Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που τα παιδιά τους δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους στο σχολείο

Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που τα παιδιά τους δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους στο σχολείο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου πρίγκιπα Ουίλιαμ, με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους / Getty Images
0

Τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον χρησιμοποιούν πιο «ανθρώπινα» ονόματα στο σχολείο και όχι βασιλικούς τίτλους.

Τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά, ωστόσο δε χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τους τίτλους στην τάξη.

Τα παιδιά είναι γνωστά στους δασκάλους και τους φίλους τους στο σχολείο ως Τζορτζ Γουέιλς, Σαρλότ Γουέιλς και Λούις Γουέιλς, χρησιμοποιώντας δηλαδή ως επώνυμο τον τίτλο των γονιών τους, του πρίγκιπας και της πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Παρόλο που τα παιδιά έλαβαν από τη γέννησή τους τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας και τον προσδιορισμό «αυτού/αυτής υψηλότητας», η χρήση του μικρού τους ονόματος με επώνυμο «Γουέιλς», αποτελεί έναν πιο ανεπίσημο τρόπο προσφώνησης που τους επιτρέπει να ενσωματωθούν καλύτερα στο σχολικό περιβάλλον.

Όταν απαιτείται επώνυμο, υπάρχει μια βασιλική παράδοση τα παιδιά να χρησιμοποιούν τον τίτλο των γονιών τους ως βάση για το επώνυμό τους. Έτσι, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν γνωστοί στο σχολείο και στον στρατό ως Ουίλιαμ Γουέιλς και Χάρι Γουέιλς, αφού ο πατέρας τους ήταν τότε πρίγκιπας της Ουαλίας. Ωστόσο, τα τρία παιδιά δε χρησιμοποιούσαν πάντα το επώνυμο "Γουέιλς" στο σχολείο. Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον Ουίλιαμ και την Κέιτ τον τίτλο Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ το 2011, τα παιδιά τους ήταν γνωστά ως Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις Κέιμπριτζ στο σχολείο. Τα παιδιά άρχισαν να χρησιμοποιούν το επώνυμο «Γουέιλς» μετά την άνοδο του βασιλιά Καρόλου στον θρόνο το 2022.

Τα επώνυμα είναι κάπως περίπλοκα μέσα στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Το 1960, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιπ αποφάσισαν ότι οι άμεσοι απόγονοί τους θα φέρουν το επώνυμο Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ. Το βασιλικό ζευγάρι πρόσθεσε το Μαουντμπάτεν (το επώνυμο του Φίλιππου) στο επίσημο επώνυμο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, Ουίνδσορ, το οποίο είχε υιοθετήσει ο βασιλιάς Γεώργιος Ε΄ το 1917.

Ωστόσο, με τον καιρό καθιερώθηκε το έθιμο τα παιδιά των επόμενων γενεών με βασιλικούς τίτλους να χρησιμοποιούν ως επώνυμο τον τίτλο του γονιού τους.

Με πληροφορίες από PEOPLE

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM