Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Λατρεύω να σκοτώνωτα ζώα. Μμμ, να σκοτώνεις, είναι τόσοδιασκεδαστικό... Πολύ θα ήθελα ναπηγαίναμε, αρκεί να μην έρθει μαζί μαςο Ντικ Τσένι».
«Όχι, θαείμαι πολύ προσεκτική».

Ο Καναδόςσόουμαν Μαρκ Αντουάν Οντέτ τηλεφωνείστη Σάρα Πέιλιν, υποδυόμενος τον ΝικολάΣαρκοζί, και αυτή «τσιμπάει».

«Βολεύεταιστα εύκολα (...). Δεν χρειάζεται και πολλήδουλειά, κάνουμε δημαγωγία και λαϊκισμόδεκάτης κατηγορίας. Πια είμαστε καιμεγάλοι, Αλέκο. Δεν τα έκανες όταν ήσουν20 χρόνων. Ήσουν πιο σοβαρός από ό,τιτώρα».

Φύγε Αλέκο,κρατάω μαχαίρι! Αυτός που λύνει το ζωνάριτου είναι ο σκληρός του λιμανιού Μίμης(Ανδρουλάκης) και αυτός που πρέπει νααπαντήσει στην προσβολή είναι ο μάγκαςτης Κουμουνδούρου Αλέκος Αλαβάνος.

«Οσο κιαν ξέφυγα από την τάξη μου, όσο κι ανμετά βίας ανέχομαι τους Κολωνακιώτεςή τους νεόπλουτους, είναι αδύνατο ν'απαρνηθώ εντελώς την καταγωγή μου, ταέπιπλα των γονιών μου, τα χρήματα πουμου άφησαν, τους καλούς τρόπους, τηνεύρυθμη λειτουργία του εικοσιτετραώρου.Ακόμα κι η κλασική μουσική παραμένεικεντρικό μέρος της ζωής μου».

Η μυρωδιάτους με κάνει και κλαίω... Ο συγγραφέαςΜένης Κουμανταρέας για τη φωτεινή πλευράτων αναμνήσεων.

ΟΚαβάφης είναι εκείνος που θαυμάζωπερισσότερο. Έχω διαβάσει Ελύτη, αργότεραόμως, όταν πήρε το Βραβείο Νομπέλ στηλογοτεχνία, τον εκτιμούσα και ωςπροσωπικότητα, όπως και τον Σεφέρη, πουπροέρχεται από τα μέρη μου και έχει μιαευρωπαϊκή ματιά, όπως λέτε, αλλά γιαμένα παραμένει ο Καβάφης, που τον θεωρώκάτι σαν τον Πεσόα ή τον Μπόρχες».

Η «ελληνική ματιά»του Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ.

«Μπορώ να καταλάβω, ναδεχθώ και να σεβαστώ ανθρώπους διαφορετικήςσεξουαλικής προτίμησης, αλλά γιατίνιώθουν περήφανοι που είναι gay; Γιατίανεβαίνουν σε άρματα και διαδηλώνουνστους δρόμους; Αν όλοι όσοι δεν ήτανομοφυλόφιλοι έκαναν το ίδιο, θα είχαμεκυκλοφοριακό χάος».

Μικρές,αθώες, βασιλικές απορίες αντηχούν στουςδιαδρόμους των ανακτόρων της Θαρθουέλα.Τις διατυπώνει η βασίλισσα Σοφία.

«Είναιαχόρταγοι. Αν ήμουν γελοιογράφος θατους σχεδίαζα με το λιβανιστήρι στο έναχέρι και το μπλοκ των επιταγών στο άλλο.Ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ορισμένοιέχουν ψεύτικα γένια πιασμένα με σπάγκο.Τα βγάζουν και πάνε στο Χρηματιστήριο,τα ξαναβάζουν και πάνε στο μοναστήρι.Oύτως ή άλλως, μόνο να παίρνουν ξέρουν,χίλια χρόνια τώρα. Να δίνουν ποτέ. Είναιοι μόνοι που δεν έδωσαν τίποτα για τουςπυρόπληκτους».

Για τηναγία τράπεζα πίσω από την ιερότητα τουόρους Άθω ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης.

«Μελένε "businessman".Το βρίσκω άδικο. Υπερασπίζομαι τοσυμφέρον της μονής, χωρίς να έχω εμπλακείποτέ σε διαπραγματεύσεις, χωρίς να πωούτε μια φορά: "Aυτόπου μου δίνετε είναι λίγο, δώστε κάτιπαραπάνω". Με χρήματα δεν είχα και δενέχω επαφή».

Δώστε μου τη Βιστωνίδαγια να κάνω ότι δεν είδα... Ναι, είναι οασκητικός και ταλαιπωρημένος από τιςκακουχίες Εφραίμ.

«Βλέπωγύρω μου την αγωνία να μείνουν νέοι καιβλέπω χειρουργημένα, ανέκφραστα πρόσωπα.Άλλωστε, οι επεμβάσεις αντίκεινταιστους νόμους της δουλειάς μας. Δεν μπορείτο πρόσωπό μας να είναι ανέκφραστο, όπωςγίνεται μετά τις πλαστικές. Γυναίκεςόπως η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η ΤζούντιΝτεντς, η Μέριλ Στριπ είναι πιο γοητευτικέςαπό την Τζέσικα Λανγκ, τη Σάρον Στόουν,τη Φέι Ντάναγουεϊ. Η ομορφιά είναι θέμαγοητείας. Είναι η έκφραση του προσωπικούμας κόσμου προς τα έξω. Και αυτό δενυποκαθίσταται από καμία επέμβασηεξωτερικού τύπου».

Τα κορμιάκαι τα μαχαίρια. Η ηθοποιός ΚαριοφυλλιάΚαραμπέτη για τη βιομηχανία των παγωμένωνσυναισθημάτων στην 7η Τέχνη. 

«Σας θυμίζω,κυρίεςκαι κύριοι, ότι το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφορείτην Κυριακή με CD του Δημήτρη Μητροπάνουκαι το λέω αυτό με αγάπη, γιατί κάθε νέαπροσπάθεια έχει τη δική της σημειολογία».

Μετάτην αγωγή από το Ρουσόπουλο, η αλήθειαείναι ότι ο Aυτιάς το έχει χάσει λίγο...

«Είναιξεπερασμένος δεινόσαυρος, που τον απωθείβαθιά η ιδέα ότι ο σοσιαλισμός συνδέεταιμε τη δημοκρατία...Το ΚΚΕ είναι το πιοκαθυστερημένο κομμάτι του διεθνούςκομμουνιστικού κινήματος».
Ω αδελφέ που είσαι;... ΟΛεωνίδας Κύρκος βαθαίνει κι άλλο τοχάσμα που χωρίζει Περισσό και Κουμουνδούρου,μιλώντας για την Αλέκα και το ΚΚΕ.

«Είμαιένα από τα 15 εκατ. κορίτσια που πιέζονταισε καθημερινή βάση από την κοινωνία ναπαντρευτούν. Δεν μας επιτρέπεται ναεπιθυμούμε κάτι, απλώς υπάρχουμε γιανα ‘ρθει κάποιος και να μας παντρευτεί».

Περί γάμουκαι προκαταλήψεων από την 29χρονηφαρμακοποιό και διάσημη πλέον μπλόγκερκαι συγγραφέα από την Αίγυπτο ΓκάνταΑμπντέλ Αάλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ