Από τον Νοέμβριο, το κινηματογραφικό τοπίο στην Θεσσαλονίκη αλλάζει! Με την έλευση της αυστριακής αλυσίδας πολυκινηματογράφων Cineplexx, που μπαίνει δυναμικά και στην ελληνική αγορά, «μια βραδιά στο σινεμά» για τους Θεσσαλονικείς γίνεται πλέον εμπειρία!

 

Με 8 πλήρως ανακαινισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στο One Salonica Outlet Mall, όλες με τρισδιάστατη 3D τεχνολογία και με νέο σύστημα προσέλευσης όπου μαζί με το εισιτήριο παίρνεις το popcorn και το αναψυκτικό σου, με ειδικές προσφορές για μεγάλους και παιδιά, μέλη του Loyalty Club, και πολλά ακόμα, η πόλη αποκτά επιτέλους την σύγχρονη κινηματογραφική της πολιτεία.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 9η Νοεμβρίου, ώρα 19:30 στον 2ο όροφο του One Salonica Outlet Mall (Γιαννιτσών 61 & Ι. Κωλέττη 34), με παρουσιάστρια την Τόνια Σωτηροπούλου, την παρουσία πολιτικών και τοπικών αρχών, καλλιτεχνών και εκλεκτών καλεσμένων.

 

Η καινούργια αρχή γίνεται με την αποκλειστική για την βόρεια Ελλάδα πρεμιέρα της νέας ταινίας του James Bond, «Spectre».

 

«Νοιώσαμε εξαρχής ότι οι Έλληνες μοιράζονται τον ίδιο με εμάς ενθουσιασμό και αγάπη για το σινεμά, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φέρουμε στην Ελλάδα νέες κινηματογραφικές εμπειρίες, πάντα με σεβασμό προς τον κάθε απαιτητικό κινηματογραφόφιλο».

 

Το θεσσαλονικιώτικο 4μελές γυναικείο μουσικό σύνολο «Ηλεκτρικό Κουαρτέτο Εγχόρδων Fortissimo», θα «ντύσει» την εκδήλωση με εμβληματικά κομμάτια από ταινίες του James Bond ενώ ο Θέμης Γεωργαντάς θα αναλάβει το           DJ OO7 Party.

 

H εισηγμένη αυστριακή εταιρεία Cineplexx International GmbH έχει εμπειρία σχεδόν μισού αιώνα στην κινηματογραφική αγορά. Θεωρείται από τις πρωτοπόρες στην Ευρώπη, με περισσότερες από 300 οθόνες σε 42 διαφορετικά μέρη, και απασχολεί περίπου 1100 εργαζόμενους.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, γύρω στους 10,5 εκατομμύρια υπολογίζεται πως είναι κάθε χρόνο οι φίλοι του σινεμά που επισκέπτονται κάποιο Cineplexx στην Ευρώπη.

 

Από το 2009 η εταιρεία αρχίζει να επεκτείνεται και στις γειτονικές με την Αυστρία χώρες, και έχει απλωθεί τώρα σχεδόν σε όλα τα βαλκάνια. Συγκεκριμένα: Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Αλβανία.

 

Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους στόχους της εταιρείας εδώ και κάποια χρόνια. Έπειτα από σχολαστική και ευρεία εκτίμηση του κινηματογραφικού τοπίου στη χώρα, και παρά το γεγονός ότι αυτή έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, η Cineplexx International έκρινε πως αξίζει να επενδύσει και να έρθει στην Ελλάδα.

 

 

Οι κ.κ. Cristian Langhamner , μέτοχος και ιδιοκτήτης της Cineplexx International Gmbh  και Christopher Papousek, CEO και μέτοχος της εταιρίας, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που όπως επισημαίνουν «θα δούμε να αντικατοπτρίζεται και στην κινηματογραφική αγορά με αύξηση των εισιτηρίων, για αυτό και κρίναμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε στην Ελλάδα» και συνδέουν την απόφαση της εταιρείας να ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα και με την ιδιαίτερη σχέση, όπως λένε, των Ελλήνων με την «Έβδομη Τέχνη».

 

«Νοιώσαμε εξαρχής ότι οι Έλληνες μοιράζονται τον ίδιο με εμάς ενθουσιασμό και αγάπη για το σινεμά, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φέρουμε στην Ελλάδα νέες κινηματογραφικές εμπειρίες, πάντα με σεβασμό προς τον κάθε απαιτητικό κινηματογραφόφιλο».