεράκια του, σάλτσα hoisin, αγγούρι τουρσί και φρέσκο κρεμμύδι. Η vegan εκδοχή έχει τεριγιάκι τόφου, κορεάτικο κίμτσι, σος φιστικοβούτυρου και φρέσκα λαχανικά.

Pink Flamingo, Σκούφου 2-4, 210 3316177


Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο La pantera negra φτιάχνει τηγανητά Cha Shu Bao που γεμίζει με χαβιάρι, καπνιστό βούτυρο και λευκή σοκολάτα. Τιμά, όμως, στην κουζίνα του και τα bao bun ψωμάκια που ψήνονται για 8 λεπτά στον ατμό. Είναι αφράτα και αγκαλιάζουν χοιρινό, κίμτσι, πίκλα αγγουριού και γιαπωνέζικη μουστάρδα, μια συνταγή που κρατά από την εποχή της συνεργασίας του με το εστιατόριο El Bulli.

La pantera negra, Καλογριώνη 6, Πλάκα, 213 0364214


Ιδανικό street food προσφέρουν τα χειροποίητα ολόλευκα αφράτα bao buns που ετοιμάζει ο Γιώργος Βενιέρης. Στην καρδιά τους «φωλιάζουν» από τραγανό κοτόπουλο, αγγούρι, φιστικοβούτυρο, ψιλοκομμένα λαχανικά, πάστα τσίλι και φιστίκια μέχρι τραγανή ασιατική πάπια τεμπούρα και μάνγκο που «δένουν» με φύτρες σόγιας, τηγανητό σκόρδο και τη γλύκα της hoisin σος.

Mr. Pug's Canteen, Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 210 6824001


Το bao bun που ετοιμάζει ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης στο Big Kahuna έχει σχήμα μικρής πίτας που ψήνεται στον ατμό για 12 λεπτά. Στήνει ένα μπέργκερ με ψητή πάπια, τηγανητά νουντλς, χειροποίητες πίκλες αγγουριού, hoisin mayo και spring onions. Ένας υγιεινός τρόπος για να φας ψωμί.

Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 210 5244100

Ο σεφ Ζαν Μεταγιέ λάνσαρε μια διαφορετική εκδοχή bao bun στο μενού του Clumsies: κατακόκκινο bao bun αρωματισμένο με παντζάρι που γεμίζεται με καραμελωμένο κρεμμύδι, καρότο, τηγανισμένο τόφου και γλυκόξινη σάλτσα. Είναι ανάλαφρο, με ασιατική κατεύθυνση. Ενδιαφέρον έχει και το μαύρο bao από μελάνι σουπιάς που αγκαλιάζει μπακαλιάρο μαγειρεμένο σε κρασί, παστέλι και πουρέ μελιτζάνας.

Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 210 3232682

Τα bao bun ψωμάκια του ατμού, αφράτα και νόστιμα, φτιαγμένα με συνταγή του Mr Dim, είναι ικανά να κλέψουν την παράσταση με ό,τι και να τα γεμίσεις. Εξαιρετικά αυτά με κοτόπουλο, BBQ sauce, πίκλες, κόκκινο και λευκό λάχανο. Ιδιαίτερη προσωπικότητα και εθιστική διάθεση αποκαλύπτει το Βao Βurger με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce, πίκλες, ντομάτα, κινέζικο λάχανο και spicy mayo.

Mr Dim, Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, 210 9356041

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ