Προχτες έγραψα ένα ποστ για τα Επτά Ψέματα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, και κάποιος μου έστειλε με μέιλ, την επώνυμη ιστορία του Δημήτρη Τσιπίδη, που δημοσιεύτηκε ολόκληρη στο Ερωτηματολόγιο

Τη βρήκα αστεία και εξοργιστική την ίδια στιγμή. Δείχνει το πώς ένας τίμιος άνθρωπος (έστω και πολιτευτής του ΛΑΟΣ!) μπορεί να θελήσει να κάνει το καλό και να βρεθεί μπλεγμένος. Τι μήνυμα άραγε παίρνουμε όλοι οι υπόλοιποι απ' την τραγελαφική του ιστορία;

 

(Βάζω αποσπάσματα, διατηρώντας τη στίξη και ορθογραφία. Διαβάστε όλο το κείμενο: είναι σε ίσες δόσεις εκνευριστικό και απολαστικό, με ανατροπή στο τέλος...)

 

 

''ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ''

 

Αγαπητοί, φίλοι του αυτονόητου,

Έμπλεξα με τα πίτουρα και πάνε να με φάνε οι κότες!!!!!

 

Η ιστορία μου ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2006.Αρχές του Ιουνίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Να προσφέρω στα κοινά. Έβαλα λοιπόν υποψηφιότητα για Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Πίστευα ότι ο αγώνας γινόταν επί ίσοις όροις! Κούνια που με κούναγε!

Ξέχασα να σας πω ότι μέχρι τότε και για 2 χρόνια ήμουν Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδος του ΛΑΌΣ,τρομάρα μου. Στραβωμάρα είχα; Μήπως είχα ένα σύνδρομο που παρουσιάζεται στους Αεροπόρους, με συμπτώματα παραίσθησης που δεν αντιλαμβάνεσαι αν πηγαίνεις δεξιά ή αριστερά; Ας αφήσω τις φτηνές δικαιολογίες, την μαλακία την έκανα, πρέπει να το παραδεχτώ. Το κακό είναι ότι παρ έσυρα μαζί μου κι άλλους. Όμως, πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα είχα την πολιτική στήριξη του κόμματος. Ξανά,κούνια που με κούναγε! Θα μου πείτε, δεν ήξερες δεν ρώταγες; Ηθελέστα και παθέστα! Τέλος πάντων.

 

Μια μέρα προσήλθαν στο γραφείο μου τουριστικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οποίοι μου ανέφεραν για ένα θέμα που, ομολογουμένως, μέχρι τότε δεν γνώριζα. Για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία όπου ακολουθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, μεταξύ ιδιωτών πρακτόρων λεωφορείων.

 

Σταδιακά και μέσα σε λίγα χρόνια, από το 40% των δρομολογίων, κατέληξαν,από το2004 και μετά, ΟΛΑ τα δρομολόγια, στο 100%,να πηγαίνουν, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, σε λίγους. Συμπωματικά, αυτοί οι λίγοι, ήταν πάντοτε οι ίδιοι!!! Για όσα μου είπαν, είχαν και αποδείξεις, χαρτιά διάφορα από πολλούς διαγωνισμούς. (Αξίζει να τονίσω ότι όσα έγγραφα μου έδειξαν, τα είχαν πάρει από το υπεύθυνο τμήμα της νομαρχίας, ύστερα από εισαγγελική εντολή!!!!)

 

Εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού κινδύνευαν να κλείσουν. Ήταν αγανακτισμένοι και ζήτησαν την βοήθειά μου. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥ στον υπεύθυνο σχετικό θεσμό. Έβαλα υπό μάλης, ό,τι έγγραφα μου έφεραν και τα προσκόμισα στον εισαγγελέα!

 

Χωρίς να το καταλάβω,τότε ακριβώς,με τσίμπησε το φίδι.. Τότε ξεκίνησαν τα βάσανα μου. Γιατί;

 

Ο εισαγγελέας αφού μελέτησε την υπόθεση έκρινε ότι πράγματι συντρέχουν οι λόγοι ώστε να ασκήσει δίωξη για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ σε κάποιους εκλεγμένους πολιτικούς της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και σε μερικούς λεωφορειούχους για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!! Ονόματα δεν λέω αλλά σχεδόν όλη η Ελλάδα, γνωρίζει για ποιους μιλάω!!!!!!!!

 

Ύστερα από λίγο καιρό και αφού συνέβησαν όλα τα παραπάνω, κτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου ένας αστυνομικός και μου παρέδωσε μια μήνυση και μια αγωγή, εις βάρος μου, για συκοφαντική δυσφήμηση. Ένας εκ των διωκόμενων συνεργών, συμπτωματικά αυτός που έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος από το σύνολο των δρομολογίων, με κατηγορούσε ως συκοφάντη και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!! Ζητούσε παραδειγματική τιμωρία και δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.

 

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, περίμενα. Πέρασαν  χρόνια. Έγιναν πανελλαδικές απεργίες απλήρωτων λεωφορειούχων, κλείσιμο σχολείων, πορείες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ολόκληρες τηλεοπτικές εκπομπές και η υπόθεση βρισκότανε ακόμα στον ανακριτή!!! Το ψάχνανε το πράγμα.......

 

Με ερωτήσεις, επερωτήσεις, επιτροπές, συμβούλια, αρκετά Υπουργεία προσπάθησαν να επιλύσουν το θέμα. Μπέρδεψαν όμως τα μπούτια τους - ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον με αποτέλεσμα να χάσουν την μπάλα. Ο κ.Παπαδημούλης και κάποιοι άλλοι, προσέφυγαν στην επιτροπή αναφορών της Ε.Ε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και αυτοί, οι αθεόφοβοι, σταμάτησαν να στέλνουν τα μισά χρήματα, που μέχρι τότε πλήρωναν!!

 

Υπόψιν ότι το σύνολο των χρημάτων που πληρώναμε ως φορολογούμενοι, για την μεταφορά μαθητών ΕΤΗΣΙΩΣ, ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες ποσό των 300.000.000 ευρώ περίπου!!!!! Επαναλαμβάνω,ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ τον χρόνο. Κάθε χρόνο! Όσα περίπου μάζεψαν από τις περικοπές των δώρων από τους μισθούς και τις συντάξεις ΟΛΩΝ των Ελλήνων, μισθωτών και συνταξιούχων!!!

 

Εγώ πάντως περίμενα υπομονετικά, βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια. Ένα πρωί χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας μου, και ξανά ,ο ίδιος Αστυνομικός, μου παρέδωσε μια κλήση για να παρουσιαστώ σε έναν ανακριτή, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, για να απολογηθώ. Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι έμπλεξα με τα πίτουρα και άρχισα να νοιώθω τα τσιμπήματα από τις κότες. Η οικογένεια μου δεν είχε καμιά δουλειά να πληρώσει για τις δικές μου ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

 

Δεν πέρασε πολύς χρόνος, άνοιξη του 2009 πρέπει να ήταν, ο ίδιος Αστυνόμος (αυτός μάλλον με έβαλε στο μάτι) μου παρέδωσε μια άλλη κλήση για να παρουσιαστώ στα δικαστήρια. Ο ανακριτής έκρινε πως έπρεπε να κάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικαστώ. Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Παράλληλα όμως άρχισα να την ''ψωνίζω''. Από το πουθενά άνοιξα μπελάδες, τώρα κάθε τρεις και λίγο να απολογούμαι σε ανακριτές, δικαστές και εισαγγελείς. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί έκανα το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

 

Αν από την αρχή αδιαφορούσα, δεν νοιαζόμουν και πετούσα στο καλάθι των αχρήστων τον φάκελο, σήμερα θα ήμουν μια χαρά. Ούτως ή άλλως από το 2007, έχω παραιτηθεί από την βρωμιά της πολιτικής και ησύχασα.

 

Έπρεπε όμως να αντιδράσω. Να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Άσε που άρχισαν να ''πέφτουν'' διάφορα ύποπτα απειλητικά, τηλεφωνήματα ,ανώνυμα, στο σπίτι. Ένας φίλος, δικηγόρος, με συμβούλεψε, για την δική μου ασφάλεια, να δημοσιοποιήσω την υπόθεση αφού αυτός είναι ο καλλίτερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος προστασίας και αποτροπής απέναντι στις απειλές. Έστειλα σε πολλούς δημοσιογράφους, σε όλες τις ''φίρμες'' σοβαρούς, ''ντεμέκ'', διώκτες σκανδάλων, επιστολές όπου περιέγραφα λεπτομέρειες της υπόθεσης. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ετοίμασε ολόκληρο ρεπορτάζ, με συνεντεύξεις όλων των εμπλεκομένων για μια τηλεοπτική εκπομπή που όπως μου υποσχέθηκε, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ''έβγαζε'' στον αέρα. Αποτέλεσμα; Το έκαναν ''γαργάρα'', όλοι τους!! (Τα ονόματα τους, αν χρειαστεί, έτσι για την ιστορία, υπάρχουν.) Σκέτη Ζούγκλα!

 

Από τότε και για άλλες δύο φορές, κάθισα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έτοιμος από πάσης απόψεως να δικαστώ ,να τελειώνω και να ησυχάσω - παρόλα αυτά και για άγνωστους λόγους, η δίκη έπαιρνε αναβολή!! Άντε ξανά στο περίμενε!! Γάιδαρος να ήμουν, θα είχα σκάσει.

 

Εν τω μεταξύ, άλλαξε η Κυβέρνηση. Ήλθε το ΠΑΣΟΚ. Επειδή άρχισε να μεγαλώνει η πίεση, όχι μόνο η απειλητική αλλά και η άλλη, η πραγματική, 17 η μεγάλη, 11 της καρδιάς, ένοιωσα ότι κάτι πρέπει να κάνω. Εκτός από την θεραπεία και τα χάπια, που ξεκίνησα να παίρνω, μάλλον για μια ζωή από δω και στο εξής, πήρα το θάρρος και έγραψα ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό, τον καινούργιο, τον Γ. Παπανδρέου περιγράφοντας την υπόθεση. Μέσα στην ζαλάδα μου το είδα σαν κίνηση απελπισίας. Οι επιτελείς του με ευχαρίστησαν εκ μέρος του.

 

Τα δυσάρεστα ήλθαν αργότερα. Το καλοκαίρι του 2010, πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς μου, ένας άλλος Αστυνομικός μου παρέδωσε το βούλευμα, το οποίο περιέγραφε (ύστερα από 5 χρόνια μελέτης!!!!) την πρόταση κάποιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών (ονόματα δεν λέω, κομμένες οι μαλακίες) όπου έγραφε ότι, για συγκεκριμένους λόγους, προτείνει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορουμένους!!!

 

 

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Θέλετε να μάθετε τους λόγους που γράφει ο ''ποιητής''; Με λίγα λόγια:

 

ΠΡΩΤΟΝ.

Επειδή τα ποινικά αδικήματα θεωρούνται πλημμελήματα ,όσες αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν μέσα στα 5 προηγούμενα χρόνια παραγράφονται!!!!! Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι απευθείας αναθέσεις δρομολογίων, που έγιναν στους συγκεκριμένους, σε τιμές μέχρι και πέντε φορές πάνω από τους άλλους που μειοδότησαν, ενώ ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις, αυτές ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΆΦΟΝΤΑΙ.!!

 

Υπήρχαν όμως και άλλες περιπτώσεις, πιο πρόσφατες, πριν την πενταετία, για τις οποίες δεν μπορούσε να ισχύσει, δικονομικά, η παραγραφή. Ακούστε λοιπόν που στηρίχθηκαν για να τους απαλλάξουν.

 

Στις 23/12/2008 (παραμονές Χριστουγέννων παρακαλώ) οι κύριοι, ΠΡ.Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Ευρ.Στυλιανίδης και ο κ.Κ.Χατζηδάκης πέρασαν, ''νύχτα'', σε νομοσχέδιο, σχετικό με την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, τροποποίηση ''ΜΠΟΥΓΑΔΑ''. Με λίγα λόγια, νομιμοποίησαν τους πάντες!! ΝΟΜΟΣ 3731/ΦΕΚ 263 Α της 23/12/2008

 

Προσωπικά πιστεύω ότι, σε όλη αυτή την ιστορία για αγρίους, το χειρότερο κομμάτι που συνέβη, ήταν η ψήφιση αυτού του κανονιστικού νόμου. Δείχνει, πώς κουκουλώνουν, τα πάντα.

 

Όμως ο Θεός αγαπάει τον ΚΛΕΦΤΗ, αγαπάει και τον νοικοκύρη!!

Την ίδια εποχή, η άλλη εξουσία, οι Επιθεωρητές- Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, διενήργησαν ελέγχους για το ίδιο θέμα, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας και Σερρών. Στο πόρισμα τους, της 24/3/2010,αριθμός έκθεσης 175/Θ/2010 ύστερα από έλεγχο ανακάλυψαν όχι μια ή δυο, αλλά 47 (σαράντα επτά σελίδες), γεμάτες με παρατυπίες και παραβάσεις!!!!

 

Επόμενο ήταν, ο Πρόεδρος και μερικοί δικαστές του συμβουλίου των Πλημμελειοδικών (είπαμε ονόματα ΔΕΝ λέμε) αποφάσισαν να διατάξουν την περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ΑΠΙΣΤΙΑΣ. Δηλαδή, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!

 

Αν νομίζετε ότι ξεμπέρδεψα, είστε γελασμένοι…

 

Λίγο καιρό αργότερα και ενώ παρακολουθούσα τις πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση, κτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Το σήκωσε η γυναίκα μου. Ήταν κάποια υπάλληλος, από κάποιο γραφείο, κάποιου ανακριτή, από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Ρώτησε την γυναίκα μου αν πράγματι, αυτό ήταν το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Έκπληκτη, άκουσε την υπάλληλο να της λέει ότι οι υποθέσεις ''μεταφοράς μαθητών'', έχουν κλείσει. Η γυναίκα μου καταχάρηκε. Όλο αυτό το διάστημα, με αυτήν τη κατάσταση κόντεψε να τρελαθεί.

 

Από περιέργεια, ρώτησε πως έγινε αυτό,και κόντεψε να μείνει στον τον τόπο. «Διότι», της είπε η υπάλληλος, «η υπόθεση 'πάει' αρχείο αφού ο κύριος Τσιπίδης, ΠΕΘΑΝΕ!»

 

Αν δεν βρισκόμουν εκεί, μπροστά της, δεν ξέρω τι θα γινόταν…

 

«Από που προκύπτει αυτό;», ρώτησε. «Ο σύζυγος μου είναι εδώ και είναι μια χαρά.»

 

«Μα τι λέτε κυρία μου», απήντησε η υπάλληλος, «Εδώ έχω μάλιστα, ως απόδειξη, την ληξιαρχική πράξη ΘΑΝΑΤΟΥ του άνδρα σας!!!!!»

 

Άρχισα να έχω αμφιβολίες. Λες να πέθανα και να μην το ξέρω εγώ, ο άμεσα ενδιαφερόμενος;

 

Πήρα αμέσως το αυτοκίνητο μου και με ταχύτητα 1000χλμ έφθασα στο συγκεκριμένο γραφείο. Με την ταυτότητα μου, απόδειξη για κάθε περίπτωση αμφισβήτησης, ως νέος Λάζαρος, είδα με τα ματάκια μου την ληξιαρχική πράξη θανάτου, που έγραφε το όνομα μου!!!! Μπροστά -μπροστά, μέσα στον φάκελο της γνωστής ιστορίας.

 

Πώς βρέθηκε εκεί; Δεν έχω ιδέα. Η εύκολη απάντηση; «Μάλλον, ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ, ζητάμε συγγνώμη.»

 

Εσείς τι λέτε να έγινε; Λέτε να έγινε λάθος και ως δια μαγείας το χαρτί να ''πέταξε'' από μόνο του μέσα στον φάκελο της δικογραφίας; Λέτε να συσχέτισαν τις υποθέσεις έτσι ώστε με τον δικό μου ''θάνατο'', αφού δεν θα υπήρχε μηνυτής-καταγγέλλων, άρα δεν υπήρχε ανάγκη δίωξης;;;;

 

Λέτε να πέρασε από το μυαλό τους να με ''στείλουν '' ,για παραθέριση να βλέπω τα κυπαρίσσια ανάποδα, στα αλήθεια; Τα ''φράγκα'' ήταν τόσα πολλά και εγώ τόσο ασήμαντος!! Τα συμπεράσματα, δικά σας.

 

Σας κούρασα με την ιστορία μου αλλά επειδή η ζωή συνεχίζεται και επειδή κάποιοι από τους κατηγορούμενους για απιστίες (ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ) εξακολουθούν και είναι Δημόσια Πρόσωπα, εκλέγονται μάλιστα Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, βουλευτές, παπάδες, ενώ άλλοι συνεχίζουν να ''παίρνουν'' δουλειές, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις, με τριπλάσιες ,και βάλε, τιμές, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσω να παλεύω, για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!! Με όποιο προσωπικό κόστος.

 

Επειδή έχω περίσσευμα τρέλας, σας προσκαλώ όλους στις 1 Μαρτίου του 2012 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, μάρτυρες υπεράσπισης ή κατηγορίας, αν προτιμάτε, για να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση, την δίκη μου! Δεν θέλω να σας επηρεάσω αλλά μερικές φορές ξέρετε πως νοιώθω; Σκέφτομαι, και με πιάνει το παράπονο, πως αν ήμουν αναρχικός θα υπήρχαν έξω από τα Δικαστήρια, περισσότεροι από εκατό αναρχικοί με πανό, για υποστήριξη…

 

Επειδή υπάρχει και εδώ το ενδεχόμενο του κινδύνου της παραγραφής, εκτιμώ ότι η δίκη πρέπει να γίνει, οπωσδήποτε.

 

Σας παρακαλώ πάρα πολύ ελάτε στην θέση μου. Σε μια στιγμή που το σύνολο των Ελλήνων δεν έχει να φάει, τα παιδιά μας σκέφτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, ενώ κάποιος συνέλαβε επ' αυτοφώρω μερικούς επίορκους δημόσιους λειτουργούς να κλέβουν, με τα κλοπιμαία στα χέρια τους, τους οδήγησε μόνος του στον εισαγγελέα, να δικάζεται πρώτος αυτός, επειδή τους αποκάλεσε κλέφτες και κατά συνέπεια τους πρόσβαλε!!!

 

Μετά τιμής, «Ο αποθανών»,

 

Τσιπίδης Δημήτρης

Σμήναρχος ιπτάμενος ε.α