Τι περιλαμβάνει μια εκδήλωση «Drink & Draw»;

Σχεδιαστές κόμικς και εικονογράφους, τα σύνεργά τους, χαρτιά για δημιουργία, δυνατή μουσική, άφθονο αλκοόλ, καλλιτέχνες που πίνουν, κοινό που πίνει – συχνά και διοργανωτές που πίνουν (αλλά με μέτρο, γιατί μετά πρέπει να μαζέψουμε).

 

Από πού ξεκίνησε η ιδέα;

Από το Λος Άντζελες το 2005, και σήμερα έχει επεκταθεί σε κάθε άκρη των ΗΠΑ αλλά και όπου υπάρχουν κοινότητες εικονογράφων. Πλέον, σχεδόν 10 χρόνια μετά, δεν περνάει ούτε μια εβδομάδα που να μη γίνει αντίστοιχο event σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Αρκεί να υπάρχουν σχεδιαστές κόμικς και η κατανάλωση αλκοόλ να είναι νόμιμη στη χώρα ή την πολιτεία τους!

 

Τι απήχηση έχει στην Αθήνα;

Σε κάθε νέο event έρχεται ολοένα και περισσότερος κόσμος. Η καλύτερη διαφήμιση για το «Drink & Draw» είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες του που έρχονται ξανά και ξανά, φέρνοντας την επόμενη φορά και την παρέα τους.

 

Σε τι θεματολογία κινούνται οι κομίστες;

Δεν υπάρχει περιορισμός, ο καθένας σχεδιάζει ό,τι θέλει. Συχνά υπάρχουν και «παιχνίδια». Οι σχεδιαστές τραβούν λαχνούς από τρεις κατηγορίες: μία με χαρακτήρες κόμικς, μία με πράξεις και μία με τοποθεσίες. Ορισμένα από τα σουρεαλιστικά σχέδια που έχουν προκύψει από αυτά τα παιχνίδια θα τα δείτε στην έκθεση που θα πλαισιώσει το «Drink & Draw» την Παρασκευής 9/5.

 

Πόσα ανάλογα events έχετε κάνει;

Αυτό είναι το πέμπτο. Το πρώτο «Drink & Draw» το διοργανώσαμε πέρσι τον Μάρτιο κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το εποχικό event μας!

 

Έχει δημιουργηθεί κανένα μεθυσμένο ευτράπελο;

Και όμως, όχι! Αυτό σημαίνει ή ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν αξιοθαύμαστο αυτοέλεγχο ή ότι δεν τους ποτίζουμε αρκετά.

 

Εκτός των επαγγελματιών, μπορεί να συμμετάσχει και κάποιος άλλος;

Φυσικά, όποιος θέλει μπορεί να βρει μια θέση, να βγάλει τα σύνεργά του και να αρχίσει να σχεδιάζει. Απλώς η διοργάνωση δεν μπορεί να καλύψει το κόστος του αλκοόλ που θα καταναλώσει.

 

Ποια είναι τα όρια της παρέμβασης των θαμώνων στο έργο των καλλιτεχνών;

Οι θαμώνες μπορούν να παραγγέλνουν στους καλλιτέχνες κάποιο έργο και είναι στη διακριτική ευχέρεια των τελευταίων να το σχεδιάσουν. Συνήθως, ένα κερασμένο σφηνάκι από τον θαμώνα διευκολύνει τη διαδικασία.

 

Τι γίνονται τα έργα αφού ολοκληρωθούν;

Τα έργα που παραγγέλνουν οι θαμώνες, τα παίρνουν οι ίδιοι μαζί τους. Τα υπόλοιπα τα συγκεντρώνουμε και τα ανεβάζουμε στο Comicdom.gr.

 

Εσένα προσωπικά σου αρέσει να πίνεις όταν σχεδιάζεις;

Προσωπικά, δεν σχεδιάζω κόμικς αλλά γράφω και το γράψιμο είναι μοναχική υπόθεση. Όταν γράφω, όμως, συχνά πίνω.

 

Πού θα γίνει αυτή η τελευταία εκδήλωση και ποιοι θα συμμετάσχουν;

Την Παρασκευή 9 Μαΐου, από τις 9 μ.μ. θα βρίσκονται στο Γκρι Καφέ (Θεμιστοκλέους 80, πλατεία Εξαρχείων) οι Δημήτρης Καμένος, Βάλια Καπάδαη, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Ευγενία Κουμάκη, Ηλίας Κυριαζής, Λένα, Γιώργος Μπότσος, Παύλος Παυλίδης, Κώστας Σκλαβενίτης και Γιώργος Τσιαμάντας,σκιτσάροντας και πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης.Παράλληλα, θα γίνουν στον χώρο εγκαίνια έκθεσης με έργα από προηγούμενα events. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Μαΐου.