Γεύση / Τέχνη στον αφρό καπουτσίνο, τώρα και στην τρίτη διάστασηΟ Kazuki Yamamoto, μπαρίστα από την Οσάκα, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 26.5.2013 | 12:08 26.5.2013 | 12:08 Facebook Twitter E-mail 8 1. Facebook Twitter 2. Facebook Twitter 3. Facebook Twitter 4. Facebook Twitter 5. Facebook Twitter 6. Facebook Twitter 7. Facebook Twitter 8. Facebook Twitter 9. Facebook Twitter 10. Facebook Twitter 11. Facebook Twitter 12.[via] ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 8 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΑπάντηση ΥΠΕΞ στη Ζαχάροβα: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η εισβολή στην Κύπρο» ΔΙΕΘΝΗΗ Γερμανίδα δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη υπέδειξε ως δράστιδα την κόρη της TV & MEDIAΧρυσούλα Διαβάτη: «Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν, μπήκε τρεις φορές στο νοσοκομείο» λέει ο σύζυγός της ΕΛΛΑΔΑΆρειος Πάγος: Οι παππούδες υπόχρεοι να πληρώνουν διατροφή, εάν ο πατέρας δεν μπορεί ΔΙΕΘΝΗBjörk: «Η φίλη μου απήχθη από τον ισραηλινό στρατό» ΔΙΕΘΝΗΖιζέλ Πελικό: «Αυτό δεν είναι σκηνή σεξ. Είναι βιασμός» ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Aν το ψάχνεις ακόμα. Αυτά είναι τα 14 μέρη για άψογα burgers στην Αθήνα τώρα!Η υπόθεση burger στην Αθήνα έχει πάει σε άλλο level. Στις πιο κάτω προτάσεις θα καταλάβετε γιατί.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 6.10.2025 Θεσσαλονίκη / Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη ΧαλάστραΜια μοναδική εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού με ψάρεμα, επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες, παρατήρηση πουλιών και φαγητό σε μια καλύβα.M. HULOT 4.10.2025 Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριούΗ τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 1.10.2025 Γεύση / Στην Αθήνα πίνουμε πια καλό καφέ, και ξέρουμε πού να τον βρούμε24 μέρη στην πόλη που έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 30.9.2025 Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκιΜια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ 29.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.THE LIFO TEAM 28.9.2025 Γεύση / «Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!» Το νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025 Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025 Γεύση / Έζησε στη Σύμη την περίοδο της Χούντας. Έγραψε ένα σπουδαίο γαστρονομικό ημερολόγιοΠοιος είναι αβανγκάρντ καλλιτέχνης Daniel Spoerri και γιατί το βιβλίο του «Μythology and Meatballs» παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα food memoirs που έχουν κυκλοφορήσει;M. HULOT 21.9.2025 Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνοΤο Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 16.9.2025 Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.M. HULOT 14.9.2025 Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025 Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025 Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.8.2025 Γεύση / Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία ΚρήτηΗ αρχαιολόγος Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον μελετά τον τρόπο που μαγείρευαν οι αρχαίοι Κρήτες και δημιουργεί εκ νέου μαγειρικά σκεύη όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί σε ανασκαφέςM. HULOT 24.8.2025 Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 18.8.2025 Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και ΚάρπαθοΑκολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 15.8.2025 Γεύση / Ο Fin θέλει να δοκιμάσει όλους τους freddo cappuccino που κυκλοφορούνΈνα καλοκαιρινό safari στις καφετέριες της πόλης, με TikTok reviews που είναι ό,τι πιο satisfying και φρέσκο θα δεις φέτος το καλοκαίρι.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.8.2025 Γεύση / Τα γεμιστά του ΤσαρούχηΟ σπουδαίος ζωγράφος μας κληροδότησε δυο συνταγές: μια επίσημη, γιορτινή· και μια απλή, καθημερινή - που σήμερα θα λέγαμε ότι θυμίζει αποδομημένα γεμιστά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 9.8.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 7 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply bal isra 27.5.2013 | 11:37かわいい! ^ω^ HymnForTheWeekend 27.5.2013 | 06:58θα ψαξω για tutorial!! =p The Lion King 27.5.2013 | 02:35Ιάπωνες..άλλη εντελώς διάσταση! μύρια μακριά μας.. Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη... little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!! Mrv V vs Mr K 26.5.2013 | 06:28κι εμε, αυτή μ άρεσε περισσότερο! κάρμα ο καφές! :-) Nandja 26.5.2013 | 04:09Εντάξει, respect, εγώ ούτε απλό αφρόγαλα..! meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
TV & MEDIAΧρυσούλα Διαβάτη: «Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν, μπήκε τρεις φορές στο νοσοκομείο» λέει ο σύζυγός της
Γεύση / Aν το ψάχνεις ακόμα. Αυτά είναι τα 14 μέρη για άψογα burgers στην Αθήνα τώρα!Η υπόθεση burger στην Αθήνα έχει πάει σε άλλο level. Στις πιο κάτω προτάσεις θα καταλάβετε γιατί.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 6.10.2025
Θεσσαλονίκη / Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη ΧαλάστραΜια μοναδική εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού με ψάρεμα, επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες, παρατήρηση πουλιών και φαγητό σε μια καλύβα.M. HULOT 4.10.2025
Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριούΗ τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 1.10.2025
Γεύση / Στην Αθήνα πίνουμε πια καλό καφέ, και ξέρουμε πού να τον βρούμε24 μέρη στην πόλη που έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 30.9.2025
Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκιΜια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ 29.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.THE LIFO TEAM 28.9.2025
Γεύση / «Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!» Το νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025
Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025
Γεύση / Έζησε στη Σύμη την περίοδο της Χούντας. Έγραψε ένα σπουδαίο γαστρονομικό ημερολόγιοΠοιος είναι αβανγκάρντ καλλιτέχνης Daniel Spoerri και γιατί το βιβλίο του «Μythology and Meatballs» παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα food memoirs που έχουν κυκλοφορήσει;M. HULOT 21.9.2025
Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνοΤο Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 16.9.2025
Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.M. HULOT 14.9.2025
Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025
Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025
Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.8.2025
Γεύση / Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία ΚρήτηΗ αρχαιολόγος Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον μελετά τον τρόπο που μαγείρευαν οι αρχαίοι Κρήτες και δημιουργεί εκ νέου μαγειρικά σκεύη όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί σε ανασκαφέςM. HULOT 24.8.2025
Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 18.8.2025
Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και ΚάρπαθοΑκολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 15.8.2025
Γεύση / Ο Fin θέλει να δοκιμάσει όλους τους freddo cappuccino που κυκλοφορούνΈνα καλοκαιρινό safari στις καφετέριες της πόλης, με TikTok reviews που είναι ό,τι πιο satisfying και φρέσκο θα δεις φέτος το καλοκαίρι.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.8.2025
Γεύση / Τα γεμιστά του ΤσαρούχηΟ σπουδαίος ζωγράφος μας κληροδότησε δυο συνταγές: μια επίσημη, γιορτινή· και μια απλή, καθημερινή - που σήμερα θα λέγαμε ότι θυμίζει αποδομημένα γεμιστά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 9.8.2025
Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη...
little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!!
meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
σχόλια