Γεύση / Τέχνη στον αφρό καπουτσίνο, τώρα και στην τρίτη διάστασηΟ Kazuki Yamamoto, μπαρίστα από την Οσάκα, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 26.5.2013 | 12:08 26.5.2013 | 12:08 Facebook Twitter E-mail 8 1. Facebook Twitter 2. Facebook Twitter 3. Facebook Twitter 4. Facebook Twitter 5. Facebook Twitter 6. Facebook Twitter 7. Facebook Twitter 8. Facebook Twitter 9. Facebook Twitter 10. Facebook Twitter 11. Facebook Twitter 12.[via] ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 8 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΒόλος: Νεκρός φοιτητής που έπεσε από φωταγωγό TV & MEDIAΔιονύσης Ατζαράκης για «Κακές Ιδέες»: Ξόδεψα €300.000 από την τσέπη μου για να βγει η σειρά ΕΛΛΑΔΑΠώς πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τη μείωση του πληθυσμού της; - Το αφιέρωμα του BBC ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ«Ρε παιδιά, κάπου λίγο όπα με τα ενοίκια» ΒΙΒΛΙΟΗ αρχή της ηδονής: Μια σουρεαλιστική, σέξι ιστορία στην καλοκαιρινή Ανάφη DAILYΔεξιά ημίχρονο, ακροδεξιά τελικό ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / «Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!» Το νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025 Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025 Γεύση / Έζησε στη Σύμη την περίοδο της Χούντας. Έγραψε ένα σπουδαίο γαστρονομικό ημερολόγιοΠοιος είναι αβανγκάρντ καλλιτέχνης Daniel Spoerri και γιατί το βιβλίο του «Μythology and Meatballs» παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα food memoirs που έχουν κυκλοφορήσει;M. HULOT 21.9.2025 Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνοΤο Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 16.9.2025 Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.M. HULOT 14.9.2025 Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025 Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025 Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.8.2025 Γεύση / Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία ΚρήτηΗ αρχαιολόγος Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον μελετά τον τρόπο που μαγείρευαν οι αρχαίοι Κρήτες και δημιουργεί εκ νέου μαγειρικά σκεύη όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί σε ανασκαφέςM. HULOT 24.8.2025 Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 18.8.2025 Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και ΚάρπαθοΑκολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 15.8.2025 Γεύση / Ο Fin θέλει να δοκιμάσει όλους τους freddo cappuccino που κυκλοφορούνΈνα καλοκαιρινό safari στις καφετέριες της πόλης, με TikTok reviews που είναι ό,τι πιο satisfying και φρέσκο θα δεις φέτος το καλοκαίρι.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.8.2025 Γεύση / Τα γεμιστά του ΤσαρούχηΟ σπουδαίος ζωγράφος μας κληροδότησε δυο συνταγές: μια επίσημη, γιορτινή· και μια απλή, καθημερινή - που σήμερα θα λέγαμε ότι θυμίζει αποδομημένα γεμιστά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 9.8.2025 Γεύση / Το hangover είναι πια πασέ – ζήτω τα mocktails!Το πιο πολυσυζητημένο μπαρ αυτήν την περίοδο, το Bar Ideal των Εξαρχείων, μας δίνει τις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails χωρίς αλκοόλ, ιδανικά για τις πιο καυτές μέρες στην πόλη.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 7.8.2025 Γεύση / Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πέντε νησιά μιλούν μέσα από το κρασί τουςΑπό τη Σαντορίνη μέχρι την Ικαρία και από τη Ζάκυνθο μέχρι την Πάτμο, πέντε ελληνικά νησιά δίνουν κρασιά που εκφράζουν το άρωμα, το τοπίο και την ιστορία του τόπου τους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 5.8.2025 Γεύση / Ο Δημήτρης Λαβίδας έχει έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόληςΚουρού με μέλι και γιαούρτι, αραβική πίτα και άλλες μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγαζί που αγαπάμε στην Άνω Γλυφάδα.M. HULOT 4.8.2025 Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήραΣε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2025 Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίναςΤα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.7.2025 Γεύση / Αμυγδαλωτά. Tα γλυκά της χαράςΚάτασπρα, αρωματικά, ολόγλυκα, συνοδεύουν πάντα στιγμές μεγάλης χαράς: αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, καλωσόρισμα.ΠΑΟΛΑ ΨΑΡΡΟΥ 21.7.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 7 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply bal isra 27.5.2013 | 11:37かわいい! ^ω^ HymnForTheWeekend 27.5.2013 | 06:58θα ψαξω για tutorial!! =p The Lion King 27.5.2013 | 02:35Ιάπωνες..άλλη εντελώς διάσταση! μύρια μακριά μας.. Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη... little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!! Mrv V vs Mr K 26.5.2013 | 06:28κι εμε, αυτή μ άρεσε περισσότερο! κάρμα ο καφές! :-) Nandja 26.5.2013 | 04:09Εντάξει, respect, εγώ ούτε απλό αφρόγαλα..! meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
TV & MEDIAΔιονύσης Ατζαράκης για «Κακές Ιδέες»: Ξόδεψα €300.000 από την τσέπη μου για να βγει η σειρά
Γεύση / «Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!» Το νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025
Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025
Γεύση / Έζησε στη Σύμη την περίοδο της Χούντας. Έγραψε ένα σπουδαίο γαστρονομικό ημερολόγιοΠοιος είναι αβανγκάρντ καλλιτέχνης Daniel Spoerri και γιατί το βιβλίο του «Μythology and Meatballs» παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα food memoirs που έχουν κυκλοφορήσει;M. HULOT 21.9.2025
Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνοΤο Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 16.9.2025
Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.M. HULOT 14.9.2025
Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025
Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025
Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.8.2025
Γεύση / Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία ΚρήτηΗ αρχαιολόγος Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον μελετά τον τρόπο που μαγείρευαν οι αρχαίοι Κρήτες και δημιουργεί εκ νέου μαγειρικά σκεύη όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί σε ανασκαφέςM. HULOT 24.8.2025
Γεύση / «Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα … όπως διάβασα σε μία από τις κριτικές του TripAdvisor για την ταβέρνα του Βάγια, και νομίζω πως o χαρακτηρισμός περιγράφει ιδανικά αυτά που δοκιμάσαμε. ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΕΜΕΖΗ 18.8.2025
Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και ΚάρπαθοΑκολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 15.8.2025
Γεύση / Ο Fin θέλει να δοκιμάσει όλους τους freddo cappuccino που κυκλοφορούνΈνα καλοκαιρινό safari στις καφετέριες της πόλης, με TikTok reviews που είναι ό,τι πιο satisfying και φρέσκο θα δεις φέτος το καλοκαίρι.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 10.8.2025
Γεύση / Τα γεμιστά του ΤσαρούχηΟ σπουδαίος ζωγράφος μας κληροδότησε δυο συνταγές: μια επίσημη, γιορτινή· και μια απλή, καθημερινή - που σήμερα θα λέγαμε ότι θυμίζει αποδομημένα γεμιστά.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 9.8.2025
Γεύση / Το hangover είναι πια πασέ – ζήτω τα mocktails!Το πιο πολυσυζητημένο μπαρ αυτήν την περίοδο, το Bar Ideal των Εξαρχείων, μας δίνει τις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails χωρίς αλκοόλ, ιδανικά για τις πιο καυτές μέρες στην πόλη.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 7.8.2025
Γεύση / Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πέντε νησιά μιλούν μέσα από το κρασί τουςΑπό τη Σαντορίνη μέχρι την Ικαρία και από τη Ζάκυνθο μέχρι την Πάτμο, πέντε ελληνικά νησιά δίνουν κρασιά που εκφράζουν το άρωμα, το τοπίο και την ιστορία του τόπου τους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 5.8.2025
Γεύση / Ο Δημήτρης Λαβίδας έχει έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόληςΚουρού με μέλι και γιαούρτι, αραβική πίτα και άλλες μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγαζί που αγαπάμε στην Άνω Γλυφάδα.M. HULOT 4.8.2025
Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήραΣε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2025
Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίναςΤα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.7.2025
Γεύση / Αμυγδαλωτά. Tα γλυκά της χαράςΚάτασπρα, αρωματικά, ολόγλυκα, συνοδεύουν πάντα στιγμές μεγάλης χαράς: αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, καλωσόρισμα.ΠΑΟΛΑ ΨΑΡΡΟΥ 21.7.2025
Idioteque 26.5.2013 | 06:23ναι, αλλα δεν σου παει η καρδια να πιεις το γατακι μετα..ουτε την καμηλοπαρδαλη...
little black submarines 26.5.2013 | 05:55εντάξει..η γατα που κυνηγάει τα ψαράκια απο τον γείτονα καφέ όλα τα λεφτά..like!!!!
meme 26.5.2013 | 02:00Υπέροχα! Μα καμηλοπάρδαλη;; Αγαπητή Λένα, τα ποστ σου είναι πάντα ενδιαφέροντα :)
σχόλια