Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Berlin Brides
0

ΣΤΟ ΤΩΡΑ Κ44 οι Berlin Brides επιστρέφουν στο μέρος από όπου ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια για να παρουσιάσουν το Modern Celibacy (17/2, μαζί τους οι εξαιρετικοί Sick Boys Connection), live του Sillyboy σε late night version των κομματιών του και dj set από τους Lilis Bros (18/2), Motown soul, dub και ολίγη από ψυχεδέλεια από τους Bet (22/2) και η ιέρεια της ρέγκε σκηνής στην Ελλάδα Anna Mystic μαζί με τον Stefanatty, τον τραγουδιστή των μυθικών One Drop Forward, του πρώτου, ίσως, ρέγκε συγκρότημα στην Ελλάδα (23/2).

LOMOGRAPHERS turn on the time machine είναι ο τίτλος, ο Bad Spencer και η Methi θα είναι στα decks και αγόρια και κορίτσια με φωτογραφικές μηχανές Lomo στα χέρια θα τραβάνε φωτογραφίες, ενώ θα χορεύουν (18/2). Sally Specktra την επομένη (19/2) με DJ Girl, d:tek και Tareq στα πλατό (ανοίγει ο Zack & His Bicycle) και πολύ disco, electro, italo,chicago house, rave και acid. Στο Yoga Bala.

BLACK COFFEE στο Mamaca's (17/2), καλεσμένος του Red Bull Music Academy. Πρόκειται για τον νούμερο 1 house DJ και παραγωγό της Νότιας Αφρικής (μεγάλος σταρ εκεί και πολυβραβευμένος). Ανοίγει ο DJ Angelo!

ΣΤΟ BIOS στις 18/2 ο Shabaam Sahdeeq, γνωστός και ως S-dub, ένας από τους πιο εμβληματικούς και χαρακτηριστικούς mcs της ανεξάρτητης χιπ χοπ σκηνής της Νέας Υόρκης (έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της χιπ χοπ όπως οι Busta Rhymes, Redman, Method Man, Kool G Rap, Common, Mos Def και Eminem, μεταξύ άλλων). Στις 19/2 ο Blend Mishkin υποδέχεται τους Blazin, μία από τις παλιότερες ομάδες της αθηναϊκής d'n'b σκηνής, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στα decks με τον BnC της Cast-A-Blast στο μικρόφωνο.

ΠΡΩΤΟ EVENT για το «We dream in colour», το οποίο είναι ένα μουσικό project σε επιμέλεια του Άγγελου Πετρουτσά (Prince of Poverty) και περιλαμβάνει επτά ζωντανές συναυλίες στο Six D.O.G.S από επτά μουσικoύς «καλλιτέχνες» καθώς και την κυκλοφορία επτά ισάριθμων 7" βινυλίων από την Tourette Records. Καλεσμένοι για τον Φεβρουάριο οι «θρυλικοί» Σκωτσέζοι noise-άδες Cindytalk (17/2). Επίσης, διήμερο (17 & 18/2) με τους σπουδαίους Nostalgia 77 Octet, μια από τις καλύτερες μπάντες της σύγχρονης τζαζ στον πλανήτη (να πας, διασκευάζουν και το Seven Nation Army), ενώ στις 18/2 dj set από την Ikonika (μία από τις λίγες γυναίκες στον χώρο του dubstep) και στις 19/2 το νέο διμηνιαίο πάρτι με resident DJs τους Νicolas Lutz (CDV/Berlin) και Κ.atou υπό τον τίτλο «Kill Techno Divas» και διαφορετικούς καλεσμένους κάθε φορά. Ξεκίνημα με τον Γερμανό Bihn και Chicago House, deep house και techno. Τέλος στις 20/2 οι Fantastikoi Hxoi, George Nikas & The Noise Figures, Love Beverly, MC Yinka & Urbanix, Πάνος Μουζουράκης, Taki Tsan & Εισβολέας/ Τιγρέ Σποράκια και Travel Mind Syndrome αναβιώνουν το The Rolling Stones Rock'n'Roll Circus.

MORE: Ο Paper Cut, o παραγωγός που έκανε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με το «PS» των Monitor, παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του στο Public Café του Συντάγματος (18/2), o Tareq θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Cocoon» στο Void (18/2), νέο Cosplay από τους Le Ciel στο Skull (18/2), ο John Dallagelis στο Loop, ο Speedy J, ένας από τους σημαντικότερους techno παραγωγούς στον κόσμο, στο Blend (19/2), George Apergis, Alex Retsis, Pan Dalas και Roxx στο Skull (19/2).

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Πολιτισμός / Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Ο σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας λέει ότι το νέο Βασικό Ένστικτο προχωρά και ότι οι παραγωγοί συζητούν με την Έμεραλντ Φένελ για τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής. Στη νέα του συνέντευξη, μιλά όχι μόνο για ένα ριμέικ, αλλά και για το όραμά του γύρω από ένα Χόλιγουντ πιο τολμηρό, πιο σεξουαλικό και λιγότερο φοβισμένο.
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
Ο Lil Nas X μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Ο Λιλ Νας Χ εντάσσεται σε διετές πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Λος Άντζελες. Αν τηρήσει τους όρους του, οι τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση σε αστυνομικούς μπορεί να αποσυρθούν.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM