Γεύση / Τέχνη στον αφρό καπουτσίνο, τώρα και στην τρίτη διάστασηΟ Kazuki Yamamoto, μπαρίστα από την Οσάκα, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 26.5.2013 | 12:08 26.5.2013 | 12:08 Facebook Twitter E-mail 8 1. Facebook Twitter 2. Facebook Twitter 3. Facebook Twitter 4. Facebook Twitter 5. Facebook Twitter 6. Facebook Twitter 7. Facebook Twitter 8. Facebook Twitter 9. Facebook Twitter 10. Facebook Twitter 11. Facebook Twitter 12.[via] ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 8 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν συγχωρεί την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ: Δεν της οφείλω την υποστήριξή μου ΕΛΛΑΔΑGreek mafia: Τις φωτογραφίες των οκτώ μελών που έχουν συλληφθεί δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. LIVINGΟι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (2-8/5/2024) ΕΛΛΑΔΑΤροχαίο στην Πειραιώς: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένα παιδί ΠΟΛΙΤΙΚΗΑποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέοι μένουν αδιάφοροι στις δημόσιες διαβουλεύσεις για το περιβάλλον ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Οι άγριες αγκινάρες της άνοιξης Πώς επιλέγουμε τις φρέσκιες, πώς τις μαγειρεύουμε, πώς θα τις διατηρήσουμε για καιρό. Μια Παριανή μας στέλνει tips και συνταγές. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 2.5.2024 Γεύση / Rio: Για πολίτικο τσουρέκι και άπαιχτα μπαμπαδάκια στο Παλαιό Φάληρο Ένα ζαχαροπλαστείο που άνοιξε πριν από σαράντα και κάτι χρόνια προσφέρει μέχρι σήμερα γλυκές και αλμυρές γεύσεις που χάνονται. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 1.5.2024 Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.M. HULOT 1.5.2024 Γεύση / Φτιάχνοντας παραδοσιακή γαρδούμπα και κοκορέτσι με έναν έμπειρο κρεοπώλη των ΕξαρχείωνΟ Γιάννης και η Γωγώ Μαρόλη από το κρεοπωλείο «Ο Γιάννης» μάς δείχνουν βήμα-βήμα τον τρόποΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.4.2024 Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της ΕρμούποληςΟ εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ 30.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Νάουσα: Ένα ταξίδι στην πόλη του ΞινόμαυρουH Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια πρώτη γνωριμία με μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας μας.THE LIFO TEAM 28.4.2024 Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της ΠάρουΤρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 28.4.2024 Living / Τα καλύτερα ταρτάκια του κέντρου, τα πιο όμορφα χρωματιστά ποτήριαΗ ομάδα της LiFO επιλέγει τα καλύτερα πράγματα που είδε, δοκίμασε και «πόθησε» αυτή την εβδομάδα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 27.4.2024 Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 25.4.2024 Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο; Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.4.2024 Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.M. HULOT 21.4.2024 Γεύση / Το Κουκάκι τα έχει όλαΑπό κορυφαία μπραντσάδικα μέχρι εξεζητημένα wine bars, 9 μέρη για να φας, να πιεις και να περάσεις καλά σε μία αγαπημένη συνοικία της Αθήνας. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 20.4.2024 Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.4.2024 Γεύση / Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero wasteΤο πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.THE LIFO TEAM 15.4.2024 Nothing Days / Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιώνΤο ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο.M. HULOT 14.4.2024 Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 13.4.2024 Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο ΘησείοΑν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2024 Γεύση / Ευλόγησον: Γι' αυτό το χειροποίητο σουβλάκι αξίζει να φτάσεις μέχρι το ΊλιονΣουβλάκια με μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης και μπιφτέκι αγριογούρουνου, τυλιγμένα σε πίτες και σάλτσες που παρασκευάζουν σε έναν χώρο με θρησκευτική αισθητική.M. HULOT 11.4.2024 Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 10.4.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 7 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply bal isra 27.5.2013 | 11:37かわいい! ^ω^ HymnForTheWeekend 27.5.2013 | 06:58θα ψαξω για tutorial!! =p The Lion King 27.5.2013 | 02:35Ιάπωνες..άλλη εντελώς διάσταση! μύρια μακριά μας.. Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη... little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!! Mrv V vs Mr K 26.5.2013 | 06:28κι εμε, αυτή μ άρεσε περισσότερο! κάρμα ο καφές! :-) Nandja 26.5.2013 | 04:09Εντάξει, respect, εγώ ούτε απλό αφρόγαλα..! meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
Γεύση / Οι άγριες αγκινάρες της άνοιξης Πώς επιλέγουμε τις φρέσκιες, πώς τις μαγειρεύουμε, πώς θα τις διατηρήσουμε για καιρό. Μια Παριανή μας στέλνει tips και συνταγές. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 2.5.2024
Γεύση / Rio: Για πολίτικο τσουρέκι και άπαιχτα μπαμπαδάκια στο Παλαιό Φάληρο Ένα ζαχαροπλαστείο που άνοιξε πριν από σαράντα και κάτι χρόνια προσφέρει μέχρι σήμερα γλυκές και αλμυρές γεύσεις που χάνονται. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 1.5.2024
Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.M. HULOT 1.5.2024
Γεύση / Φτιάχνοντας παραδοσιακή γαρδούμπα και κοκορέτσι με έναν έμπειρο κρεοπώλη των ΕξαρχείωνΟ Γιάννης και η Γωγώ Μαρόλη από το κρεοπωλείο «Ο Γιάννης» μάς δείχνουν βήμα-βήμα τον τρόποΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.4.2024
Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της ΕρμούποληςΟ εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ 30.4.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Νάουσα: Ένα ταξίδι στην πόλη του ΞινόμαυρουH Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια πρώτη γνωριμία με μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας μας.THE LIFO TEAM 28.4.2024
Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της ΠάρουΤρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 28.4.2024
Living / Τα καλύτερα ταρτάκια του κέντρου, τα πιο όμορφα χρωματιστά ποτήριαΗ ομάδα της LiFO επιλέγει τα καλύτερα πράγματα που είδε, δοκίμασε και «πόθησε» αυτή την εβδομάδα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 27.4.2024
Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 25.4.2024
Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο; Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.4.2024
Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.M. HULOT 21.4.2024
Γεύση / Το Κουκάκι τα έχει όλαΑπό κορυφαία μπραντσάδικα μέχρι εξεζητημένα wine bars, 9 μέρη για να φας, να πιεις και να περάσεις καλά σε μία αγαπημένη συνοικία της Αθήνας. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 20.4.2024
Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.4.2024
Γεύση / Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero wasteΤο πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.THE LIFO TEAM 15.4.2024
Nothing Days / Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιώνΤο ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο.M. HULOT 14.4.2024
Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 13.4.2024
Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο ΘησείοΑν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2024
Γεύση / Ευλόγησον: Γι' αυτό το χειροποίητο σουβλάκι αξίζει να φτάσεις μέχρι το ΊλιονΣουβλάκια με μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης και μπιφτέκι αγριογούρουνου, τυλιγμένα σε πίτες και σάλτσες που παρασκευάζουν σε έναν χώρο με θρησκευτική αισθητική.M. HULOT 11.4.2024
Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 10.4.2024
Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη...
little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!!
meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
σχόλια