Μίλησα με την ιδρύτρια του No Fight For Your Right, και της ζήτησα να μου εξηγήσει τι είναι αυτό και γιατί να (μην;) παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

 

Να τι μου είπε: 

 

"Το No Fight For Your Right ειναι μια κίνηση ακτιβισμού. Μια κίνηση που θα ήθελε να μην εχει όνομα ή προσδιορισμο, όμως κάπως πρέπει να προσδιορίζεται για να μπορεί να γίνει γνωστή. Δεν ειναι τίποτε άλλο παρά η ανάγκη να δημιουργηθει μια πλατφόρμα συνεργασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, χωρίς πολλούς τίτλους, ιδεολογίες ή άλλα τινά. Γιατί πιστεύω βαθιά πως δε χρειάζεται κανένα ιδεολογικό εφαλτήριο για να μιλήσουμε για τα δικαιώματα και την ισότητα. Το μόνο που προαπαιτείται ειναι η πίστη στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο ως οντότητα ανεξάρτητα από κριτήρια, κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά, ανεξάρτητα από νόρμες και στερεότυπα συμπεριφοράς.

 

Κατερίνα, γιατί δημιούργησες το ''No Fight For Your Right'';

 

Το No Fight For Your Right ειναι μια κίνηση που σκοπεύει να βοηθήσει στην πράξη καθένα που υφίσταται κοινωνικό αποκλεισμό, στίγμα ή καταπάτηση των δικαιωμάτων του, να δώσει στήριξη και κατεύθυνση. Ειναι επίσης μια κίνηση που σχεδιάζει να μιλήσει ανοιχτα σε πολλές κοινωνίες -σε διαφορετικά σημεία και με διαφορετικό τροπο σε όλη την Ελλάδα- ώστε η διαφορετικότητα να ειναι αποδεκτή και όχι κατακριτέα. Ειναι επίσης μια κίνηση που επιθυμεί να φέρει κοντά οργανισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, απο όλες τις γωνιές του πλανήτη, σε μια κοινή συνισταμένη αλληλοϋποστήριξης και αλληλεπίδρασης. Ειναι μια κίνηση που στοχεύει σε μια κοινωνία οπου κανεις δε θα χρειάζεται να παλεύει για τα δικαιώματά του."

 

Και το όνομα, Κατερίνα; Γιατί No Fight For Your Right;

 

"Επειδή η ιδεατή κατάσταση ειναι να μη χρειάζεται κανεις να παλεύει για τα δικαιωματα του.
Μεχρι τοτε εμείς επιλέγουμε να παλεύουμε."

 

Κατερίνα, γιατί δημιούργησες το ''No Fight For Your Right'';

 

 


*Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 στις 19:30 στο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζεται η πρώτη συνεργασία του Νο Fight For Your Right με το γνωστό concept βιβλιοπωλείο. Στο Free Thinking Zone θα υπάρχει μόνιμη συλλογή βιβλίων που αφορούν στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες καθώς και ενα κουτι οπου μπορεί κάποιος να αφήνει ενα μήνυμα, μια πρόταση, μια σκέψη για τις δράσεις του No Fight.

 

Περισσότερα θα ανακοινωθούν σε αυτη την πρώτη συνάντηση με το κοινό.


Mail: [email protected]
FB: no fight for your right