My Own Private Bomb

Facebook Twitter
0

1 Τώρα που γράφω αυτέςτις γραμμές το κέντρο της Θεσσαλονίκηςείναι ανάστατο. Υποτίθεται ότι δίπλαστη δουλειά έχουν βάλει βόμβα - με στόχομια τράπεζα. Οι φήμες δίνουν και παίρνουνκαι αναρωτιόμαστε αν η έκρηξη θα επηρέαζεδυνητικά το (ισόγειο) γραφείο μας καιαν θα μας διατάξουν να το εκκενώσουμε.«Μακάρι», σκέφτηκα όλο ελπίδα,«έτσι θα χάσουμε και μάθημα!». (Μουπήρε λίγα δευτερόλεπτα για νασυνειδητοποιήσω ότι έχω τελειώσει τοσχολείο εδώ και 11 χρόνια.)

2 Υπέροχο κι όμως αληθινό: Ένας λέκτοραςτου Αριστοτέλειου ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης έχει πλέον το δικό τουαστεροειδή! Το όνομα του αστροφυσικούΚλεομένηΤσιγάνη δόθηκε στον αστεροειδή formerlyknown as «1999RC221». Τώρα λέγεται «21775 Tsiganis»!

3 ΟπτικοακουστικόΦεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου«Παράξενη Οθόνη/Strange Screen» στο ΜΜΣΤμέχρι το Σάββατο. Έχει και αφιέρωμα στονΚώστα Σφήκα (και, ναι, αυτό το λέω γιακαλό!).

4 Φλασμπάκ - Πριν 20χρόνια (Οκτώβριος του 1988). Αντιδράσεις πιστώνστην προβολή του Τελευταίου Πειρασμού/ Όλοι μιλάνε για το περίφημο 1992 και τηνείσοδό μας σε κάτι ευρωπαϊκό / Πεθαίνειο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης / Η Θάτσερεπισκέπτεται τον Παπανδρέου στονοσοκομείο Χέρφιλντ - λίγο μετά αυτόςγίνεται καλά και επιστρέφει. Κατεβαίνονταςαπ' το αεροπλάνο κάνει το περίφημονεύμα στη μέλλουσα γυναίκα του / Πέφτειη χούντα του Πινοσέτ / Στο Κρατικό ΘέατροΘεσσαλονίκης παίζει ο θίασος ΤαγκάνκαΜόσχας το Μπόρις Γκουντούνοφ του Πούσκιν.(Και την ίδια ώρα στη Μόσχα ο Γκορμπατσόφ-ο γέροντας οεβδομήντα τριώ χρονώ- γίνεταιαρχηγός κράτους. Και λίγοι φαντάζονταιτη συνέχεια...)

5 Επίσης, πριν απόακριβώς 20 χρόνια ο ανταγωνισμός δημάρχου(Κούβελας) και ΕΡΤ (ΠΑΣΟΚ) για το ποιοςθα φέρει στην πόλη τα καλύτερα δορυφορικάκανάλια μας χάρισε το MTV,το οποίο ήταν η απάντηση του στα δορυφορικάSky και SuperChannel του δημάρχου. Τώρα,είκοσι χρόνια μετά, άρχισε το ελληνικόMTV που όμως, αυτήν τη φορά,δεν πιάνουμε καν στη Θεσ/νίκη - μόνο μέσωNova.

6 Την Παρασκευή και τοΣάββατο στο Μέγαρο Μουσικής παίζεταιη όπερα του Μότσαρτ Η απαγωγή από τοΣεράι και οι βιτρίνες του FenaFresh είναι εμπνευσμένεςαπό την παράσταση - όπως ήταν εμπνευσμένεςαπ' την έκθεση Γαΐτη τον περασμένομήνα.

7 Λέγεται πως χωρίς τηνάδεια της αρμόδιας Εφορίας ΝεωτέρωνΜνημείων ο δήμαρχος θα κάνει άγαλμα τουΚ. Καραμανλή (senior) στηνπλατεία Αριστοτέλους.

8 Νέο ναυάγιο τηςΥποθαλάσσιας και πολλοί αρχίζουν ναξανασκέφτονται το τραμ ή τα ηλεκτροκίνηταλεωφορεία, ή -ακόμα καλύτερα- και τουςποδηλατόδρομους.

Σήμερα Πέμπτη στοΞυλουργείο του Μύλου: Η CocaCola με την υποστήριξη τουRepublic 100.3 παρουσιάζει τοφετινό Soundwave!

10 Συνήθως λένε ότι τοκοινό της πόλης είναι δύσκολο, απαιτητικόκ.λπ. Ο κριτικός θεάτρου της «Καθημερινής»Σπύρος Παγιατάκης έγραψε: «Είμαι απότη Θεσσαλονίκη και συχνά ακούω -καιμάλιστα από επίσημα «υψηλά» χείλη-την παρακάτω φράση: "Αυτό δεν κάνει γιαεδώ. Είναι πολύ πρωτοποριακό. ΟιΘεσσαλονικείς δεν θα το καταλάβουν".Το θεωρώ άκρως προσβλητικό!».

11 (Οk,επιζήσαμε από τη βόμβα, ήταν τηλεφώνημα-φάρσα.Γεια χαρά!)

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ