No.1

Ουκρανία: Το Κίεβο ανατίναξε γέφυρα στο Μπαχμούτ- Πληροφορίες ότι πλησιάζουν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληραίνει η μάχη για το Μπαχμούτ-Ανατίναξαν γέφυρα οι Ουκρανοί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να ανατίναξαν μια γέφυρα κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, σε μια ένδειξη ότι μπορεί να σχεδιάζουν να υποχωρήσουν από την περιοχή.

Κάτι τέτοιο θα έδινε στη Ρωσία μια σημαντική συμβολική ώθηση ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου. Όπως αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος τοπικά μέσα στρατεύματα ανατίναξαν τη γέφυρα τη Δευτέρα. Η Ουκρανία αρνείται ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει το Μπαχμούτ, παρά τους έξι μήνες σφοδρών μαχών και τα φημολογούμενα μειωμένα αποθέματα εφεδρείας.

Φαίνεται από την άλλη ότι το Κρεμλίνο συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή δύναμη για την κατάληψη του Μπαχμούτ πριν από την επέτειο ενός έτους από την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα επίθεση κατά μήκος της γραμμής επαφής σε μια προσπάθεια να κερδίσει έδαφος πριν φτάσουν οι νέες δυτικές προμήθειες την άνοιξη. «Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια κούρσα εφοδιασμού», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, επικεφαλής του ΝΑΤΟ, στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Ουκρανία: Τι θα σήμαινε μια νίκη των Ρώσων στο Μπαχμούτ 

Μια ρωσική νίκη στο Μπαχμούτ θα έδινε ώθηση στο Κρεμλίνο μετά από μήνες αποτυχιών και θα αποτελούσε εφαλτήριο για τη μάχη για τις δύο επόμενες μεγάλες πόλεις που ελέγχονται από την Ουκρανία, αναφέρει ο Guardian.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σταδιακή πρόοδο τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες στην επίθεσή τους στο Μπαχμούτ, αλλά δεν είναι σαφές αν θα πέσει. Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τώρα περιοχές βόρεια και νότια του Μπαχμούτ και προσπαθούν να εξουδετερώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ρίχνοντας αδιάκοπα τμήματα πεζικού στις ουκρανικές γραμμές του μετώπου.

«Οι Ρώσοι δίπλα στο Μπαχμούτ προσπαθούν να βασίζονται περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό παρά στα τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε ο Σερχέι Σερεβάτι, στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν μικρές τακτικές ομάδες για να πλησιάσουν τα ουκρανικά στρατεύματα και να προσπαθήσουν να τα εμπλέξουν σε μάχες εκ του σύνεγγυς, χωρίς να ρισκάρουν τον βαρύ εξοπλισμό τους υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες και την ικανότητα της Ουκρανίας να τον στοχεύσει.

Η μάχη για τον έλεγχο του Μπαχμούτ ξεκίνησε τον Ιούνιο και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου, με τη Ρωσία να συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό πόρων για την κατάληψη της πόλης.

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM