Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Ναυτικού εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης με γυναίκα αξιωματικό

 Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Ναυτικού εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης με γυναίκα αξιωματικό Facebook Twitter
Ο ναύαρχος Μπεν Κι / Φωτ: Getty
0

Ο αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, Μπεν Κι (Ben Key) αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του μετά την έναρξη έρευνας από το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τη σχέση του με μια γυναίκα αξιωματικό, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εφημερίδα Financial Times αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα ότι ο ναύαρχος Sir Ben Key, αποσύρθηκε από την ηγεσία της ναυτικής υπηρεσίας, με τον αντιναύαρχο Martin Connell, να αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντα μέχρι να ανακοινωθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης.

Την Παρασκευή, ο Connell ενημέρωσε ανώτερους συναδέλφους του ναυτικού για την αποχώρηση του Key, επιβεβαιώνοντας ότι «υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα από το Υπουργείο Άμυνας», προσθέτοντας όμως ότι δεν είναι κατάλληλο να γίνουν περαιτέρω σχόλια.

Δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση ανέφεραν ότι η έρευνα αφορά σχέση μεταξύ του Key και μια αξιωματικό.

Η «Sun» από την πλευρά της ανέφερε στο δημοσίευμά της, ότι ο ναύαρχος Μπεν Κι, ο οποίος είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, είναι ύποπτος για παραβίαση του αυστηρού «πρωτοκόλλου υπηρεσίας» του Ναυτικού, το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ των διοικητών και των υφισταμένων τους. 

Το 2022, έναν χρόνο μετά την τοποθέτησή του στη θέση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, ο Μπεν Κι έκανε λόγο για μηδενική ανοχή στο Ναυτικό για όσους έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά

«Αυτοί που δεν θέλουν να υπηρετούν βάσει των αξιών και των αρχών της ζωής στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα απομακρύνονται», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Παραίτηση για ιδιωτικούς λόγους»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο Key αποχώρησε για «ιδιωτικούς λόγους».

Ο Key είχε ενημερώσει τον αρχηγό του επιτελείου Άμυνας, ναύαρχο Sir Tony Radakin, και τον υπουργό Άμυνας John Healey το φθινόπωρο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί το καλοκαίρι, αλλά τελικά αποσύρθηκε νωρίτερα λόγω της έρευνας.

Ο Key απουσίαζε από την τελετή στη Μαλ, τη Δευτέρα, για τον εορτασμό των 80 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, καθώς και από τον ετήσιο αγώνα ράγκμπι μεταξύ του Βρετανικού Στρατού και του Βασιλικού Ναυτικού στο Twickenham το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα του βρετανικού στρατού.

Το Βασιλικό Ναυτικό ανέβαλε αυτήν την εβδομάδα το ετήσιο συνέδριο θαλάσσιας ισχύος του Πρώτου Άρχοντα της Θάλασσας, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα στο Lancaster House, επικαλούμενο την αποχώρηση του Key.

Η υπηρεσία τόνισε ότι η αναβολή ήταν λογική, δεδομένης της επικείμενης στρατηγικής αναθεώρησης άμυνας της κυβέρνησης και της «επίσημης ανακοίνωσης του νέου Πρώτου Άρχοντα της Θάλασσας» που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με υποψηφίους για τη θέση και ο αντικαταστάτης αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Το Υπουργείο δήλωσε την Παρασκευή: «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι κατάλληλο να γίνουν σχόλια αυτή τη στιγμή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM