Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα!

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter
6

Απ' το Facebook των Κουραφέλκυθρων:

Για μισό λεπτό...260 (όλα τα) Κουραφέλκυθρα;

40 κολυμπηθρόξυλα;

20 σελίδες έξτρα υλικό;

Σχολιασμός των στριπ;

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ;

- Που και πότε μπορώ να βελτιώσω άρδην τη ζωή μου αγοράζοντας αυτό το απαύγασμα της ελληνικής λογοτεχνίας για μόνο 10 ευρώ;


- Ξεκινάμε από το περίπτερο της Jemma Press στο φετινό comicdom και μετά ΠΑΝΤΟΥ!

 

 

 

Με αφορμή λοιπόν την έκδοση, και μια και εγώ έχω βάλει τα δικά μου αγαπημένα, ζήτησα απ' τον Αντώνη Βαβαγιάννη να επιλέξει ο ίδιος το προσωπικό του Τοπ-10, εξηγώντας παράλληλα μερικά πράγματα...

 

Να τι μου είπε:

 

Το να διαλέξω μόνο 10 αγαπημένα σου στριπ από ένα βιβλίο που περιέχει όλη σου τη δουλειά των τελευταίων 6 χρόνων (Κουραφέλκυθρα Omnibus – Jemma Press) είναι πολύ δύσκολο. Δε θέλω να 'μαι δραματικός αλλά μπροστά σ' αυτήν την επιλογή η επιλογή της Meryl Strip στο Sophie's Choice φαίνεται παιχνιδάκι. παρόλα αυτά κατέληξα σε 10 αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. Πιο πολύ με συναισθηματικά κριτήρια παρά με βάση τη δημοφιλία τους.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ

#10

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter
 

 

Μυστικός δείπνος.

Μια από τις τελευταίες γελοιογραφίες μου για τα Κουραφέλκυθρα για κάτι που με απασχολούσε πάντα. Τι κάνουν όλοι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού; Δεν υπάρχει δικαιολογία. Λεονάρντο, μαντάρα τα 'κανες φίλε μου!

 

 

#9

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter
 

 

Ζοζεφίνα.

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής χαρακτήρας των Κουραφέλκυθρων. Πολλοί ρωτάνε αν την έχω εμπνευστεί από κάποιο συγκεκριμένο παιδάκι (επειδή είμαι δάσκαλος) η αλήθεια είναι ότι δεν είναι βασισμένη σε κάποιο συγκεκριμένο παιδί, αλλά σε ένα γενικότερο χαρακτηριστικό των παιδιών, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, να σου πετάνε την πιο απίστευτη απορία, το καταπληκτικότερο σχόλιο, αλλά στην πιο άσχετη ή λάθος στιγμή!

 

 

#8

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter

 

Αγαπημένη γελοιογραφία, αν και όχι από τις πιο δημοφιλείς. Κάθε ομοιότητα του υδραυλικού με τον Σούπερ Μάριο είναι απολύτως τυχαία.

 

 

#7

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter

 

Η σειρά με τις συνεντεύξεις είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί είναι τόσο ανοιχτή που μπορούσα σε κάθε επεισόδιο να κάνω τελείως διαφορετικά πράγματα. Το λαστιχάκι με τα δυο γατζάκια που κρατάει τον επίδεσμο στη θέση του ακόμα δεν έχω μάθει πως λέγεται.

 

 

#6

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter

 

Αυτό το βάζω εδώ για να δείξω ότι ξέρω από τέχνη, δεν είμαι κανάς τυχαίος!

 

 

#5

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter

 

Οι αρχαίοι ημών κάγκουρες εκπροσωπούν τη νέα σειρά κόμικς “Κολυμπηθρόξυλα” που κάνω για το socomic.gr. Επιλογές των οποίων βρίσκονται μέσα στον τόμο των “Κουραφέλκυθρων” μιας και είναι συγγενική σειρά. Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι το πιο πολυδημοσιευμένο στριπάκι που έχω σχεδιάσει ποτέ.

 

 

#4

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter

 

Πρόσφατα σε μια διαδικτυακή ψηφοφορία που έκανε επιλέχθηκε από τους φανατικούς αναγνώστες των “Kουραφέλκυθρων” ως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα γελοιογραφίας μου και γι' αυτό κοσμεί το οπισθόφυλλο του “ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ ΟΜΝΙBUS”

 

 

#3

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter
 

 

Ο Θείος Αιμίλιος είναι ο δημοφιλέστερος χαρακτήρας των “Κουραφέλκυθρων”. Πάντα μου άρεσε να συλλέγω ξεπερασμένες λέξεις και εκφράσεις όπως “ρεκλάμα”, “γκαζόζα”, “αμέτι μοχαμέτι” κλπ. οπότε ο Θείος Αιμίλιος ήταν ο καλύτερος τρόπος να τις χρησιμοποιήσω κάπως στα κόμικς μου. Όταν μου τελειώνει το απόθεμα, ανοίγω ένα βιβλίο του Καρκαβίτσα για άμεσο ανεφοδιασμό!

 

 

#2

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter
 

 

Η αγαπημένη μου γελοιογραφία. Η παιδικές αντιδράσεις σε πολύ σοβαρές καταστάσεις πάντα μου φαινόντουσαν πολύ αστείες. Επίσης η λέξη “ξεπατικωτούρα” είναι σύμφωνα με όλες τις μελέτες η καλύτερη λέξη του κόσμου.

 

 

#1

 

Τα 10 αγαπημένα Κουραφέλκυθρα! Facebook Twitter

 

Για νούμερο 1, δε θα μπορούσα να διαλέξω άλλο από το πρώτο κουραφέλκυθρο που δημοσιεύτηκε ποτέ. Πολλά χρόνια πριν, όταν δημοσιεύτηκε αμφιβάλλω αν το διάβασαν πάνω από 10 άτομα. Σήμερα, 6 χρόνια μετά, τα κόμικς μου έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που τα διαβάζουν περισσότερα από 15 άτομα! Εκτός όμως από τους συναισθηματικούς λόγους λόγω παλαιότητας, το συγκεκριμένο στριπ θεωρώ ακόμα ότι είναι από τα καλύτερα που έχω γράψει και αποτελεί την τέλεια εισαγωγή για τον χαρακτήρα του κύριου Κλιάφα.

 

 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Εξαιρετικο χιουμορ σε συνδυασμο με εξαιρετικη τεχνη! Συγχαρητήρια στον δημιουργό! Ζωζεφινα, σε αγαπω!! Περιμένω κι αλλα απο'σενα την ημέρα των βαθμών!!