Tον Area 51 τoν ξέρω πολύ καλά και πολλές φορές υπήρξε το κίνητρό μου για να διαλέξω πού θα πιω τον πρωινό μου espresso ή το απογευματινό μου freddo. Εκείνο που πάντα αναρωτιόμουν είναι γιατί ονομάστηκε έτσι το project της KAFEA TERRA, μιας εταιρείας που συνδέεται με κάποια από τα πιο σημαντικά brands του χώρου και γράφει τη δική της ιστορία από το 1988, με την εισαγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία καφέδων υψηλής ποιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του καφέ, αυτό που ξεκινάει από τη φυτεία και καταλήγει στο φλιτζάνι μας, οι άνθρωποι της KAFEA TERRA το γνωρίζουν πολύ καλά και φροντίζουν με κάθε τρόπο να κρατούν ζωντανή όχι απλώς την απόλαυση, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία που συνοδεύει τον καφέ.
Εκεί ακριβώς ήρθε o AREA 51, που πήρε το όνομά του από την πιο αυστηρά φυλασσόμενη στρατιωτική αεροπορική βάση στη Νεβάδα της Αμερικής, και αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά. Ως artisan coffee roasters, η ομάδα αυτή συνδυάζει την επιστημονική γνώση, την εξειδίκευση και τη συνεχή ανάπτυξη με την αναζήτηση καλλιεργειών καφέ και την ανάδειξη των καλύτερων κόκκων που παράγονται σε μακρινές γωνιές του πλανήτη. Στόχος, η παρουσίαση specialty καφέδων μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης που μαγεύουν με το ιδιαίτερο αρωματικό και γευστικό προφίλ τους.
Ναι, αυτοί οι καφέδες πρέπει να φυλάσσονται σαν πολύτιμο αγαθό γιατί η εμπειρία των single origin δεν μοιάζει με αυτή των υπολοίπων. Καλλιεργητές, επιλεγμένοι με προσοχή από Βραζιλία, Ινδία, Παπούα-Νέα Γουινέα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Αιθιοπία και άλλες σημαντικές χώρες παραγωγούς καφέ ανά τον κόσμο, προσφέρουν με χειροποίητη φροντίδα τους ιδιαίτερους κόκκους που χαρίζουν τα εδάφη τους και οι experts του AREA 51 βάζουν την τεχνογνωσία, την υψηλή τεχνολογία και την επιστήμη για να διαφυλάξουν ή και να βελτιώσουν την ποιότητα, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διασφαλίζουν την ανωτερότητα της γεύσης.
Γι’ αυτό κάθε φορά που εμείς απολαμβάνουμε έναν single origin AREA 51 ζούμε μια εμπειρία που αφορά την τελετουργία η οποία κρύβεται πίσω από κάθε φλιτζάνι. Ανάμεσα στις προτάσεις που φέρνει στην καθημερινότητά μας αυτή η παρέα ξεχωρίζουν και οι Out of this World Coffees, μια μικρή σειρά από καφέδες πολύ μικρής παραγωγής (nano-lots) με ιδιαίτερα και ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά. (Αν δοκιμάσεις, θα καταλάβεις γιατί ονομάστηκαν Out of this World.)
Πίσω από το project υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν καθημερινά την αφοσίωσή τους στη συνεχή έρευνα και εξέλιξη και είναι βραβευμένοι cup tasters, αλλά κυρίως λάτρεις του καφέ. Μέσα από το πάθος τους οι καφέδες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης, αποκλειστικά specialty grade, γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μας ταξιδεύουν σε μακρινά terroir μέσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Από τον καλλιεργητή μιας φάρμας στην Παπούα-Νέα Γουινέα μέχρι το φλιτζάνι με τον πρωινό σου espresso μεσολαβεί ένα ταξίδι που κλείνεται αεροστεγώς σε κάθε συσκευασία AREA 51 –ή σε βολική εκδοχή με κάψουλες– και ξεδιπλώνεται καθώς απολαμβάνεις την πρώτη γουλιά.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0