Βίντεο που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής δείχνει τον πυρηνάρχη της οργάνωσης στη Σαλαμίνα να καλεί τους χρυσαυγίτες να εφαρμόσουν τακτικές του Χίτλερ σε ανάπηρους ή ψυχικά νοσούντες προτείνοντας ευθανασία και στείρωση. Πρόκειται σύμφωνα με το ντοκουμέντο, για τον Μιχάλη Παπαδημητρίου που παραληρεί ναζιστικά σε ομιλία του στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας, τον Φεβρουάριο του 2013, μόλις λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

 

Δεν είναι φυσικά μεμονωμένο περιστατικό, έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι ναζιστές και νοσταλγοί του Χίτλερ. Η ευγονική ήταν το μεγάλο σουξέ του Χίτλερ - όχι γιατί πέτυχε ή έκανε τον κόσμο καλύτερο, αλλά επειδή έδωσε μια αίσθηση ανωτερότητας στους ρατσιστές που έστειλαν στο θάνατο πάνω από 270.000 ψυχές. Έτσι και ο πυρηνάρχης της Χ.Α. νιώθει τόσο ανώτερος από τους συμπολίτες του, που δεν θέλει να γεννηθεί ούτε ένας που δεν θα μπορεί να είναι οπλίτης-πολίτης.  

 

Τι έχει να πει αυτή η, εκλεγμένη με τη Χρυσή Αυγή, κυρία για το σχέδιο εξόντωσης αναπηρων;
Η Κωνσταντίνα Ασλανίδου πλαισιωμένη από γνωστά στελέχη της Χ.Α.

 

Είχα πραγματικά χαρεί όταν στην Τελετή Ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης είδα αυτήν την κυρία με τα κινητικά προβλήματα να ορκίζεται ως νέα Δημοτική Σύμβουλος. 

 

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν έμαθα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής. Μου είπαν πως είναι αξιόλογο άτομο με επιμονή και κουράγιο. Αναρωτήθηκα όμως αν γνώριζε τι πίστευαν άλλοι Χρυσαυγίτες για τους ανάπηρους και ποια ήταν τα κρυφά σχέδιά τους. 

 

Σήμερα που τα σχέδια μερικών δεν είναι πια και τόσο κρυφά, αναρωτιέμαι ακόμα περισσότερο: Πώς αισθάνεται που ο Χίτλερ στον οποίο βασίζεται η δομή και η ιδεολογία του κόμματός της ίσως την σκότωνε χωρίς δεύτερη σκέψη; Πώς νιώθει που ο πυρηνάρχης της Χ.Α. ζητά να εξοντώνονται οι διαφορετικοί, όπως αυτή - και οι χρυσαυγίτες από κάτω χειροκροτούν; Ακόμα κι αν έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα ΑμεΑ του κόμματος θα εξαιρούνται απ' το πρόγραμμα υποχρεωτικής ευθανασίας και άρα δε φοβάται για τη δική της ζωή, είμαι σίγουρος ότι πρέπει να συμπονά τους υπόλοιπους.

 

Και όπως μου έστειλε και με σχόλιο ο Χρήστος Πουλάκης: «Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής που είναι πατέρας κοριτσιού με σύνδρομο down τι να λέει;» Και συμπλήρωσε δηκτικά αλλά εύστοχα: «Κρίμα στον Γιώργο Φουντούλη που σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος όσους θα ήθελαν ευθανασία για την αδερφούλα του.»

 

 

Κι όσο για τη θανάτωση των ψυχικά ασθενών που προτείνει η ναζιστική σχολή, δεν συνέφερε ούτε καν τον εμπνευστή της: Αν τον εξέταζε ψυχίατρος, ίσως τελικά ο Χίτλερ θα αναγκαζόταν να κάνει ευθανασία πρώτα στον εαυτό του! 

 

Πέρα όμως απ' την κατάπτυστη Χρυσή Αυγή, πρέπει ως κοινωνία να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε επίθεση και κάθε απόπειρα εξόντωσης ανθρώπων που θεωρούνται "κατώτεροι" λόγω ψυχικού πόνου ή λόγω αναπηρίας.

 

Όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Να βρούμε τρόπους να γιατρέψουμε ανθρώπους, όχι να τους σκοτώσουμε.

 

Σε κανέναν δεν πρέπει να γίνει ευθανασία με το ζόρι, τελεία και παύλα.-