Βρετανία: Πρώην πράκτορας με εξαιρετική φήμη πίσω από την έκθεση για τις σχέσεις Τραμπ- Ρωσίας

Βρετανία: Πρώην πράκτορας με εξαιρετική φήμη πίσω από την έκθεση για τις σχέσεις Τραμπ- Ρωσίας Facebook Twitter
1

Ο Κρίστοφερ Στιλ, ο φερόμενος ως συντάκτης της αμφιλεγόμενης έκθεσης για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, παρουσιάζεται ως ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με εξαιρετική φήμη από πολλές πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες ωστόσο αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης.


Η εφημερίδα Wall Street Journal παρουσίασε τον Κρίστοφερ Στιλ ως τον συντάκτη της έκθεσης για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου γίνεται λόγος για πολλά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου, ιδίως την ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου όπου εμπλέκονται ιερόδουλες ή ακόμα και την ανταλλαγή πληροφοριών για σχεδόν μία δεκαετία με το Κρεμλίνο.


Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «γνωρίζει» τον Κρίστοφερ Στιλ και τον Κρίστοφερ Μπάροους, συνδιευθυντές της εταιρείας συμβούλων με έδρα το Λονδίνο "Orbis Business Intelligence", διαβεβαιώνοντας ότι έχουν «καλή φήμη κι ότι είναι αδύνατο ότι κατασκεύασαν αυτήν την έκθεση».


«Όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο σχετικά με τις πηγές τους» πρόσθεσε η πηγή, που έκρινε ότι «η έκθεση δεν είναι αξιόπιστη» διότι δεν έχει επαρκή τεκμηρίωση.


Μια άλλη πηγή, ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών που απασχολείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα αγγλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να συνταχθεί η έκθεση οδηγούν στην σκέψη ότι αποσπάσματά της δεν συντάχθηκαν από Βρετανό αλλά πιθανόν «από κάποιον Ρώσο συνεργάτη».


Αυτή η πηγή εκτιμά ότι η έκθεση γράφτηκε βιαστικά κι ότι σε αυτή «έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από τον (ρώσο) συνεργάτη χωρίς να αμφισβητούνται».


Η πηγή προσθέτει ότι θα είχε αμέσως απολύσει τον συντάκτη μιας τέτοιας έκθεσης.


Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται έναν πρώην πράκτορα της CIA, ο Κρίστοφερ Στιλ εργάστηκε πολλά χρόνια στην Μόσχα για λογαριασμό της MI6 και έχει καλή φήμη.


Κατόπιν εργάστηκε για το αμερικανικό FBI στην υπόθεση για την διαφθορά στην Fifa, έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.


Σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του Κρίστοφερ Στιλ, που επικαλείται η εφημερίδα The Guardian, επρόκειτο για έναν σχολαστικό και προσεκτικό ατία που θεωρείται «πολύ αξιόπιστος».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM