Τουρκία: Όσο οι ΗΠΑ κρατάνε τον Γκιουλέν, αποδεικνύουν ότι σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος

Τουρκία: Όσο οι ΗΠΑ κρατάνε τον Γκιουλέν, αποδεικνύουν ότι σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
Ο Φετχουλάχ Γκιουλέν.
0

«Όσο κρατάνε εκεί τον Φετχουλάχ Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «Χαμπέρουρκ».


Ο Σοϊλού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Γκιουλέν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία.


Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος απευθείας με τον Φετχουλάχ Γκιουλέν και το θρησκευτικό του τάγμα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν, είπε ότι οι χώρες που θα στήριζαν τον Γκιουλέν δεν θα είναι φιλικές προς την Τουρκία.


Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εργασίας όμως είναι ακόμη πιο έντονη, αφού συνδέει την απόπειρα πραξικοπήματος με την Ουάσιγκτον στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν θα εκδώσουν τον Γκιουλέν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM