Αναβάλλεται η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – Την Παρασκευή οι αποφάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία ήταν προγραμματισμένη γι' αύριο Τετάρτη, ώστε να εξετάσουν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει εισήγηση για ένα γενικό χρονικό ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων με την προσοχή να στρέφεται στους υγειονομικούς παράγοντες και κατά πόσο οι δραστηριότητες έχουν επίπτωση στην πορεία του κορωνοϊού στην κοινότητα.


Ένα από τα στοιχεία που οδήγησε στην αναβολή ήταν τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού και ο δείκτης θετικότητας που ανέβηκε στο 12,3 όπως και οι εκτιμήσεις για αύξηση των κρουσμάτων εντός της εβδομάδας. 

Υπό επεξεργασία βρίσκεται ωστόσο σχέδιο για άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τη Δευτέρα 22 Μαρτίου τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού, ενώ στόχος είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου. Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση δύο ωρών. Έτσι η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 21:00 αντί στις 19:00 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα επεξεργάζεται σενάριο τέλους στην απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033, ωστόσο δεν εξετάζεται άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM