Όσκαρ 2021: Το twerking της Κλόουζ, η κραυγή λύκου της ΜακΝτόρμαντ και η ατάκα «η μαμά και ο μπαμπάς έκαναν σεξ»

Όσκαρ 2021: Το twerking της Κλόουζ, η κραυγή λύκου της ΜακΝτόρμαντ και η ατάκα «η μαμά και ο μπαμπάς έκαναν σεξ» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Πολλές ήταν οι στιγμές που ξεχώρισαν στη βραδιά της απονομής των φετινών Όσκαρ. Αυτή που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν η Γκλεν Κλόουζ.

 

Η 74χρονη, απόλυτα ακομπλεξάριστη, δεν δίστασε να κάνει twerking μπροστά στις κάμερες. Κάποια στιγμή της βραδιάς ο Λιλ Ρελ Χάουερι άρχισε να κάνει ένα κουίζ στους παριστάμενους. Ο DJ έπαιζε ένα τραγούδι και ένας σταρ έπρεπε να μαντέψει αν αυτό ήταν υποψήφιο για Όσκαρ ή αν κέρδισε το αγαλματίδιο.

 

Η Γκλεν Κλόουζ κλήθηκε να αναγνωρίσει το «Da Butt» από σάουντρακ της ταινίας «School Daze» του Σπάικ Λι. Και όχι μόνο έδωσε όλες τις πληροφορίες για το τραγούδι, αλλά σηκώθηκε και έκανε μια επίδειξη των χορευτικών ικανοτήτων της.

 

 

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ βραβεύθηκε για τρίτη φορά με Όσκαρ. Όταν παρέλαβε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Nomadland» έκανε μια απρόσμενη πρόταση- ότι θα έπρεπε να υπάρχει καραόκε μπαρ στα Όσκαρ. Όταν βρέθηκε επί σκηνής για τη βράβευση του φιλμ ως καλύτερη ταινία της χρονιάς, έκανε και μια κραυγή λύκου.

 

Λίγο αργότερα η Κλόι Ζάο, που κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία, εξήγησε η ΜακΝτόρμαντ το έκανε αυτό στη μνήμη του Μάικλ Γουλφ Σνάιντερ, ηχολήπτη του φιλμ, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πρόσφατα.

 

 

Όταν η Γιουν Γιου-τζουνγκ ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μπραντ Πιτ, ο οποίος παρουσίασε το εν λόγω βραβείο. «Κύριε Μπραντ Πιτ, επιτέλους, χαίρομαι που σας γνωρίζω», είπε.

 

Στη συνέχεια η Κορεάτισσα ηθοποιός «μάλωσε» όσους προφέρουν λάθος το όνομά της, αλλά συμπλήρωσε «απόψε συγχωρείστε όλοι». Απέδωσε τη νίκη της- για την ερμηνεία της στο «Minari»- στην τύχη.

 

«Δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό. Πώς μπορώ να κερδίσω την Γκλεν Κλόουζ; Έχω παρακολουθήσει τις πολλές ερμηνείες της. Όλες οι υποψήφιες είμαστε οι νικήτριες για διαφορετικές ταινίες. Παίζουμε διαφορετικούς ρόλους, οπότε δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε η μία την άλλη. Πιστεύω ότι είχα λίγη τύχη. Ίσως είμαι πιο τυχερή από εσάς και ίσως είναι η αμερικανική φιλοξενία για την Κορεάτισσα ηθοποιό; Δεν είμαι σίγουρη», είπε και ευχαρίστησε τους γιους της που «με ανάγκασαν να βγω και να δουλέψω. Αυτό είναι το αποτέλεσμα επειδή η μαμά δούλεψε τόσο σκληρά».

 

 

Μία άλλη στιγμή των Όσκαρ που θα συζητηθεί- όχι μόνο στα social media αλλά και στην οικογένεια του Ντάνιελ Καλούγια- ήταν η αναφορά του ηθοποιού στους γονείς του όταν παρέλαβε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου.

 

«Πρέπει να γιορτάζουμε τη ζωή. Αναπνέουμε, περπατάμε. Είναι απίστευτο. Ο μπαμπάς μου και η μαμά μου έκαναν σεξ, είναι εκπληκτικό. Είμαι εδώ, χαίρομαι που είμαι ζωντανός και θα το γιορτάσω αυτό απόψε», είπε μεταξύ άλλων, ενώ η κάμερα «έπιασε» τη μητέρα του να μην πιστεύει στα αυτιά της και την αδελφή του να σκύβει το κεφάλι της εξίσου έκπληκτη.

 

«Θα αποφύγω το τηλέφωνό μου για λίγο, δεν θα έχει χαρεί πολύ η μαμά μου, αλλά θα είναι εντάξει, έχει χιούμορ», δήλωσε αργότερα ο Καλούγια.

 

 

Η Έμεραλντ Φένελ από την άλλη, που κέρδισε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το «Promising Young Woman», εξήγησε αστειευόμενη ότι δεν είχε ετοιμάσει ομιλία γιατί δεν πίστευε ότι θα κερδίσει.

 

«Η μόνη ομιλία που έγραψα ποτέ ήταν όταν ήμουν 10 ετών και έπρεπε να κοιτάξω αν υπήρχε κάτι χρήσιμο σε αυτή. Δυστυχώς, κυρίως ευχαριστούσα τον Ζακ Μόρις από το Saved by the Bell. Ήταν ο πρώτος σύζυγός μου», αστειεύτηκε.



«Δυστυχώς, δεν ήταν κομμάτι της ζωής μου όσο θα ήλπιζα, οπότε εκείνη η ομιλία δεν ήταν τόσο χρήσιμη. Αλλά μπορώ να πω ότι προσπαθώ πολύ να μην κλάψω, κάτι που είναι δύσκολο για μένα ως Αγγλίδα, γιατί δεν κλαίω ποτέ», συνέχισε η Φένελ, ενώ μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον γιο της, επειδή δεν γεννήθηκε πριν τελειώσουν τα γυρίσματα.

 

 

Αντίθετα ο Τόμας Βίντερμπεργκ, που κέρδισε το Όσκαρ Διεθνούς ταινίας για την ταινία «Άσπρο πάτο» δήλωσε ότι πάντα ετοιμαζόταν για αυτή τη στιγμή.

 

«Αυτό είναι πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσα να φανταστώ, εκτός του ότι αυτό είναι κάτι που πάντα φανταζόμουν. Από τότε που ήμουν περίπου 5 ετών προετοίμαζα ομιλίες σε σταθμούς τρένων, στο σχολείο, στην τουαλέτα. Και να’μαι εδώ, είναι αληθινό, είναι φανταστικό», είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο.

 

 

Στη συνέχεια της ομιλίας του συγκινήθηκε όμως, καθώς αναφέρθηκε στην κόρη του, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και της αφιέρωσε το βραβείο. 

 

 

Από τις συγκινητικές στιγμές ήταν και όταν η Κλόι Ζάο έγινε μόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το Όσκαρ σκηνοθεσίας, για το «Nomadland». Αναφέρθηκε σε κινεζικά ποιήματα που απομνημόνευε ως παιδί και είπε τους πρώτους στίχους ενός εξ αυτών. «Όταν γεννιούνται οι άνθρωποι, είναι έμφυτα καλοί», αναφέρει το ποίημα και εξήγησε ότι αυτές οι λέξεις είχαν μεγάλο αντίκτυπο σε εκείνη ως παιδί και ακόμη τις πιστεύει.

 

«Πάντα έβρισκα την καλοσύνη σε ανθρώπους που συναντούσα, παντού στον κόσμο. Αυτό είναι για όσους που είχαν την πίστη και το κουράγιο να μην χάσουν την καλοσύνη μέσα τους και να κρατηθούν από την καλοσύνη των άλλων, όσο δύσκολο κι αν ήταν», συμπλήρωσε.

 

 


Στις ομιλίες των βραβευθέντων έγιναν πολλές αναφορές στην πανδημία, τον ρατσισμό, την αδικία. Ο Τάιλερ Πέρι, που παρέλαβε το βραβείο ανθρωπισμού κάλεσε τον κόσμο να πει «όχι» στο μίσος.

 

«Η μητέρα μου με έμαθε να αρνούμαι το μίσος. Με έμαθε να αρνούμαι την γενική άποψη. Είναι καιρός- με το ίντερνετ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους αλγορίθμους και όσα θέλουν να σκεφτόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο- να διδάξουμε στα παιδιά μας και να θυμόμαστε να αρνούμαστε το μίσος. Μην μισείτε τον οποιονδήποτε. Αρνούμαι να μισήσω κάποιον επειδή είναι μεξικανός, μαύρος, άσπρος ή ΛΟΑΤΚΙ. Αρνούμαι να μισήσω κάποιον επειδή είναι αστυνομικός. Αρνούμαι να μισήσω κάποιον επειδή είναι ασιάτης. Ελπίζω να αρνηθούμε το μίσος», είπε και αφιέρωσε το βραβείο σε όσους στέκονται «στη μέση», γιατί εκεί ξεκινά η συζήτηση και γίνεται η αλλαγή.

 

 

 

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

TV & Media / Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

Η έκτη και τελευταία σεζόν του «Emily in Paris» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της και η Λίλι Κόλινς αποχαιρέτησε δημόσια την Έμιλι Κούπερ. Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς, που ξεκίνησε φέτος τα γυρίσματά του στην Ελλάδα, έρχεται στο Netflix στις 24 Δεκεμβρίου
THE LIFO TEAM
«Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

TV & Media / «Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

Νέα αποσφραγισμένα έγγραφα στην αγωγή των New York Times δείχνουν στελέχη να περιγράφουν τα AI προϊόντα ως υποκατάστατα της ενημέρωσης και το scraping ως πρωτοφανή «κλοπή εργασίας». Οι εταιρείες επιμένουν ότι η εκπαίδευση μοντέλων καλύπτεται από το fair use
THE LIFO TEAM
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ EUROVISION 2027 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ

TV & Media / Eurovision 2027: Η Ιρλανδία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό ξανά λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας επικαλέστηκε την «συνεχιζόμενη και φρικτή απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Γάζα» και την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζεται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

TV & Media / Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

Είκοσι χρόνια μετά τον Ντέιβιντ Καρ, η εφημερίδα επαναφέρει τη θρυλική στήλη σε μια εποχή όπου βίντεο, podcast, τεχνητή νοημοσύνη, deepfake και η κρίση της διαδικτυακής αναζήτησης έχουν διαλύσει τα παλιά σύνορα της ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

TV & Media / Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

Ο Jay Katari είχε δωρίσει 10.000 δολάρια σε Ρεπουμπλικανό πολιτικό με θέσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και είχε ειρωνευτεί τις αντωνυμίες πριν από τον διορισμό του. Η αντίδραση κουίρ και τρανς συντακτών οδήγησε στην αποχώρησή του μέσα σε μία ημέρα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

Η Έιμι Πόλερ εξηγούσε στον 83χρονο ηθοποιό γιατί έχει σημασία το ότι εξακολουθεί να μιλά δημόσια, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τον είχε κάνει να δακρύσει. «Δεν πιστεύω ότι μόλις σε έκανα να κλάψεις», του είπε.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

Τέσσερις μήνες μετά το τέλος του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ κάθισε απέναντι από τον Τζίμι Κίμελ και παραδέχτηκε ότι δεν του λείπει καθόλου η καθημερινή ζωή της late-night τηλεόρασης.
THE LIFO TEAM
Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

TV & Media / Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

Λίγες ημέρες μετά το μεταθανάτιο Emmy του για το The Bear, ο Ρομπ Ράινερ τιμήθηκε στην κεντρική τελετή των βραβείων. Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τον «γενναιόδωρο, καλό και ξεκαρδιστικό» δημιουργό.
THE LIFO TEAM
Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

TV & Media / Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

Παρότι 17 μη λευκοί ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες ερμηνείας, δεν κέρδισε κανείς. Είναι η πρώτη φορά από το 2021 που και τα 12 μεγάλα βραβεία υποκριτικής καταλήγουν σε λευκούς ηθοποιούς.
THE LIFO TEAM