ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Άγγελοι της Χαράς

Άγγελοι της Χαράς Facebook Twitter
0

Οι Άγγελοι της Χαράς είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών. Είμαστε κυρίως εθελοντές που συμμετέχουμε είτε ως καλλιτέχνες είτε ως σύμβουλοι για την πιο αποτελεσματική υλοποίηση του έργου μας. Μέσα από διαδραστικές μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε ευγενή συναισθήματα, τη φαντασία, τη όρεξη καθώς και τη δύναμη για ζωή, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Κύριος στόχος και όραμά μας είναι να απαλύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που περνάνε μια ιδιαίτερη δοκιμασία ή διανύουν μια ευαίσθητη φάση της ζωής τους, βοηθώντας τους να ανοίξουν ένα παράθυρο στη Χαρά, το Γέλιο και το Χαμόγελο. Ο λόγος που οι Άγγελοι της Χαράς εστιάζουν το βλέμμα και την προσοχή τους στα παιδιά και τους ηλικιωμένους είναι επειδή και οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες είναι το ίδιο τρυφερές, ευαίσθητες και πολλές φορές έχουν ανάγκη την ενεργή υποστήριξη και αγάπη μας.

Από το 2011 επισκεπτόμαστε σε εβδομαδιαία βάση τα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας – Πεντέλης, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία όπου με τις ευφάνταστες θεατρικές παραστάσεις που η συγγραφέας Νίκη Τουμπακάρη έχει εμπνευστεί, βοηθάμε τα παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και τους γονείς που τα συνοδεύουν να ανοίξουν ξανά ένα παράθυρο στην αισιοδοξία.

Προοδευτικά, από τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινήσαμε κάθε Δευτέρα και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ, ενώ μια ομάδα Αγγέλων επισκέπτεται τα Γηροκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, με τραγούδια της "Παλιάς Αθήνας" προκειμένου να ελαφρύνουν τις ψυχές της τρίτης ηλικίας και να τους θυμίσουμε πως η νεότητα βρίσκεται μέσα μας...

Με αφορμή την τέχνη, προσπαθούμε να εμφυσήσουμε μια πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας σε όσους τύχει να παραβρεθούν σε κάποιο σαλονάκι κάποιου νοσοκομείου, ή γηροκομείου.


"Συνήθως θα μας βρείτε στα σαλονάκια του 1ου, 4ου, 5ου ή 6ου ορόφου στο Αγία Σοφία, ενώ στο Αγλαΐα Κυριακού παίζουμε στο σαλόνι του 2ου ορόφου. Φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε όμως και μονάδες που είναι παιδιά που δεν μπορούν να μετακινηθούν, όπως η ορθοπεδική κλινική του Αγία Σοφία.


Κάποιες φορές παίζουμε και σε δωμάτια, για ένα παιδί, αν δεν μπορεί να μετακινηθεί. Αν έστω και ένα παιδί δούμε ότι πάρει Χαρά, για μας ο σκοπός μας έχει επιτευχθεί.


Οι μαρτυρίες των γονιών, είναι αυτό που μας εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως, οι οποίοι πολλές φορές μας συναντούν εκτός νοσοκομείου και μας σταματάνε με δάκρυα στα μάτια λέγοντας: «Ναι! Σας έχουμε δει στο νοσοκομείο! Δεν σας ξεχνάμε! Πραγματικά αυτό που μας δώσατε εκείνη την ημέρα που σας είδαμε είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε ποτέ!»
Αυτή είναι και η πραγματική μας ανταμοιβή ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας.

Τον βασικό πυρήνα των Αγγέλων της Χαράς πλαισιώνουν η ηθοποιός Αγγελική Βούλγαρη, οι μουσικοί Νίκος Σουλιώτης και Βασίλης Παναγιωτίδης, η συγγραφέας και ηθοποιός Νίκη Τουμπακάρη, ο Αντώνης Σταματόπουλος, η Σοφία Ζερεφού, η χοροθεραπεύτρια Cristina Batista, η εικαστικός Ειρήνη Δαπουλάκη και η μουσικοθεραπεύτρια Anna Boehming.

Επόμενος στόχος μας είναι να αυξήσουμε την παρουσία μας σε περισσότερες μονάδες νοσοκομείων, να επεκταθούμε στα ορφανοτροφεία αλλά και ομάδες παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες και δεξιότητες με περισσότερες μουσικοθεατρικές ομάδες. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να εκπαιδευτείτε ώστε να αποτελέσετε και εσείς μέλος μιας τέτοιας ομάδας ή να συνεισφέρετε με κάποια χορηγία ή άλλη υπηρεσία, ενδυναμώνοντας έτσι την προσπάθεια μας, παρακαλώ πολύ επικοινωνήσετε μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.angelsofjoy.gr ή ακολουθήστε τους στο facebook στο https://www.facebook.com/angeloitisxaras.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ