Μια ελληνική θεατρική ομάδα ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παίξει Ντέβιντ Σεντάρις

Μια ελληνική θεατρική ομάδα ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παίξει Ντέβιντ Σεντάρις Facebook Twitter
1

Πέντε νέοι ηθοποιοί που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα ετοιμάζονται για ένα μεγάλο θεατρικό ταξίδι - τρέχοντας παράλληλα μια καμπάνια χρηματοδότησης στο indiegogo...

Μια ελληνική θεατρική ομάδα ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παίξει Ντέβιντ Σεντάρις Facebook Twitter

Mια ελληνική ομάδα στο Λονδίνο για μία παράσταση. Πώς σας ήρθε η ιδέα; 

Ταξιδεύουμε στο Λονδίνο για δύο παραστάσεις, που θα δοθούν στις 22 & 23 Αυγούστου στα πλαίσια του Camden fringe festival στο London Welsh Centre. Η ιδέα ξεκίνησε πιο πολύ ως ευσεβής πόθος παρά σαν στόχος. Θέλαμε να πάρουμε μέρος σε ένα διεθνές φεστιβάλ, να δώσουμε ένα «παρών» ως ελληνική ομάδα, να μοιραστούμε τη δουλειά μας. Όταν επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του φεστιβάλ, υπήρξε θερμή ανταπόκριση, οπότε αποφασίσαμε να το τολμήσουμε. Οι δυσκολίες βέβαια ήταν πολλές και η προετοιμασία ιδιαίτερα απαιτητική, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και καθαρή τρέλα! 

  

Πώς αποφασίσατε να εμπνευστείτε απ' το βιβλίο του Σεντάρις;

Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία του Sedaris κι έχοντας λατρέψει το πνεύμα του και το χιούμορ του, ήταν κάτι που θέλαμε να το κάνουμε καιρό. Η συγκεκριμένη παράσταση άλλωστε είναι η εξέλιξη μιας δουλειάς που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως work in progress στο Bob theatre festival, στο Bios το 2012 και συνέχισε την πορεία της στο Bios την επόμενη σεζόν 2012- 13. Ήταν μία δουλειά βασισμένη στο devised theatre, φτιαγμένη με κείμενα δικά μας κι επηρεασμένη από το πνεύμα του Sedaris. Πάνω σε αυτή την παράσταση δουλέψαμε, την εξελίξαμε, «πατώντας» περισσότερο πάνω στα κείμενα του. 

  

Εκτός από χιούμορ, τα συγκεκριμένα παραμύθια βγάζουν ενίοτε και μια μελαγχολία, κι έναν κυνισμό. Πώς το χειριστήκατε αυτό; 

Αυτό ήταν που μας γοήτευσε εξ αρχής, το πόσο «μαύρα» ήταν, την ίδια στιγμή που ήταν τόσο αστεία. Ήταν στοιχεία που θέλαμε να τα κρατήσουμε στην παράσταση οπότε δώσαμε χώρο και στην μελαγχολία και στον κυνισμό.

 

Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Εσείς τώρα πάτε για λίγο, αλλά θα σκεφτόσασταν να μείνετε για πολύ; 

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, μας βάζει όλους λίγο- πολύ σε πειρασμό να φαντασιωνόμαστε μία άλλη καλύτερη πραγματικότητα κάπου αλλού! Αν θέλουν να μας κρατήσουν μπορεί να μείνουμε, αλλά μάλλον θα γυρίσουμε! 

 

Μια ελληνική θεατρική ομάδα ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παίξει Ντέβιντ Σεντάρις Facebook Twitter

 

Πώς θα χωρέσουν 30 ζώα στη διάρκεια της παράστασης; Από πόσα παίζει ο καθένας; Ποια ζώα απ' αυτά που ερμηνεύονται στην παράσταση είναι τα αγαπημένα σας και γιατί; 

Κι όμως χωράνε! Και μάλιστα, σε παράσταση μιας ώρας. Ο καθένας μας αλλάζει γύρω στους έξι ρόλους, είναι πολύ διασκεδαστικό για μας. Έχουμε γελάσει πολύ στις πρόβες αλλά έχει γελάσει πολύ κι ο κόσμος, ευτυχώς! Όλα τα ζώα είναι πολύ αγαπημένα γιατί είναι πλάσματα σουρεαλιστικά. Ενδεικτικά, μία κότα που αποφεύγει το θάνατο με κάθε θυσία, μία κουκουβάγια που πάσχει από ψυχαναγκαστική φιλομάθεια, μία παπαγαλίνα- δημοσιογράφος που κάνει τα πάντα για την καριέρα της αλλά τελικά ερωτεύεται ένα γουρούνι, μια οικογένεια βερβερίτσες που σιχαίνεται τους σκίουρους αλλά η κόρη τους ερωτεύεται έναν και άλλα πολλά!

 

Μια ελληνική θεατρική ομάδα ταξιδεύει στο Λονδίνο για να παίξει Ντέβιντ Σεντάρις Facebook Twitter

 

Θα θέλατε να δει τη δουλειά σας ο Σεντάρις; Επικοινωνήσατε ποτέ μαζί του;

Θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά να δει ο Sedaris τη δουλειά μας, είναι ήδη προσκεκλημένος μας κι ελπίζουμε να συμβεί. Έτσι κι αλλιώς, η αφορμή για όλο αυτό ήταν η συνάντηση μας μαζί του τον περασμένο Φλεβάρη, όταν είχε βρεθεί στην Αθήνα και μια μικρή κουβέντα που είχαμε. Από τότε επικοινωνούμε με τους συνεργάτες του για την όλη διαδικασία και είναι όλοι εξαιρετικά ευγενικοί και υποστηρικτικοί. 

 

Μιλήστε μας λίγο για την καμπάνια στο indiegogo.

Η καμπάνια μας στο Indiegogo θα «τρέχει» μέχρι τέλος Ιουλίου. Τη φτιάξαμε διότι δεν είχαμε καμία άλλη οικονομική βοήθεια από πουθενά, πηγαίνουμε στο Λονδίνο με δικά μας έξοδα. Θέλαμε λοιπόν να κοινοποιήσουμε τη δουλειά μας και να έχουν  την ευκαιρία φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, εφόσον θέλουν, να μας υποστηρίξουν και να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια όπως μπορούν. Το crowdfunding σαν ιδέα έχει πλέον εξαπλωθεί πολύ και είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να μοιραζόμαστε όλοι με όλους τις φιλοδοξίες και τις δράσεις μας και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλη στήριξη.

 


 

 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια