Τελικά μ' αρέσουν τα «πρέπει» μου!**

Τελικά μ' αρέσουν τα «πρέπει» μου!** Facebook Twitter
0

Όλη μου η ζωή αποτελείται από τα πρέπει και τα μη των γονιών μου. Η οικογένεια, οι σπουδές, οι σχέσεις, οι φιλίες, ο ελεύθερος χρόνος, οι υποχρεώσεις. Τα πάντα στη ζωή μου είναι λες και χτίστηκαν από τη μία με βάση τις προτιμήσεις των γονιών μου και από την άλλη με βάση τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Πριν από κάθε μου επιλογή και πράξη, περίμενα μια έγκριση.

Παρόλα αυτά, δεν τους κατηγορώ. Ξέρω ότι έκαναν ό,τι καλύτερο για το παιδί τους. Θέλησαν να ονειρευτούν το μέλλον του με ένα τρόπο ικανοποιητικό γι' αυτούς και συμβιβασμένο για μένα!


Μερικές φορές, τα "πρέπει" μού αρέσουν! Όχι επειδή με αυτά μεγάλωσα και έζησα, αλλά γιατί βάζουν όρια, συγκρατούν τα έξαλλα και ανήθικα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μου. Με τα "πρέπει" φτιάχνω μια φούσκα και υπάρχω μέσα σε αυτή. Αλλά τα "πρέπει" αυτά, τα έχω θέσει εγώ στον εαυτό μου, τα διάλεξα και θα τα υποστηρίξω, ο κόσμος να χαλάσει!

Ίσως γεννήθηκα σε λάθος εποχή αλλά δεν με πειράζει, γιατί με το δικό μου τρόπο ίσως κάνω αυτή την εποχή καλύτερη!

Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και δέχομαι με χαμόγελο το "ευχαριστώ" τους. Ξέρω να ζητάω συγγνώμη αλλά και να συγχωρώ. Η καλοσύνη για μένα μπορεί να νικήσει τους κακούς και η αγάπη είναι πάνω απ' όλα. Προσέχω τους ανθρώπους γύρω μου, στεναχωριέμαι με τη στεναχώρια τους και χαίρομαι με τη χαρά τους. Πιστεύω στο Θεό. Του μιλάω και νιώθω δυνατή. Προσεύχομαι σε αυτόν και του ζητάω υγεία και χαρά για όλους τους ανθρώπους. Όχι μόνο για την οικογένεια και τους φίλους μου, για κάθε άνθρωπο πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Συνήθως, με αντιμετωπίζουν σαν αφελή, σαν θύμα. Μια ακόμα θρησκόληπτη που ζει στον δικό της κόσμο. Η μόνη απάντηση που έχω να δώσω είναι πως προτιμώ να ζω στον δικό μου κόσμο, παρά στον δικό σας. Προτιμώ να με φωνάζουν αφελή, παρά κουτοπόνηρη. Προτιμώ να με λένε θρησκόληπτη, παρά εγωίστρια, ψεύτρα και συμφεροντολόγα.

Χρειάζομαι τα όρια. Με προστατεύουν από τους κακούς καιρούς και ακόμα περισσότερο από τους κακούς ανθρώπους. Ίσως γεννήθηκα σε λάθος εποχή αλλά δεν με πειράζει, γιατί με το δικό μου τρόπο ίσως κάνω αυτή την εποχή καλύτερη!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ