Γεύση / Τέχνη στον αφρό καπουτσίνο, τώρα και στην τρίτη διάστασηΟ Kazuki Yamamoto, μπαρίστα από την Οσάκα, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 26.5.2013 | 12:08 26.5.2013 | 12:08 Facebook Twitter E-mail 8 1. Facebook Twitter 2. Facebook Twitter 3. Facebook Twitter 4. Facebook Twitter 5. Facebook Twitter 6. Facebook Twitter 7. Facebook Twitter 8. Facebook Twitter 9. Facebook Twitter 10. Facebook Twitter 11. Facebook Twitter 12.[via] ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 8 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣυνελήφθη η Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα ΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Πότε αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ΔΙΕΘΝΗΚαταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό; ΤECH & SCIENCEΠώς να αναγνωρίσετε αν έχετε «έλλειμμα ντοπαμίνης» – και τι να κάνετε για να το επαναφέρετε σε ισορροπία ΕΛΛΑΔΑΞάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που αγνοούνταν ΔΙΕΘΝΗΡωσία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / To ζουμερό smash burger του Smashtag ξεκίνησε από ένα ταξίδι δυο Ιταλών στην ΑμερικήO συνιδιοκτήτης Ηρακλής Ζησιμόπουλος μιλά για το success story της επιχείρησης από τη Ρώμη στη Μύκονο και στην Αθήνα, μέσω της συνεργασίας με το efood.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 7.7.2025 Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 7.7.2025 Γεύση / Δροσερές στάσεις στου Ψυρρή: 7 μέρη για το καλοκαίριΌλα όσα κάνουν τώρα τη γειτονιά του κέντρου πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 7.7.2025 Καλοπέραση / Ροδάκινα: Πώς να τα αποθεώσεις στην κουζίνα (πέρα από το να τα τρως ώριμα, στην ώρα τους)Η ιστορία τους πάει πολύ πίσω στο χρόνο. Στη μαγειρική έχουν star quality για όσους ξέρουν. Ένα κείμενο αγάπης για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 6.7.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη ΑλεξίουΟ σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.THE LIFO TEAM 6.7.2025 Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 1.7.2025 Γεύση / Καλοκαίρι στην πόλη, αλλά με στυλ: 37 αγαπημένα σημεία εξόδου στην ΑθήναΌλα όσα δίνουν τώρα summer vibes στην καθημερινότητά μας, από γεύσεις μέχρι εμπειρίες και προορισμούς.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.7.2025 Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίριΣκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.6.2025 Γεύση / Nobu Matsuhisa: «Η απλότητα είναι η πιο εκλεπτυσμένη γεύση»Από το εστιατόριό του στη Νάουσα της Πάρου, ο διάσημος Ιάπωνας σεφ μιλά για το πάθος της μαγειρικής, για τις στιγμές που τον καθόρισαν αλλά και για την αγαπημένη του ταβέρνα στο νησί.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.6.2025 Γεύση / HAFU: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξανασερβίρει τα πιάτα που μας έλειψανΣεφ, ευχαριστούμε που φέρνεις ξανά στο τραπέζι μας το μπέργκερ μπακαλιάρου, το τηγανητό κοτόπουλο και τα soba noodles με ταχίνι!ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.6.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικόΈνα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.THE LIFO TEAM 22.6.2025 Γεύση / Τέλειον: Θα είναι το επόμενο διαχρονικό μπαρ της Aθήνας; Επενδύοντας στον Hi-Fi ήχo, στην προσεγμένη μουσική και στα κλασικά ποτά, αυτό το νέο μπαρ μπορεί να έχει στοιχεία που ακούτε συχνά τελευταία, αλλά δεν μοιάζει με κανένα άλλο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.6.2025 Γεύση / 12 διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε στην ΤήνοΓια φαγητό, ποτό και χαλάρωση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 13.6.2025 Γεύση / Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζιΤρεις ταβέρνες, τρεις γειτονιές της Αθήνας, ποτήρια γεμάτα με ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι και ιστορίες ανθρώπων που μας φέρνουν πιο κοντά.THE LIFO TEAM 12.6.2025 Γεύση / 7 μέρη για φαγητό και ποτό στην ΚύθνοΕκτός από μονοπάτια, λουτρά και κρυστάλλινα νερά, το κοντινό στον Πειραιά κυκλαδονήσι προσφέρει γεύσεις και στέκια για όλους.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 12.6.2025 Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητάΚάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.6.2025 Γεύση / Όσα μάθαμε για τα φυσικά κρασιά, περνώντας μια μέρα στο Wine is fineΈχουν τα φυσικά κρασιά παράξενη μυρωδιά; Τι είναι το πορτοκαλί κρασί και τι ακριβώς το pet-nat; Η ομάδα ενός από τα πιο επιτυχημένα wine bar της Αθήνας μάς λύνει όλες τις απορίες.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.6.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Είναι το AI ο νέος σομελιέ; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επάγγελμα του σομελιέ. Πώς επηρεάζει η τεχνολογία τις αποφάσεις μας γύρω από το κρασί; 8.6.2025 Γεύση / «Πήγαινε στον Άγγελο και θα σε φροντίσει»Αν υπάρχει ένα ιδιοσυγκρασιακό μαγαζί στην Αθήνα, είναι αυτό όπου τραγουδάει η Κιτσοπούλου χωρίς μικρόφωνο και σου σερβίρουν μακαρονάδα με κολοχτύπα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.6.2025 Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.6.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 7 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply bal isra 27.5.2013 | 11:37かわいい! ^ω^ HymnForTheWeekend 27.5.2013 | 06:58θα ψαξω για tutorial!! =p The Lion King 27.5.2013 | 02:35Ιάπωνες..άλλη εντελώς διάσταση! μύρια μακριά μας.. Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη... little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!! Mrv V vs Mr K 26.5.2013 | 06:28κι εμε, αυτή μ άρεσε περισσότερο! κάρμα ο καφές! :-) Nandja 26.5.2013 | 04:09Εντάξει, respect, εγώ ούτε απλό αφρόγαλα..! meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
ΤECH & SCIENCEΠώς να αναγνωρίσετε αν έχετε «έλλειμμα ντοπαμίνης» – και τι να κάνετε για να το επαναφέρετε σε ισορροπία
Γεύση / To ζουμερό smash burger του Smashtag ξεκίνησε από ένα ταξίδι δυο Ιταλών στην ΑμερικήO συνιδιοκτήτης Ηρακλής Ζησιμόπουλος μιλά για το success story της επιχείρησης από τη Ρώμη στη Μύκονο και στην Αθήνα, μέσω της συνεργασίας με το efood.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 7.7.2025
Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 7.7.2025
Γεύση / Δροσερές στάσεις στου Ψυρρή: 7 μέρη για το καλοκαίριΌλα όσα κάνουν τώρα τη γειτονιά του κέντρου πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 7.7.2025
Καλοπέραση / Ροδάκινα: Πώς να τα αποθεώσεις στην κουζίνα (πέρα από το να τα τρως ώριμα, στην ώρα τους)Η ιστορία τους πάει πολύ πίσω στο χρόνο. Στη μαγειρική έχουν star quality για όσους ξέρουν. Ένα κείμενο αγάπης για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 6.7.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη ΑλεξίουΟ σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.THE LIFO TEAM 6.7.2025
Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 1.7.2025
Γεύση / Καλοκαίρι στην πόλη, αλλά με στυλ: 37 αγαπημένα σημεία εξόδου στην ΑθήναΌλα όσα δίνουν τώρα summer vibes στην καθημερινότητά μας, από γεύσεις μέχρι εμπειρίες και προορισμούς.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.7.2025
Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίριΣκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.6.2025
Γεύση / Nobu Matsuhisa: «Η απλότητα είναι η πιο εκλεπτυσμένη γεύση»Από το εστιατόριό του στη Νάουσα της Πάρου, ο διάσημος Ιάπωνας σεφ μιλά για το πάθος της μαγειρικής, για τις στιγμές που τον καθόρισαν αλλά και για την αγαπημένη του ταβέρνα στο νησί.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.6.2025
Γεύση / HAFU: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξανασερβίρει τα πιάτα που μας έλειψανΣεφ, ευχαριστούμε που φέρνεις ξανά στο τραπέζι μας το μπέργκερ μπακαλιάρου, το τηγανητό κοτόπουλο και τα soba noodles με ταχίνι!ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.6.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικόΈνα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.THE LIFO TEAM 22.6.2025
Γεύση / Τέλειον: Θα είναι το επόμενο διαχρονικό μπαρ της Aθήνας; Επενδύοντας στον Hi-Fi ήχo, στην προσεγμένη μουσική και στα κλασικά ποτά, αυτό το νέο μπαρ μπορεί να έχει στοιχεία που ακούτε συχνά τελευταία, αλλά δεν μοιάζει με κανένα άλλο. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.6.2025
Γεύση / 12 διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε στην ΤήνοΓια φαγητό, ποτό και χαλάρωση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 13.6.2025
Γεύση / Ιστορίες γύρω από ένα τραπέζιΤρεις ταβέρνες, τρεις γειτονιές της Αθήνας, ποτήρια γεμάτα με ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι και ιστορίες ανθρώπων που μας φέρνουν πιο κοντά.THE LIFO TEAM 12.6.2025
Γεύση / 7 μέρη για φαγητό και ποτό στην ΚύθνοΕκτός από μονοπάτια, λουτρά και κρυστάλλινα νερά, το κοντινό στον Πειραιά κυκλαδονήσι προσφέρει γεύσεις και στέκια για όλους.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 12.6.2025
Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητάΚάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.6.2025
Γεύση / Όσα μάθαμε για τα φυσικά κρασιά, περνώντας μια μέρα στο Wine is fineΈχουν τα φυσικά κρασιά παράξενη μυρωδιά; Τι είναι το πορτοκαλί κρασί και τι ακριβώς το pet-nat; Η ομάδα ενός από τα πιο επιτυχημένα wine bar της Αθήνας μάς λύνει όλες τις απορίες.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.6.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Είναι το AI ο νέος σομελιέ; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επάγγελμα του σομελιέ. Πώς επηρεάζει η τεχνολογία τις αποφάσεις μας γύρω από το κρασί; 8.6.2025
Γεύση / «Πήγαινε στον Άγγελο και θα σε φροντίσει»Αν υπάρχει ένα ιδιοσυγκρασιακό μαγαζί στην Αθήνα, είναι αυτό όπου τραγουδάει η Κιτσοπούλου χωρίς μικρόφωνο και σου σερβίρουν μακαρονάδα με κολοχτύπα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.6.2025
Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.6.2025
Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη...
little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!!
meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
σχόλια