Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα έφτιαχνα ένα ωραίο πάρκο...
Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα έφτιαχνα ένα ωραίο πάρκο...

 

 • Μένω στα όρια Αγίου Δημητρίου και Νέας Σμύρνης, στον Ασύρματο. Το σπίτι μου ανήκει στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, αλλά ένας μόνο δρόμος μάς χωρίζει από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

 

 • Απέναντι ακριβώς βρίσκεται ένα τεράστιο οικόπεδο το οποίο ανήκει στον δήμο και είναι ένας παράδεισος για σκύλους. Από το μπαλκόνι μου φαίνεται η θάλασσα και όταν είναι πολύ καθαρός ο ουρανός, μπορείς να διακρίνεις και τα πλοία.

 

Τα σπίτια είναι γεμάτα λεμονιές, όταν φυσάει έρχεται η μυρωδιά της θάλασσας και τα παιδιά ακόμα παίζουν στους δρόμους, δίνοντας μια γεύση από τις παλιές γειτονιές.

 

 • Το σπίτι όπου μένω είναι του πατέρα μου και ζω εδώ τα τελευταία τρία χρόνια. Εδώ γεννήθηκε και η κόρη μου. Ενώ μεγάλωσα στη Νέα Φιλοθέη, το σπίτι αυτό το έχω αγαπήσει πολύ γιατί είναι πολύ κοντά στη θάλασσα, δεν έχει υγρασία και το κλίμα είναι πιο ξηρό. Από το παράθυρό μου βλέπω το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Υπάρχει σούπερ-μάρκετ δίπλα, πράγμα πολύ πρακτικό όσο αφορά την καθημερινότητα. Έχει ησυχία και αρκετό πράσινο.

 

Το κρεοπωλείο του Στράτου Δρακούλη στην πλατεία της Άνοιξης. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Το κρεοπωλείο του Στράτου Δρακούλη στην πλατεία της Άνοιξης. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

 • Πολύ γρήγορα μπορείς να βρεθείς και στο Φάληρο, στον Φλοίσβο. Το τραμ είναι πολύ κοντά, πράγμα που κάνει πολύ εύκολη τη μετακίνηση.

 

 • Η συνηθισμένη μου βόλτα είναι με τα πόδια από το σπίτι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στον δρόμο συναντώ την πλατεία της Άνοιξης, όπου είναι ο «Αργυρόπουλος», από τον οποίο παίρνω ωραία και φρέσκα τυριά και αλλαντικά, πιο δίπλα το κρεοπωλείο «Δρακούλης», που έχει το καλύτερο κρέας της περιοχής, ενώ λίγο πιο κάτω ο «Αργολικός» με τα φρέσκα λαχανικά και ψάρια. Η διαδρομή για τη Νέα Σμύρνη είναι υπέροχη. Οι δρόμοι, άνετοι, με ωραία σπίτια, δέντρα και μικρές πλατείες. Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι το αγαπημένο μου καφέ, το Παραμύθι.

 

 • Μία βόλτα στα στενά αρκεί γύρω αρκεί για να πάρει κανείς μια ιδέα από την περιοχή. Τα σπίτια είναι γεμάτα λεμονιές, όταν φυσάει έρχεται η μυρωδιά της θάλασσας και τα παιδιά ακόμα παίζουν στους δρόμους, δίνοντας μια γεύση από τις παλιές γειτονιές.

 

Ναός Αγ. Δημητρίου
Ναός Αγ. Δημητρίου

 

 • Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου και η βιβλιοθήκη της Νέας Σμύρνης είναι τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια κοντά στη γειτονιά μου. Υπάρχουν επίσης αρκετές καλαίσθητες πολυκατοικίες και μονοκατοικίες με αυλές.

 

 • Μια αστεία ιστορία διαδραματίστηκε αυτά τα Χριστούγεννα. Στο απέναντι σπίτι από το δικό μας ένα πολύ μικρό κοριτσάκι έβγαινε κάθε απόγευμα στο στολισμένο του μπαλκόνι και τραγούδαγε τα κάλαντα με πολύ δυνατή φωνή. Αυτό συνέβαινε καθε μέρα όσο διήρκεσαν οι γιορτές...

 

 • Από το μικρό παράθυρο του σαλονιού μου φαίνεται ένα πολύ ωραίο γκράφιτι που έχουν ζωγραφίσει κάποιοι γείτονες στην ταράτσα του σπιτιού τους. Είναι ένα πολύ όμορφο γυναικείο πρόσωπο.

 

Βιβλιοθήκη Εστίας της Νέας Σμύρνης
Βιβλιοθήκη Εστίας της Νέας Σμύρνης

 

 • Υπάρχει μια κυρία μεγάλης ηλικίας ντυμένη στα μαύρα, η οποία μία φορά την εβδομάδα σταματάει να ξαποστάσει στα σκαλιά της πολυκατοικίας μας, χαζεύοντας αρκετή ώρα όσους μπαινοβγαίνουν. Είναι λίγο περίεργο, αλλά όχι και ενοχλητικό.

 

 • Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα έφτιαχνα ένα ωραίο πάρκο σε αυτό το τεράστιο οικόπεδο του δήμου που ανέφερα και στην αρχή. Αντί για χώρο αποκλειστικά για σκύλους και ζευγάρια τη νύχτα, θα το έκανα πάρκο με πολλά λουλούδια, κατάλληλο για παιδιά.

 

 • Το τραγούδι με το οποίο έχω συνδυάσει τη γειτονιά μου είναι το «I wanna dance with somebody» στη διασκευή που έχει κάνει ο Scott Matthew. Με συντροφεύει καθημερινά στις πρωινές μου βόλτες.

 

Παραμύθι
Παραμύθι
 

 

Info: Η Βικτώρια εμφανίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο 104 στην παράσταση Μυστικά, έναν μουσικό μονόλογο με θεατρικούς όρους.