Επίδομα τυφλού σε ταξιτζή. Εκατομμύρια -ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ- ευρώ κλεμένα στο ΙΚΑ. Γιατρός έδωσε βεβαίωση σε άνθρωπο ότι είναι τυφλός και ταυτόχρονα ότι βλέπει καλά (για το δίπλωμα). Ο Δήμαρχος Ζακύνθου -που οι αυθόρμητοι, βιοπαλαιστές κάτοικοι γιαούρτωσαν τις προάλλες- ξεσκέπασε τους "τυφλούς" του νησιού του και καταγγέλει πως ο γιατρός που έδινε τα επιδόματα-μαϊμού είναι ακόμα στη θέση του, ενώ οι άλλοι που έδιναν ψεύτικες αναρρωτικές απλώς μετατέθηκαν αλλού! (Και άλλα πολλά...) 

 

Να φωνάξουμε εναντίον των πολιτικών ναι. Και εναντίον του Νταλάρα. Και εναντίον των πολιτευτών. 

 

Πόσο γελοίο είναι όμως το ότι ποτέ δεν επιτρέπεται να φωνάξουμε για τους "απλούς" συνανθρώπους μας - όσους δεν έχουν δηλαδή τον κακό τίτλο του "πολιτικού";

 

Δε χρειάζονται γενικεύσεις τύπου Πάγκαλου. Δεν τα έφαγαν όλοι, κι ούτε όλοι είχαν Πόρσε και ζούσαν τη μεγάλη ζωή. Όμως γιατί υπάρχει αυτή η παράξενη ασυλία σε όποιον δεν είναι πολιτικός ή σε όποιον είναι αντιμνημονιακός - κι ας ξέρουμε ότι είναι απατεώνας ή/και υποκριτής;

 

"Μας διαιρούν και μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας!", είναι η επίσημη δικαιολογία. Λες και εμείς επειδή είμαστε "ο απλός λαός" δεν έχουμε κριτική ικανότητα - και πρέπει να στηρίξουμε (ή να απορρίψουμε ως "σταγόνα στον ωκεανό") κάθε απατεωνιά, αρκεί να έγινε από κάποιον σαν εμάς...

 

 

 


Μεταφέρω ένα σχόλιο που διάβασα πριν, εδώ στο σάιτ:

 

Είμαι τόσο εξοργισμένη με τις "ξαφνικές" προεκλογικές αποκαλύψεις των διεφθαρμένων δημ. υπαλλήλων, ειλικρινά μου γυρίζει το στομάχι. Δε με ενδιαφέρει να μπουν φυλακή, θέλω να δημευτούν οι περιουσίες τους, με ενδιαφέρει να βγουν έξω στην αγορά εργασίας, να είναι αναγκασμένοι να πεινάσουν και να στερηθούν όπως στερούμαστε εμείς.

 

Αλλά να σας πω κάτι;

 

Τόσα χρόνια εμείς το στηρίζουμε αυτό το σαθρό το σύστημα, φταίμε όλοι γιατί έχουμε βάλει ο καθένας απο μας το δικό του λιθαράκι για να φτάσουμε μέχρι εδώ.

 

Είμαστε οι δημόσιοι υπάλληλοι που χτυπάμε το πρωί την κάρτα μας και φεύγουμε απο την υπηρεσία μας, είμαστε οι εφοριακοί που λαδωνόμαστε, είμαστε αυτοί που ζητάμε ρουσφέτια απο τον κάθε Καλοχαιρέτα, είμαστε αυτοί που δίνουμε φακελάκι στο γιατρό αντί να του δώσουμε φάσκελο και μια μήνυση, είμαστε αυτοί που δεν πληρώνουμε τα ΦΠΑ μας, που παίρνουμε διακοποδάνεια και πάσης φύσεως δάνεια χωρίς να έχουμε ούτε ένα ευρώ στον λογαριασμό μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι που κυκλοφορούμε με grand cherokee στις πλατείες αλλά αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια γιατί είμαστε τάχα οπαδοί του κινήματος δεν πληρώνω.

 

Εμείς παίρνουμε αγροτικές επιδοτήσεις απο το κράτος και τις κάνουμε ξενοδοχεία, εμείς είμαστε που παίρνουμε παράνομες αναπηρικές συντάξεις, εμείς που "μαγειρεύουμε" τις φορολογικές μας δηλώσεις, εμείς που δεν κόβουμε αποδείξεις αλλά ούτε και τις απαιτούμε, εμείς που χτίζουμε αυθαίρετα και μετά λαδώνουμε την πολεοδομία, ναι, ναι ας μην το αρνηθούμε αυτοί είμαστε όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε.

 

Εμείς είμαστε αυτοί που πετάξαμε πάλι το μπαλάκι στις εκάστοτε κυβερνήσεις, στο ΔΝΤ και διαμαρτυρόμαστε χωρίς να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ωραίοι είμαστε ως Έλληνες αλλά, κακά τα ψέματα, ασυνείδητοι και όταν μας το λένε μας τσούζει κιόλας.


Εμείς είμαστε που συμβάλλαμε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα, στο σημείο μηδέν. Είμαστε εμείς που ψηφίζουμε τόσα χρόνια τους ίδιους κάφρους, σαν κάφροι που είμαστε και μετά τους κατηγορούμε για καφρίλα.


Και όλοι εμείς, είμαστε οι ίδιοι που κατεβήκαμε στις πλατείες για να βροντοφωνάξουμε αγανακτισμένοι.

 

----

 

Είμαι σίγουρος ότι σχεδόν όλοι διαβάζοντάς το είπαμε "όχι! δεν είμαι εγώ! Εγώ τα έκανα πάντα όλα καλά! Ποτέ των ποτών δεν έκανα τίποτα στραβό!".

 

Το δέχομαι. Δεν κάνατε ποτέ τίποτα απ' τα παραπάνω - αλλά και να κάνατε το κακό που έκαναν οι πολιτικοί είναι χειρότερο. Το δέχομαι και σας πιστεύω. Ειλικρινά. 

 

Τώρα όμως είναι ευκαιρία να το αποδείξουμε έμπρακτα. Και με τη συμπεριφορά μας, και με την ψήφο μας (όχι σε μεγάλα κόμματα, ελπίζω!) αλλά και με το τέλος της ανοχής μας σε απατεώνες ακόμα κι αν αυτοί είναι "απλοί συνάνθρωποί μας".

 

----