[φωτο via]

H εικόνα με τα παιδάκια και τους ανθρώπους που κουβαλούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα - κρεμάλες που γράφουν "ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ" μου προκαλούν, το λιγότερο, αμηχανία. Δεν βρίσκω κάτι δημοκρατικό σ' αυτό - ούτε για πλάκα.

Να δεχτώ αυτά που ακούω για τη ζεστή, φιλική, μαχητική, ακόμμάτιστη ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα (έστω κι αν το όλο θέμα, ποσοτικά, δεν έχει πιάσει όσο θα περίμενα). Όμως οι κρεμάλες, και οι κουφάλες, και τα παιδάκια, προσωπικά με ξενίζουν και ελπίζω πως είναι μια εξαίρεση. Νομίζω θολώνουν τον ειρηνικό και δημοκρατικό χαρακτήρα των Αγανακτισμένων, που εύχομαι να πετύχουν κάτι - και να επηρεάσουν τις καταστάσεις.

[φωτο: Mobile Diaries]

Και επίσης, ας τονιστούν λίγο περισσότερο τυχόν στόχοι των συγκεντρώσεων. Αν όντως υπάρχουν ρεαλιστικά και πραγματοποιήσιμα αιτήματα είναι κρίμα να καπελώνονται από αιτήματα για το κάψιμο ενός μπουρδέλου ή για κρεμάλες στις κουφάλες, ή από τα απλοϊκά, κατά τη γνώμη μου, "Φύγετε Τώρα"...

 

..................................................................................................................

 

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΕΚΟΛΛΑ!


Για να υποστηρίξει τον αγώνα των Αγανακτισμένων (και όχι για να τον εκμεταλλευτεί υποθέτω) ο Κραουνάκης έγραψε τον Ύμνο των Συγκεντρώσεων και τον έδωσε στον Μητροπάνο για να τον τραγουδίσει, φτιάχνοντας ένα βίντεοκλίπ νεανικό, που σε συνδυασμό με τους στίχους με έκανε να νιώσω λίγο άβολα.

Δεν ξέρω, μπορεί να αποδειχτεί αριστούργημα, και να γίνει η Ρωμιοσύνη της γενιάς μας! Εγώ όμως συνεχίζω να νιώθω αυτή τη ντροπή που νιώθεις όταν βλέπεις τον πατέρα σου να χορεύει χιπ χοπ ή τη μαμά σου να τσακώνεται στο σούπερ μάρκετ...

ΥΓ. Μπράβο στην ΕΡΤ που έπαιξε σε πρώτη μετάδοση το βίντεοκλιπ, τη στιγμή που έχει μέσα τη φράση "ΑΝΤΙΟ ΓΑΠ" και τόσο αντικυβερνητικό περιεχόμενο. Έστω κι αν αυτό στέρησε από μερικούς το δικαίωμα να ξαναφωνάξουν ότι ζούμε σε χούντα, έχουμε τη χουντική ΥΕΝΕΔ κλπ.

ΥΓ2. Οι περισσότεροι συντάκτες της Lifo είναι μαζί με τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και στο σάιτ μας υπάρχουν δεκάδες κείμενα και φωτογραφικά ποστ που εξηγούν τους λόγους. H άποψή μου δεν είναι απαραίτητα άποψη όλων των υπολοίπων της Lifo. Ό,τι και να λένε όμως το η ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ απλά δεν ακούγεται.