Όπως ήδη γράψαμε, την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης έβγαινε απ' το χειρουργείο (έχοντας αφαιρέσει τον καρκίνο από μέσα του), η Ραχήλ Μακρή τον χλεύαζε στο τουίτερ επειδή δεν εγχειρίστηκε σε δημόσιο νοσοκομείο.

 

 

(Να σημειωθεί πως ο κ. Θεοδωράκης χρειάστηκε να κάνει ρομποτική επέμβαση η οποία δεν μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο - τόσο απλά.) 

 

Κι όμως, στα τέλη του 2014, δημοσιεύτηκε παντού ένα ρεπορτάζ για την περιπέτεια υγείας της κας Μακρή, το οποίο η πολιτικός ποτέ δεν διέψευσε απ' όσο γνωρίζουμε. Το ρεπορτάζ του Σταύρου Ζαγκανά για την Εσπρέσο που είχε αναδημοσιευτεί στα δημοφιλέστερα σάιτ μοιάζει να είναι βασισμένο σε αφήγηση της ίδιας ή κάποιου πολύ στενού της προσώπου. Είναι μια γλυκερή αφήγηση της περιπέτειας με κάθε λεπτομέρεια, με τίτλο Η Ραχήλ ένα βήμα πριν από τον θάνατο! και υπότιτλο «Με έσωσε η πίστη μου στον Θεό».

 

Μαντέψτε πού εγχειρίστηκε η Ραχήλ Μακρή πριν από τρία χρόνια. (Ναι, σε ιδιωτικό νοσοκομείο!)

 

Εκεί, αναφέρεται επί λέξει:

«Η Ραχήλ Μακρή ξεκίνησε τις επαφές μέσω γνωστών προκειμένου να βρει έναν Ελληνα γιατρό που θα μπορούσε να της δώσει μια δεύτερη γνώμη. Εναν επιστήμονα που θα είχε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις συστάσεις αλλά και την ανθρωπιά. Και τον εντόπισε σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο κ. Σταματίου, γυναικολόγος - μαιευτήρας και προσωπικός γιατρός της Ελένης Μενεγάκη, την υποδέχτηκε στο ιατρείο του με χαμόγελο, καθησυχαστικός, ήρεμος, την έκανε να νιώσει ασφαλής.

Είδε τον φάκελο με τις εξετάσεις της και δεν της έκρυψε την αλήθεια. Τη λύπη και τον πόνο διαδέχτηκε όμως μια αχτίδα αισιοδοξίας, αφού της ανακοίνωσε πως δεχόταν να τη χειρουργήσει άμεσα, τις επόμενες ώρες, με την ιατρική ομάδα του. Η εισαγωγή της έγινε την ίδια ώρα στο μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λ. Κηφισίας, με πλήρη μυστικότητα, ενώ το πρώτο διαθέσιμο χειρουργείο κλείστηκε ως έκτακτο. Η Ραχήλ Μακρή επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία και γενναιότητα.»

 

Μαντέψτε πού εγχειρίστηκε η Ραχήλ Μακρή πριν από τρία χρόνια. (Ναι, σε ιδιωτικό νοσοκομείο!)
«Δεν πηγαίνει στα νοσοκομεία μαζί με το πόπολο; όχι έ; βέβαια αφού δεν μπορεί μαζί με τους φτωχούς.» (Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC)

 

Πολύ καλά έκανε και πήγε σε γιατρό μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου, και που εγχειρίστηκε σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λεωφόρου Κηφισίας. Είναι όμως απίστευτη ξεφτίλα και υποκρισία που, ως δήθεν λαϊκή ηρωίδα, κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη επειδή έκανε το ίδιο.

 

Σε μια χώρα που δεχόμαστε ως απόλυτα λογικό ότι το παιδί του Πρωθυπουργού (του υπεύθυνου για τα δημόσια σχολεία της χώρας δηλαδή) πηγαίνει στο ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, είναι εξωφρενικό να κουνάμε το δάχτυλο σε έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης, λες και είχε αυτός προπαγανδίσει ποτέ την επάρκεια του ιατρικού συστήματος και των Πολάκηδων. Ειδικά αν θα κάναμε (ή ήδη κάναμε) κι εμείς το ίδιο.