Ο Μιχάλης Ιγνατίου απαντά στις επικρίσεις

Ο Μιχάλης Ιγνατίου απαντά στις επικρίσεις Facebook Twitter
0

Η πολύκροτη συνέντευξη που έδωσε στη LiFO και την Τίνα Μανδηλαρά ο Μιχάλης Ιγνατίου προξένησε ενδιαφέρουσες αντιδράσεις. «Δηλαδή, εσείς, οι δημοσιογράφοι, κ. Ιγνατίου, δεν έχετε καμία ευθύνη;» ρώτησε ο/η Ορίων. «Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι πολιτικοί, θα μου πείτε. Εσείς, όμως, είχατε επαγγελματικό καθήκον να ενημερώνετε τον κόσμο ότι το καράβι πάει στα βράχια, προτού φτάσουμε εκεί. Δεν το κάνατε. Κάποιοι συνάδελφοί σας, αντί να ανέβουν στα καμπαναριά και να κρούσουν τον κώδωνα, έπαιρναν τα λιβανιστήρια και θυμιάτιζαν τους εκάστοτε καταλληλότερους. Είναι ώρα για τη δική σας αυτοκριτική!».
Στο σχόλιο, όπως δημοσιεύτηκε στο LIFO.gr, μπήκε και απάντησε ο ίδιος ο Μιχάλης Ιγνατίου: «Δεν λιβάνιζα, αλλά ευθύνη έχουμε οι δημοσιογράφοι. Βεβαίως, έχουμε ευθύνη. Προσωπικά αναλαμβάνω τη δική μου». «Αυτό σας τιμά» ανταπάντησε ο Ορίων. «Προσωπικά, με ενόχλησε ο αφορισμός ότι την "αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι Έλληνες πολιτικοί". Και καλά κάνετε και γράφετε ότι έχουμε ευθύνη».
Στο άρθρο σχολίασε και ο Anonymous Liberty, γράφοντας: «Κ. Ιγνατίου, σας παρακολουθώ από τις ανταποκρίσεις σας εδώ και καιρό, από το 2010. Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο που θα μπορούσε ένας ανταποκριτής σαν εσάς να κάνει τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τώρα, αρκεί να έχει το θάρρος και την ικανότητα. Όπως σωστά γράφετε, υπήρχε ανικανότητα συνδυασμένη με αδιαφορία απ' όλες τις πλευρές το 2010. Όλοι πίστευαν ότι είναι το πρόβλημα του άλλου που θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το περιορίσει. Οι μόνοι που δεν έδειξαν ανικανότητα ήταν οι σπεκουλαδόροι που έκαναν δισ. από την κρίση στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της περιφέρειας, με την αρχική βοήθεια, μάλιστα, της Τράπεζας της Ελλάδος! Οι ελληνικές κυβερνήσεις, που με την εκλογή τους είχαν το κακό ελάττωμα να κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι "άφησε καμένη γη". Προσπαθούσαν να αποδείξουν πόσο χειρότερα από την πραγματικότητα ήταν η ελληνική οικονομία που άφησαν οι προηγούμενοι. Αυτοί, τώρα, με απόλυτη βεβαιότητα θα τη μεταρρυθμίσουν χωρίς καμιά θυσία... γιατί τα "λεφτά υπάρχουν". Το ΔΝΤ, με ικανότητες στη διάγνωση, αλλά με μικρή αποτελεσματικότητα στη θεραπεία. Οι φήμες της επέμβασής του στην Ελλάδα ήταν το πυρηνικό μανιτάρι που άνοιξε τα μάτια των κερδοσκόπων και εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση στο έπακρο. Όπως με την κτηματομεσιτική φούσκα στις ΗΠΑ, οι κερδοσκόποι έμαθαν το μέγεθος του προβλήματος στην Ευρώπη από τις εκθέσεις του ΔΝΤ και τις προτροπές του στις οποίες κανείς υπεύθυνος δεν έδωσε προσοχή – μόνο οι κερδοσκόποι του σορταρίσματος των ομολόγων. Το χάος. Ένα ενδοευρωπαϊκό πρόβλημα έγινε μέρος της παγκόσμιας κρίσης και τη φούσκωσε για άλλα πέντε χρόνια ή και περισσότερα».


Για τη χρήση του όρου «αστός» ως μομφή έγραψε ο Δημήτρης Ρηγόπουλος. «Ωραίο άρθρο, κ. Ρηγόπουλε» σχολίασε ο shadow_play. «Όποιος "ζηλεύει" την οργάνωση, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα των κεντρικών και βόρειων κρατών της Ευρώπης, κινδυνεύει να θεωρηθεί δωσίλογος και "γερμανοτσολιάς". Από πού κι ως πού η γενιά μας να είναι υποχρεωμένη να θαυμάζει το "μεγαλείο" της Βενεζουέλας και της Κούβας ή να λατρεύει με το ζόρι την αστεία Ρωσία του Πούτιν, ώστε να θεωρηθεί poitically correct; Έχετε απόλυτο δίκιο. Είμαστε η μοναδική χώρα στο Δυτικό Κόσμο όπου ο χαρακτηρισμός "αστός" είναι σχεδόν... βρισιά! Γι' αυτόν το λόγο, οι μισοί απ' όσους σέβονται ακόμα τον εαυτό τους έχουν ήδη φύγει για άλλες πολιτείες, ενώ και οι υπόλοιποι ετοιμάζουν βαλίτσες. Θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από τη χώρα μας, λοιπόν, όσοι σεβόμαστε τους κόπους μας και τις σπουδές μας και κουραστήκαμε να περιμένουμε την επόμενη, "καλύτερη" μέρα στην Ελλάδα; Δυστυχώς, ναι. Στο μυαλό μας είμαστε ήδη φευγάτοι από αυτό το κουκλοθέατρο που παίζεται εδώ και χρόνια στην πατρίδα. Φευγάτοι για πάντα».


«Πώς θα λυθεί το πρόβλημα του πρασίνου στην Αθήνα;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κυριαζής στο εκτενές ρεπορτάζ του. «Ακριβώς έτσι» συμφώνησε μαζί του η AngelDust. «Το κράτος είναι άφαντο και οι πολίτες επίσης άφαντοι! Εμείς μπορεί να μένουμε σε παρακμιακή γειτονιά του Καματερού, τέρμα υποβαθμισμένη, έχουμε φυτέψει πάντως 30 δέντρα γύρω από το σπίτι μας, μόνοι μας. Επίσης, ένα πλατάνι και δύο ευκαλύπτους. Αν το κάναν όλοι αυτό, έστω έξω, στο πεζοδρόμιό τους;».


Για τα juice bars που είναι η νέα υγιεινή τάση της πόλης έγραψε ο Βασίλης Καψάσκης, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή. Ο/η Bιl-Atar σχολίασε: «Μπράβο σε όσους ασχολούνται με τις βιταμίνες, εργάζονται, περιεργάζονται και ας στύβουν και το μυαλό τους για κάτι καλύτερο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ