Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Berlin Brides
0

ΣΤΟ ΤΩΡΑ Κ44 οι Berlin Brides επιστρέφουν στο μέρος από όπου ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια για να παρουσιάσουν το Modern Celibacy (17/2, μαζί τους οι εξαιρετικοί Sick Boys Connection), live του Sillyboy σε late night version των κομματιών του και dj set από τους Lilis Bros (18/2), Motown soul, dub και ολίγη από ψυχεδέλεια από τους Bet (22/2) και η ιέρεια της ρέγκε σκηνής στην Ελλάδα Anna Mystic μαζί με τον Stefanatty, τον τραγουδιστή των μυθικών One Drop Forward, του πρώτου, ίσως, ρέγκε συγκρότημα στην Ελλάδα (23/2).

LOMOGRAPHERS turn on the time machine είναι ο τίτλος, ο Bad Spencer και η Methi θα είναι στα decks και αγόρια και κορίτσια με φωτογραφικές μηχανές Lomo στα χέρια θα τραβάνε φωτογραφίες, ενώ θα χορεύουν (18/2). Sally Specktra την επομένη (19/2) με DJ Girl, d:tek και Tareq στα πλατό (ανοίγει ο Zack & His Bicycle) και πολύ disco, electro, italo,chicago house, rave και acid. Στο Yoga Bala.

BLACK COFFEE στο Mamaca's (17/2), καλεσμένος του Red Bull Music Academy. Πρόκειται για τον νούμερο 1 house DJ και παραγωγό της Νότιας Αφρικής (μεγάλος σταρ εκεί και πολυβραβευμένος). Ανοίγει ο DJ Angelo!

ΣΤΟ BIOS στις 18/2 ο Shabaam Sahdeeq, γνωστός και ως S-dub, ένας από τους πιο εμβληματικούς και χαρακτηριστικούς mcs της ανεξάρτητης χιπ χοπ σκηνής της Νέας Υόρκης (έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της χιπ χοπ όπως οι Busta Rhymes, Redman, Method Man, Kool G Rap, Common, Mos Def και Eminem, μεταξύ άλλων). Στις 19/2 ο Blend Mishkin υποδέχεται τους Blazin, μία από τις παλιότερες ομάδες της αθηναϊκής d'n'b σκηνής, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στα decks με τον BnC της Cast-A-Blast στο μικρόφωνο.

ΠΡΩΤΟ EVENT για το «We dream in colour», το οποίο είναι ένα μουσικό project σε επιμέλεια του Άγγελου Πετρουτσά (Prince of Poverty) και περιλαμβάνει επτά ζωντανές συναυλίες στο Six D.O.G.S από επτά μουσικoύς «καλλιτέχνες» καθώς και την κυκλοφορία επτά ισάριθμων 7" βινυλίων από την Tourette Records. Καλεσμένοι για τον Φεβρουάριο οι «θρυλικοί» Σκωτσέζοι noise-άδες Cindytalk (17/2). Επίσης, διήμερο (17 & 18/2) με τους σπουδαίους Nostalgia 77 Octet, μια από τις καλύτερες μπάντες της σύγχρονης τζαζ στον πλανήτη (να πας, διασκευάζουν και το Seven Nation Army), ενώ στις 18/2 dj set από την Ikonika (μία από τις λίγες γυναίκες στον χώρο του dubstep) και στις 19/2 το νέο διμηνιαίο πάρτι με resident DJs τους Νicolas Lutz (CDV/Berlin) και Κ.atou υπό τον τίτλο «Kill Techno Divas» και διαφορετικούς καλεσμένους κάθε φορά. Ξεκίνημα με τον Γερμανό Bihn και Chicago House, deep house και techno. Τέλος στις 20/2 οι Fantastikoi Hxoi, George Nikas & The Noise Figures, Love Beverly, MC Yinka & Urbanix, Πάνος Μουζουράκης, Taki Tsan & Εισβολέας/ Τιγρέ Σποράκια και Travel Mind Syndrome αναβιώνουν το The Rolling Stones Rock'n'Roll Circus.

MORE: Ο Paper Cut, o παραγωγός που έκανε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με το «PS» των Monitor, παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του στο Public Café του Συντάγματος (18/2), o Tareq θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Cocoon» στο Void (18/2), νέο Cosplay από τους Le Ciel στο Skull (18/2), ο John Dallagelis στο Loop, ο Speedy J, ένας από τους σημαντικότερους techno παραγωγούς στον κόσμο, στο Blend (19/2), George Apergis, Alex Retsis, Pan Dalas και Roxx στο Skull (19/2).

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM