ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Eurovision 2025: Αποδοκιμασίες στο στάδιο όταν τραγουδούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ

Eurovision 2025: Τι πραγματικά ακουγόταν όσο τραγουδούσε η Ισραηλινή Facebook Twitter
Σημαίες της Παλαιστίνης υψώθηκαν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ / Φωτ.: EPA
0

Η εμφάνιση του Ισραήλ στην Eurovision 2025 δεν είχε μόνο χειροκροτήματα από το κοινό.

Μέρος του κοινού που βρισκόταν στην αρένα της Eurovision 2025, κατηγορεί τη διοργάνωση για «λογοκρισία του κοινού που αποδοκίμασε» την αποστολή του Ισραήλ, που εκπροσωπείται φέτος από την Yuval Raphael.

Είναι το ίδιο κοινό, που ύψωσε σημαίες τις Παλαιστίνης καθ΄όλη τη διάρκεια της παρουσίασης του ισραηλινού τραγουδιού, αλλά και το κοινό που δημοσίευσε διαδικτυακά, βίντεο στα οποία δεν ακούγονται χειροκροτήματα, αλλά γιουχαΐσματα.

@catherine.caty During Israel’s performance, part of the audience booed as a form of protest against the actions of the country, not against the artist herself. It was a gesture of solidarity with Palestine, with no intention to attack the singer or her performance. Music should unite us, even when political tensions arise.#eurovision2025 #israel #palestine #unitedforpalestine #love #stopwar #fy #eurovisionsongcontest #eurovisionsongcontest2025 #unitedbymusic ♬ original sound - Gheorghiu Chaterine

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2025: «Έχω εξασκηθεί στα γιουχαΐσματα», λέει η εκπρόσωπος του Ισραήλ
 

Όπως και πέρυσι με την Eden Golan, έτσι και φέτος, η διοργάνωση της Eurovision κατηγορείται, ότι χρησιμοποίησε ήχους χειροκροτημάτων για να καλύψει την αποδοκιμασία του κοινού από την αρένα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα γιουχαΐσματα δεν ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης. «Ορισμένοι θεατές ισχυρίστηκαν ότι η αποδοκιμασία του κοινού ελαχιστοποιήθηκε ή αποσιωπήθηκε τεχνητά» γράφει ο Independent. 

Eurovision 2025: «Έχω εξασκηθεί στα γιουχαΐσματα», λέει η εκπρόσωπος του Ισραήλ

Εκπρόσωπος του Ισραήλ φέτος, είναι η Yuval Raphael, επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς στο φεστιβάλ Νόβα, την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision 2025, η Raphael έδωσε μια συνέντευξη στο BBC, απαντώντας στις ερωτήσεις για τα γιουχαΐσματα που δηλώνει «έτοιμη να αντιμετωπίσει». «Έχω εξασκηθεί στο να με γιουχάρουν», λέει η ίδια και προσθέτει ότι αναμένει να ακούσει γιουχαΐσματα.

«Είναι κάτι που αντιμετωπίζω καθημερινά. Αισθάνομαι σαν μια προσωπική νίκη, μόνο και μόνο που έχω αυτή την εμπειρία και εκπροσωπώ τη χώρα μου και το κάνω με τόση υπερηφάνεια», δήλωσε.

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας παρέλασης της Eurovision στη Βασιλεία, η ισραηλινή αποστολή κατήγγελε στην αστυνομία και την EBU, πως φιλοπαλαιστινιακός διαδηλωτής προέβη σε χειρονομία που παρέπεμπε στο κόψιμο του λαιμού και έφτυσε τα μέλη της συμμετοχής. Η εκπρόσωπος του Ισραήλ σχολίασε: «Ήταν τρομακτικό μερικές φορές, ακόμη και άβολο, αλλά με κάνει να θυμάμαι συνεχώς τον εαυτό μου γιατί βρίσκομαι εδώ και την ατζέντα μου, η οποία είναι να διαδώσω όσο περισσότερη αγάπη μπορώ και να φέρω υπερηφάνεια στη χώρα μου».

 
TV & Media
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεχωρίζει πέντε σημεία από το love story της με τον Τράβις Κέλσι 

TV & Media / Η Τέιλορ Σουίφτ ξεχωρίζει πέντε σημεία από το love story της με τον Τράβις Κέλσι 

Η εμφάνισή της στο podcast του συντρόφου της ήταν έκπληξη για τους φαν της, όμως πέρα από το νέο της άλμπουμ και τη μουσική της, η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε - για πρώτη φορά - και για τη σχέση της
LIFO NEWSROOM
Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

TV & Media / Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

Με την Αν Χάθαγουεϊ να χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη Μέριλ Στριπ να φορά ξανά τα γυαλιά της Μιράντα Πρίστλι και την Έμιλι Μπλαντ να επανέρχεται σε office siren διάθεση, η λατρεμένη ταινία μόδας επιστρέφει σχεδόν 20 χρόνια μετά
LIFO NEWSROOM